احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





امریکا با تأکید بر حمایت از حقوق زنان افغان: اگر توافقنامۀ امنیتی امضا نشود افغان‌ها به حال خودشان رها می‌شوند

گزارشگر:26 عقرب 1392 - ۲۵ عقرب ۱۳۹۲

جان کری، وزیر خارجه امریکا و سلف‌اش هیلاری کلینتون گفتند که افغانستان در حفاظت از پیشرفت‌های به دست آمده برای زنان این کشور به یک نقطه عطف رسیده است. آنها همچنان به اهمیت توافقنامه امنیتی دوجانبه تاکید کردند.
جان کری روز جمعه (۲۴ عقرب/ ۱۵ نوامبر) در همایشی در دانشگاه «جورج تاون» امریکا گفت که زنان و دختران افغانستان از سال ۲۰۰۱ تا حالا به پیشرفت‌های چشمگیری نایل آمده اند و دسترسی بیشتری به آموزش، خدمات صحی و تکنولوژی دارند. او در عین زمان افزود که بسیاری زنان در افغانستان نگران برگشت این کشور به زمان حاکمیت سرکوبگر طالبان اند. mandegar
وزیر خارجه ایالات متحده امریکا گفت: «زنان افغانستان به پیش گام می‌گذارند. باور کنید که آنها هرگز نمی‌خواهند به عقب برگردند، نمی‌خواهند به روزهای حاکمیت طالبان برگردند». او در عین زمان تاکید کرد که اگر دست آوردهای زنان افغانستان مورد تهدید قرار بگیرد، یک تراژیدی خواهد بود.
کری افزود: «سوالی در ذهنم وجود ندارد که سرمایه‌گذاری روی زنان افغان مطمین ترین راه برای تضمین این مساله است که افغانستان دست آوردهای یک دهه گذشته را حفظ می‌کند و هرگز دوباره پناهگاه امنی برای تروریست های بین المللی نخواهد شد».
در زمان حاکمیت طالبان دختران از مکتب رفتن منع شدند، زنان به خانه نشینی و پوشیدن برقع مجبور شدند و از فعالیت‌های اجتماعی محروم گردیدند. جان کری، هیلاری کلینتون و لورا بوش، بانوی اول پیشین ایالات متحده امریکا در همایشی در دانشگاه «جورج تاون» امریکا خاطرنشان ساختند که زنان افغانستان گام های بلندی برداشته اند.
برنامه ریزی شده است که نیروهای ایتلاف بین المللی در پایان سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک کنند و قرار است ایالات متحده امریکا با افغانستان یک توافقنامه امنیتی امضا کند که حضور نیروهای امریکایی بعد از سال ۲۰۱۴ در افغانستان را مشخص خواهد ساخت.
جان کری خوشبینی نشان داد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور در هفته‌های آینده به توافق برسند. او گفت که دو کشور بیشتر از هر زمان دیگر به تکمیل یک توافقنامه امنیتی نزدیک شده اند که تعریف کننده مشارکت جدید با افغانستان است.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده امریکا گفت که امنیت در افغانستان «بزرگترین مساله» است و ابراز امیدواری کرد که جانب افغانی به سربازان امریکایی مصونیت قضایی از تعقیب و بازداشت بدهد. کلینتون به عراق اشاره کرد که سربازان امریکایی به دلیل عدم توافق روی مصونیت قضایی این کشور را ترک کردند و در نتیجه این کشور دچار موجی از خشونت‌های وحشتناک شد.
خانم کلینتون گفت: «این تصمیم بزرگی برای حکومت افغانستان است. امضای یک توافقنامه امنیتی دوجانبه به این مفهوم نیست که ایالات متحده با شمار بزرگ (سربازان) آنجا حضور خواهد داشت، بلکه به این معنی است که ما برای کمک به نیروهای امنیتی افغانستان قابل دسترس خواهیم بود». او افزود که اگر این توافقنامه امنیتی امضا نشود، «افغان‌ها کاملاً به حال خودشان رها می‌شوند».
خانم لورابوش گفت که بعد از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، خیلی مهم است که امریکایی‌ها ارتباط خود با این کشور را حفظ کنند: «من خیلی نگرانم که وقتی سربازان ما (افغانستان را) ترک می‌کنند، هیچ کسی به این کشور توجه نکند».

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.