دمپسی: پس از ۲۰۱۴ نیز می‌توانیم بمانیم

گزارشگر:5 سنبله 1393 - ۰۴ سنبله ۱۳۹۳

پنتاگون، برنامۀ جدیدی طرح‌ریزی کرده است که بر اساس آن سربازان این کشور می‌توانند در صورت تاخیر در مشخص‌شدن نتایج انتخابات افغانستان و امضای توافقنامه امنیتی، بعد از پایان سال روان میلادی نیز در افغانستان باقی بمانند.
جنرال مارتین دمپسی رییس ستاد ارتش ایالات متحده امریکا روزدوشنبه کمی پیش از رسیدنش به کابل در حضور خبرنگارانی که اورا در این سفرهمراهی می نمودند،mnandegar-3 گفت، احتمالاً در بهترین شرایط ممکن، در صورت عدم موافقت برای تمدید حضور امریکا در افغانستان برای خروج کامل نیروهای این کشور، حداقل ۱۲۰ روزدیگر در آغاز سال ۲۰۱۵ نیاز می‌رود. او در عین حال اعلام کرد که در صورت لزوم ایالات متحده قادر است تا سریع تر نیز عمل کند و افزود :« اگر این روند بیش از انتظار طول بکشد ما امکانات برای برنامه
ریزی لازم را داریم.».
دمپسی به منظور انتقال فرماندهی عمومی نیروهای ناتو از جنرال جوزف دانفورد به جان کیمپل در افغانستان، به کشور سفر کرده است.
انتقال این مسولیت همزمان است باشرایط حساس بحران انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و جریان بررسی و بازشماری آرا به منظور اعلام نتایج انتخابات این کشور. در همین حال فقدان رییس جمهور منتخب در افغانستان سبب ایجاد یک معضل برای ایالات متحده در آستانۀ خروج کامل نیروهای این کشور از خاک افغانستان گردیده است؛ زیرا یکی از شرایط، روشن شدن مساله امضای توافقنامه امنیتی می باشد که منوط به همین مورد است. اما مقامات اعلام کرده اند که امکان انعطاف در این زمینه وجود دارد. اگر روشن شدن نتایج هفته‌ها به طول انجامد اردوی امریکا می‌تواند حضور خود را تا اوایل سال آینده میلادی به منظور فراهم سازی یک خروج منظم تمدید کند.
دمپسی افزود: «ما اعلام کردیم که برای خروج، به یک «موافقتنامه امنیتی» نیاز داریم؛ اما نه به این دلیل که فاقد قدرت لازم برای ادامه حضور فراتر از پایان سال جاری باشیم، بلکه هدف ما نشان دادن حسن نیت و اراده خوب ما دربرابر به دولت افغانستان می باشد.
انتخابات ریاست جمهوری ششم اوریل که قرار بود جانشین حامد کرزی را مشخص کند، منجربه تنشهایی مان عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی، دو نامزد دوردوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور گردید.
او گفت: «به هر حال یک روز برنده این رقابت مشخص خواهد شد ولی بازنده نیز در میان گروه کلانی از مردم افغانستان جایگاه ویژه‌یی خواهد داشت. به نظر من مهم اینست که هردو جایی برای خود بیابند و نتیجه این رقابت نباید یک پیروز و یک مغلوب باشد، بلکه باید یک قرارداد تقسیم قدرت میان دو نامزد باشد
مقامات امریکایی افغانستان را برای تشکیل حکومت وحدت ملی زیر فشار گذاشته اند. جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده در آغاز ماه روان از هر دو نامزد خواست که پیش از برگزاری جلسه سران ناتو به تاریخ چهارم سپتمبر در ویلز بریتانیا، با یکدیگر به توافق برسند.
دمپسی گفت، هنوز روشن نیست که این دو نامزد بتوانند در جلسه سران ناتو شرکت کنند. قرار است در این نشست سران کشورهای عضو ناتو درباره حضور و نقش آینده کشورهایشان در افغانستان تصمیم گیری کنند.
در همین حال، نیروهای افغان در جنوب و شرق این کشور در اوج فصل جنگ از سوی طالبان مرتبا مورد حمله‌های شدید قرار می گیرند. دمپسی گفت که او انتظار درگیری‌های سخت را داشت اما نیروهای افغان در بیشتر موارد موفق به بازپس گیری مناطق تحت تصرف طالبان شده اند.
بارک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده دستور خروج تمام نیروهای این کشور به غیر از ۱۰ هزار سرباز تا پایان سال روان را داده است. این تعداد نیز می بایست تا آخر سال ۲۰۱۵ میلادی به نصف برسد. قرار است پس از پایان سال ۲۰۱۶ تنها هزار نفر در یک اداره امنیتی باقی بمانند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.