۱۰ کلیـد بـرای درخـشش در محیط کار

گزارشگر:3 عقرب 1393 - ۰۳ عقرب ۱۳۹۳

mnandegar-3۸ ساعت، حداقل زمانی است که هر یک از ما در محیط کار سپری می‌کنیم. به عبارت روشن‌تر، بخشی از زنده‌گی ما در محیط کار و در کنار همکاران‌مان می گذرد. پس کار و پیشۀ ما علاوه بر منبع درآمد، مشخص‌کنندۀ سبک زنده‌گی‌مان نیز هست.
درخشش و موفقیت در محل کار، هم در عرصۀ اجتماعی اهمیت دارد و هم در پذیرش اجتماعی‌مان تأثیرگذار است. در این نوشته گفته می‌شود که چه‌طور در محیط کار بدرخشید و علاوه بر هماهنگی و زنده‌گی مسالمت‌آمیز با همکاران‌تان، بتوانید به پیشرفت‌های شغلی نیز دست یابید.
۱ـ از آن‌چه در اداره و شرکت می‌گذرد، مطلع باشید
در دنیای کنونی که به عصر ارتباطات مشهور است، خیلی زشت است که در جایی مشغول کار باشید و از آن‌چه در آن می‌گذرد، مطلع نباشید. هر کامندی باید از نحوۀ انجام امور و پروسۀ کارها در سازمانی که در آن کار می‌کند، مطلع باشد حتا اگر به‌طور مستقیم با کارش در ارتباط نباشد.
۲ـ چارت سازمانی خاصِ خودتان را داشته باشید
در هر شرکت و مجموعه‌یی، یک سری شبکۀ روابط آشکار و رسمی و یک سری روابط نانوشته و تأثیرگذار وجود دارد. سعی کنید افراد مهم و تأثیرگذارِ شرکت و ادارۀتان را بشناسید و بدانید سرنخ هر کاری به‌دست چه کسی است!

۳ـ وامدار فرد یا گروهی نباشید
سعی کنید بیش از اندازه به گروه یا فرد خاصی وابسته نشوید. در هر شرکتی بخش‌های مختلفی فعالیت می‌کنند و برخی کارکنان سازمان، بیشتر از سایرین با یک‌دیگر صمیمیت دارند. شما سعی کنید با همه در ارتباط باشید، اما به هیچ کدام بیش از اندازه وابسته و وامدار نشوید.
۴ـ رگ‌های حیاتی شرکت را بشناسید
هر سازمانی یک سری پروژه‌ها و فعالیت‌های ویژه و بعضاً محرمانه دارد که منبع اصلی درآمد آن مجموعه به حساب می‌آید. سعی کنید شریان‌های اصلیِ فعالیت‌های شرکت و پروژه‌های مهم و این‌که در چه مرحله‌یی هستند را به‌خوبی بشناسید.
۵ـ معقول باشید
سعی کنید تصویری درست از خودتان و شخصیت‌تان را در بین همکاران جا بیاندازید. کسی که در پی به ثمر رساندن امور است، هیچ کاری را سرسری انجام نمی‌دهد و سعی می‌کند جایگاه خودش و همکارانش را ارتقا بخشد.
۶ـ دیگران را در جریان امور بگذارید
آن‌چه در دست دارید و مشغول انجام آن هستید، به سایر همکاران‌تان معرفی کنید. سعی کنید ضمن استفاده از نظرات سازندۀ آن‌ها، در جمع احساس مشارکت و همکاری به‌وجود آورید.
۷ـ باهمه سازگار باشید
سازگاری به معنای نقش بازی کردن و تبدیل شدن به شخص دیگری نیست؛ بلکه مقصود این است که انعطاف داشته باشید و با همه رفتار محترمانه‌یی داشته باشید، به تک تک همکاران‌تان جدا از موقعیت شغلی‌شان و سطح اجتماعی و ارتباطات‌شان، احترام بگذارید.
۸ـ رازدار باشید
در طی روز حرف‌ها و رازهای مختلفی ممکن است به گوش شما برسند، بهتر است در این‌چنین مواردی رازدار باشید و به عرصه‌یی که مربوط به حرفۀ شماست وارد شوید، اما دیدگاه‌های شخصی خودتان را در آن دخیل نکنید.
۹ـ انتظارات معقول داشته باشید
همیشه برای در خواست‌هایی به اتاق رییس بروید که قابل اجرا باشند و در جاهایی صحبت کنید که حرف شما تأثیرگذار باشد؛ در غیر این‌صورت مثل رادیویی خواهید شد که همیشه روشن است اما کسی به آن گوش نمی‌دهد!
۱۰ـ صادق باشید
همیشه بابت چیزهایی که باعث خوشحالی شما می‌شوند، از همکاران‌تان سپاس‌گزاری کنید. وقتی از رفتار و یا تصمیمِ خاصی از سوی آن‌ها ناراحت می‌شوید، بلافاصله ابراز کنید. به این ترتیب سعی کنید همیشه صادق باشید تا اطمینانِ مردم به شما بیشتر شود.
منبع: پرشین پرشیا

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.