احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۶ عقرب ۱۳۹۲
۲۷ عقرب ۱۳۹۲
تا چند دهه قبل وسعت جنگلات پستۀ افغانستان در ولایت بادغیس بیشتر از ۹۱ هزار هکتار زمین بود که نزدیک به ۱۰ میلیون درخت پسته در آن وجود داشت.
اما حالا وسعت جنگلات پسته به کمتر از چهل هزار هکتار زمین رسیده، تا جایی که مسوولان اداره زراعت بادغیس میگویند تداوم این روند باعث نابودی کامل جنگلات پسته در این ولایت خواهد شد.
حفیظ الله بینش، رییس اداره زراعت ولایت بادغیس میگوید عدم توجه دولت به جنگلات پسته باعث شده تا امسال محصول پسته این ولایت با ۵۰ فیصد کاهش روبرو شود.
آقای بینش میگوید :»ما امسال محصول پسته را حدود هشت هزار تن محاسبه کردیم که این رقم نسبت به سالهای قبلی نیم بحساب میآید. طی سال جاری محصولات پسته ما نسبت به سال قبل روی یک سلسله عوامل طبیعی و امراض کم شده، ما پارسال بیش از ۱۶ هزار تن پسته را برداشت کردیم اما امسال حدود هشت هزار تن محصول پسته داشتیم.»
شماری از شهروندان ولایت بادغیس نیز حضور افراد مسلح غیر مسوول در بخش هایی از جنگلات پسته وعدم توانایی مس.ولان دولتی برای حفظ و مراقبت از این جنگلات را از جمله مهمترین عوامل کاهش محصولات پسته در این ولایت می خوانند.
عزیز توکلی یکی از باشنده گان شهر چغچران میگوید: «قسمتهایی از جنگلات پسته در ولسوالی مغور دست طالبان است و در بخش هایی از ولسوالی اب کمری گروه های مسلح با محصور کردن آن منطقه اجازه چیدن پسته به هیچ کس را نمیدهند و یک قسمت هم که دست دولت است، پولیس آن را احاطه کرده و به مردم اجازه حضور و برداشت را نمیدهند یعنی هر منطقه تقسیم شده دست یک گروه است و دیگر اینکه مردم در زمستان از جنگل پسته بهعنوان سوخت استفاده میکنند یعنی برای گرمای خانه خود و یا درست کردن غذا و چای از پسته استفاده میکنند.»
مقامهای محلی بادغیس نیز تا حدی این موضوع را پذیرفته، اما میگویند از چند سال به این سو توانسته اند به کمک مردم امنیت نسبی جنگلات پسته را تامین نمایند.
احمدالله علیزایی، والی بادغیس میگوید بعد از این به کسی اجازه نخواهند داد تا درختان پسته را قطع نموده و یا محصول پسته را قبل از وقت برداشت نمایند.
علیزایی میگوید: «اگر مردم این جنگلات پسته را نگهداری نکنند حکومت به تنهایی و بدون همکاری مردم نمیتواند که باغ های پسته را نگهداری کند. ما برای حفظ پسته با مردم صحبت کرده ایم و در تلاشیم تا میکانیزمی بسازیم که حکومت، مردم، متنفذین، بزرگان، علمای دین و جوانان تعهد نمایند که از جنگلات حفاظت مینمایند.»
مقامهای محلی بادغیس میگویند در صورت توجه دولت به حفظ و مراقبت جنگلات پسته سالانه حدود ۷۰ میلیون دالر عاید از این بخش نصیب دولت و مردم افغانستان خواهد شد.
Comments are closed.