احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:9 جدی 1392 - ۰۸ جدی ۱۳۹۲
با آمادهشدن ناتو برای خروج از افغانستان، گروههای امدادی به رغم رویارویی با خطرات و حملات فزاینده طالبان و بیاطمینانی در خصوص بودجه مصمم به ادامۀ کار در این کشور هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در سال ۲۰۰۱ پس از سقوط طالبان، پروژههای مختلف در افغانستان در عرصههای گوناگون از تامین آب آشامیدنی گرفته تا افتتاح پارک اسکیت آغاز شد. اکنون بسیاری از افغانها نگران هستند سال آینده میلادی با پایان ماموریت نظامی ناتو در این کشور بسیاری از برنامهها و پروژههای مهم نیز لغو شوند و دستاوردهای شکننده ۱۲ سال گذشته از بین برود.
نورمحمد یکی از ساکنان ولایت کاپیسا در شمال کابل گفت: نیروهای بینالمللی یک سال پیش این منطقه را ترک کردند. خوشبختانه سازمانهای غیردولتی تاکنون در این جا ماندهاند. ما همچنان آب آشامیدنی نداریم و آبیاری زمینهای کشاورزی ما یک مشکل بزرگ است بنابراین همچنان نیاز به کمک داریم. از جمله گروههای امدادی باقیمانده در کاپیسا گروه MRCA فرانسوی است که برنامههای بهداشت و درمان را در چند ولایت اجرا میکند.
به گفته والری دوشه، رییس این هیات در افغانستان، این گروه مصمم است تا به آسیبپذیرترین افراد افغان کمک کند در حالی که سال ۲۰۱۳ مرگبارترین سال برای کارگران امدادی در این کشور بوده است.
سال جاری میلادی بیش از ۳۰ کارگر امدادی در کشور کشته شدند که از جمله آن ۶ کارگر افغان گروه امدادی ACTED است که ماه گذشته میلادی هنگام کار بر روی پروژههای توسعه روستایی در ولایت فاریاب با شلیک گلوله کشته شدند.
دوشه گفت: سرچشمه مشکلات ما یکی و دو تا نیست. ما با چندین چالش روبرو هستیم و این تنوع کار را برای ما دشوار میکند. اگر شبهنظامیان واقعاً بخواهند به ما حمله کنند میتوانند همین فردا این کار را انجام دهند. آنها میدانند ما کجا هستیم.
این در حالی است که پایگاه اطلاعاتی امنیتی کارگران امدادی در سال جاری میلادی ۱۶۴ حمله علیه سازمانهای غیردولتی در سراسر جهان را ثبت کرده که تنها ۷۹ مورد آن در افغانستان بوده است. این نشان میدهد که افغانستان حتی در مقایسه با سودان جنوبی، سوریه و سومالی خطرناکترین کشور در جهان برای سازمانها است.
از جمله تهدیدهای گسترده در افغانستان، قتل، آدمربایی و دزدی و درگیریهای جاری هستند و به اعتقاد کارشناسان خشونتها در افغانستان روبه افزایش است.
گرائم اسمیت، یکی از مقامات نیروهای بحران بینالملل اظهار داشت: اوضاع در مکانهایی که سربازان خارجی از آنجا خارج شدهاند بدتر از سال گذشته بوده است اما به نظر میرسد حملات شبهنظامیان رو به کاهش باشد.
عزیر الرحمان تواب، معاون فرمانده پولیس ولایت کاپیسا تاکید دارد که طالبان هنوز قدرت چندانی پیدا نکرده اما درگیریها در مکانهایی که یک سال پیش ناتو از آنها خارج شده، افزایش یافته است.
همچنین یک مشکل مهم دیگر برای سازمان غیردولتی در افغانستان عدم امضای توافق امنیتی امریکا با افغانستان است و این مساله ممکن است باعث از بین رفتن بودجههای آنها شود.
Comments are closed.