احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:17 عقرب 1393 - ۱۶ عقرب ۱۳۹۳
سید علی کاظمی، شهید سیدمصطفی کاظمی را مردی با اعتماد به نفس، پرکار و صلحدوست خواند و گفت: وی در بخشهای آموزش، بهداشت و دولتداری خدمات ارزندهای به مردم افغانستان کرد.
سیدعلی کاظمی برادر شهید سیدمصطفی کاظمی و عضو پارلمان افغانستان در گفتوگو با فارس، ضمن تأکید بر صلحدوستی و اعتماد به نفس، شهید کاظمی را چهرهیی شاخص از آموزگاری اخلاق تا جهاد در راه خداوند دانست.
کاظمی افزود: شهید کاظمی که از تبار پیامبر اسلام و یکی از رهروان و پیروان دین مبین اسلام بود، همانند چراغی بود که روشنایی وی به صورتی روزافزون در حال فراگیر شدن و همهگیر شدن بود.
وی تصریح کرد: شهید کاظمی با ایده و تفکر ملیگرایانه خود تمام اقشار و اقوام افغانستان را تحتتأثیر خود قرار داد و به صورت روزافزون بر پهنا و گستردهگی نقشش در جامعه افزوده میشد.
برادر ارشد شهید کاظمی با تأکید به اینکه اعتماد و اطمینان کاظمی به صورت روزافزون در میان افغانها رو به افزایش بود، تأکید کرد: یکی از دلایل اعتماد ملت به وی، نگرش ملیگرایانه وی بوده که مرتبط با یک قوم و سمت خاص نبود.
این عضو پارلمان افغانستان گفت: درست است که کاظمی از یک قوم و زبان خاص بود، اما نگرش و ایده وی محدود به قوم خودش نبوده و به تمام افغانها ارزش و بها میداد.
مسوولیتپذیری و پُرکاری ویژهگی منحصر به فرد کاظمی در وزارت تجارت
سیدعلی کاظمی در ادامه سخنان خود با تأکید برمسوولیت پذیری و پرکاری شهید کاظمی در بخشهای مختلف که در آن به نوعی حضور و نفوذ داشت، اظهار داشت: وی یکی از مسئولیتپذیرترین و پُرکارترین وزرای تجارت افغانستان بوده است.
وی افزود: پس از آنکه قرار شد دولت جدید در افغانستان به رهبری حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور رویکار آید، کنفرانس «بن» در آلمان با حضور تیم «روم» که متشکل از شخصیتهای افغان در اروپا و امریکا و «جبهه متحد» که تشکیل شده از سران بزرگ جهادی بود، دایر شد.
به گفته وی، شهید کاظمی با آنکه از سوی جبهه متحد در این کنفرانس شرکت کرده بود، اما بنابر کارکردها و فعالیتهای مسوولیتپذیرانه خود در دوران جهاد مورد تأئید و تصدیق هر ۲ تیم قرار گرفته و به وی پستهای قابل توجهی پیشنهاد شد.
کاظمی تصریح کرد: در این کنفرانس و با توجه به مسوولیتپذیری شهید کاظمی تیم روم پست وزارت مخابرات و تکنولوژی و جبهه متحد وزارت تجارت را پیشنهاد کردند که وی بلاخره با تفکر و تعقل به نیازمندیهای افغانستان پُست وزارت تجارت را پذیرفت که در دوران دولت موقت و انتقالی به این سمت باقی ماند.
به گفته رهبر حزب اقتدار ملی افغانستان، با آنکه شهید کاظمی در بخش تجارت تخصص و تحصیلی نداشت، اما بزودی توانست خود را بر کارهای این وزارت وِفق داده و با نیرومندی تمام به یکی از پرکارترین وزرای دولت جدید افغانستان مبدل شود.
وی با اشاره به اینکه با رویکارآمدن دولت جدید در افغانستان، وزارت تجارت اداره و هیچ مأمور فعال و متخصصی نداشت، تأکید کرد، شهید کاظمی توانست بزودی تمام کادرهای این وزارت را تکمیل کرده و نیروی متخصص و کارآمدی در این وزارت بگمارد.
برادر شهید سیدمصطفی کاظمی در ادامه گفت: کارکردها و دستآوردهای این رهبر جهادی افغانستان در وزارت تجارت بزودی مورد استقبال، قدردانی و ستایش علمأ و اندیشمندان اقتصاد و تجارت قرار گرفت تا جایی که یکی از علمای بزرگ اقتصاد و افغانستان شناس غربی گفته بود چهره کاظمی در وزارت تجارت تاکنون تکراری نیست.
وی تصریح کرد، این دانشمند غربی گفت: وزارت تجارت افغانستان تاکنون همانند کاظمی چهره پر کار را تجربه نکرده و وی همانند «جلاله» وزیر تجارت این کشور در زمان محمد ظاهرشاه آخرین پادشاه افغانستان برکارها و امورات اساسی این وزارت فایق آمده است.
فرهنگدوستی و دانشپروری کاظمی در زمان جنگ
کاظمی در ادامه با اشاره به فرهنگدوستی و دانشپروری شهید کاظمی گفت: وی در تمام زندگی خود تلاش داشت در کنار باسواد و فرهنگیشدن خانوادهاش سایر افغانها نیز فرهنگ خود را حفظ کرده و آموزش بیبینند.
کاظمی افزود: شهید کاظمی در یکی از سفرهایش به ولایت دایکندی در مرکز افغانستان که با استقبال جمعی از جوانان همراه بود خطاب به آنها گفت: برای نزدیک شدن به فرهنگ کابل نیازی نیست تا کوهها را از بین برده و راه مواصلاتی خود را به کابل وصل کنید، بلکه باید دانشآموزید تا روزی شود که با علم و دانش خود از شهروندان کابل نیز جلوتر شوید.
به گفته وی، شهید کاظمی در این سفر به جوانان و نوجوانان ولایت دایکندی در کنار دیگر توصیهها، آنها را به فراگیری دانش تشویق کرد که ثمره آن هماکنون مشخص و هویدا است.
وی تصریح کرد: شهید کاظمی راه برونرفت از مشکلات را دانش میدانست و به همین دلیل در سفر به دایکندی جوانان آن ولایت را به این امر تشویق و نصیحت زیادی کرد.
این عضو پارلمان افغانستان با تأکید براینکه اکثریت جوانان دایکندی هماکنون در بهترین دانشگاهها مشغول فراگیری آموزشهای عالی بوده و در بلندترین رتبهها و سِمتهای دولتی انجام وظیفه میکنند، تصریح کرد: آنها خود را مدیون و مرهون نصیحتها و تشویقهای شهید کاظمی میدانند.
رهبر حزب اقتدار ملی افغانستان در ادامه تصریح کرد: شهید کاظمی نه تنها در ولایت دایکندی فعالیتهای آموزشی را رونق بخشید، بلکه در سایر ولایات افغانستان نیز همواره به فراگیری علم و دانش تأکید میکرد.
به گفته وی، در سال ۱۳۶۵ هجری خورشیدی که خود وی نیز در کنار شهید کاظمی به صفوف مجاهدین پیوسته بود، گفت: شهید کاظمی در آن زمان با وجودی که تمام ولایت پروان جنگ بود، وی کلاسهای درسی برای نسل جدید برگزار کرده بود.
سیدعلی کاظمی تصریح کرد: شهید کاظمی بهترین اساتید مدارس را که در آن زمان از تدریس دست کشیده بودند، گردهمآورده و کلاس منظم و مدرنی را در ولایت پروان برگزار کرده و سبک و روش تدریس مدرن را برای نسل جدید این کشور عرضه میکرد.
ورزشدوستی به سبک شهید کاظمی
سیدعلی کاظمی در ادامه به یکی دیگر از ویژگیهای شهید کاظمی اشاره کرد و گفت: وی ورزش را ضامن سلامتی دانسته و حتی در زمان که مناطق مختلف تحت شلیک موشکها قرار میگرفت مردم را به ورزشکردن تشویق میکرد.
به گفته وی، شهید کاظمی تداوم مقاومت در برابر اشغالگران و دشمن را سلامتی روحی و جسمانی مردم دانسته و تأکید میکرد که با ورزشکردن، سالم بوده و توان مقابله با دشمن را پیدا کرده و آنها را مجبور به فرار خواهند کرد.
این عضو پارلمان تصریح کرد: شخص شهید کاظمی نیز برای ورزشکردن برنامه داشت و در سختترین شرایط جنگ نیز ورزش میکرد که سبب پرکاری وی در عرصههای مختلف شده بود.
برادری که پدر معنوی ما بود
دکتر سیدعلی کاظمی با اشاره به شخصیت منحصر به فرد شهید سیدمصطفی کاظمی در میان خانواده اظهار داشت: وی با چشمانش با ما سخن میگفت.
به گفته وی، با وجود زندهبودن پدر و مادر برادران و خواهران شهید کاظمی به وی به چشم پدر معنوی خود نگاه میکردند و تمام فعالیتهای خود را با مشورت وی انجام میدادند.
آخرین پیام به ملت
سیدعلی کاظمی در ادامه این گفتوگو به دینداری و اسلامپروری شهید کاظمی اشاره کرد و گفت: وی علاوه بر آن که خود پایبند به ارزشهای اسلام بود، دیگران را نیز به دینداری توصیه میکرد.
این عضو پارلمان افغانستان که بیش از دو دهه در کنار شهید کاظمی جهاد کرده گفت: یکی از فعالیتهای همیشگی کاظمی نماز و قرآن خواندن بود.
برادر شهید مصطفی کاظمی با تأکید براینکه وی هیچگاه نمازش را به تأخیر نمیانداخت، گفت: وی همواره تلاش داشت که با خودش قرآن کوچکی را حمل کنند تا در پناه خدا و قرآن بوده و برای ملت خدمت کند.
وی تصریح کرد: کاظمی برای آخرین بار توصیه کرد که برای وحدت افغانها تلاش کنید، آموزش را در اولویت قرار داده و خدمت برای ملت را ارزنده دارید و هیچگاه خود را تنها احساس نکنید زیرا در این صورت خداوند با شماست.
شهید سیدمصطفی کاظمی، در ۱۵ عقرب سال ۱۳۸۵ هجری خورشیدی زمانی که برای افتتاح کارخانه قند ولایت بغلان رفته بود در یک حمله تروریستی همراه با ۴ عضو پارلمان و دهها دانشآموز مکتب در این ولایت به شهادت رسید.
Comments are closed.