احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





طالبان آمادۀ آتش‌بس و توافق سیاسی هستند

- ۲۰ سنبله ۱۳۹۱

اندیشکدۀ انگلیسی به نقل از طالبان: امریکا تا سال ۲۰۱۴ باشد

در گزارش جدید یک اندیشکدۀ انگلیسی که روز دوشنبه منتشر شد، عنوان شد که طالبان از آتش بس سراسری و همچنین توافق سیاسی که منجر به حضور نظامی امریکا در این کشور تا سال ۲۰۲۴ شود، استقبال می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، موسسه سلطنتی نیروهای متحد برای مطالعات دفاعی و امنیتی که با عنوان اندیشکده راسی شناخته می‌شود، اظهار داشت: طالبان به رهبری ملا عمر با حامد کرزی و دولت وی که از نظر آنها فاسد و ضعیف است، مذاکره نخواهد کرد.
این گزارش که عنوان آن چشم‌اندازهای طالبان برای آشتی است به ارایه مصاحبه با چهار نماینده بلندپایه طالبان درخصوص رویکرد آنها به آشتی می‌پردازد.
این گزارش مدعی افشای یک اتفاق نظر عملی میان رهبران طالبان است که متمایل به شرکت در مذاکرات صلح در ازای به دست آوردن قدرت‌های سیاسی پس از سال ۲۰۱۴ هستند.
به گفته این گزارش شورای کویته طالبان که متشکل از رهبران این گروه به سرپرستی ملا عمر است تفسیر قانون اساسی افغانستان در شکل کنونی آن را نخواهد پذیرفت. اما از طرف دیگر نماینده‌گان طالبان از دور نمای حضور یک نیروی باثبات سازی نظامی امریکا در افغانستان تا سال ۲۰۱۴ از پنج پایگاه نظامی اصلی آن در شهرهای قندهار، هرات، جلال آباد، مزارشریف و کابل استقبال کردند. اما به گفته این گزارش چنین مساله‌یی از سوی طالبان تا زمانی قابل تایید است که حضور امریکایی‌ها به امنیت افغانستان کمک کرده و مانع استقلال این کشور و قوانین اسلامی در آن نشود.
نویسنده‌گان این گزارش عنوان داشتند که در ماه جون با یک وزیر سابق طالبان، یکی از معاونان سابق وزیر در دولت طالبان و از اعضای پایه گذار این گروه، یک فرمانده سابق مبارزان طالبان و مذاکره کننده ارشد و همچنین یک میانجی‌گر افغان که با طالبان مذاکره کرده بود دیدار داشتند.
این گزارش تاکید می‌‌کند: دیدگاه اصلی این چهار نماینده طالبان این بود که هر گونه توافق با طالبان که موفقیت آمیز باشد نیاز به تایید از سوی ملا عمر دارد که متمایل به مذاکره بر سر آتش بس در راستای یک توافق کلی است.
با وجود این به گفته این گزارش تاکنون هیچ گونه رهبر طالبان به طور علنی از مساله آتش بس حمایت نکرده است.
همچنین این گزارش تاکید کرد که رهبر طالبان و پایگاه اصلی آن عمیقا از بابت اتحادشان در گذشته با القاعده متاسف هستند به حدی که هنگام برقراری یک توافق سیاسی و یا آتش بس از فرمان نفی القاعده در صورتی که از سوی ملا عمر صادر شده باشد تبعیت خواهند کرد.
یکی از مصاحبه شونده‌گان عنوان داشته که هرگونه برائت از القاعده از سوی طالبان به عنوان اهرمی در مذاکرات به منظور به دست آوردن دستاوردهای قابل توجه استفاده خواهد شد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.