مخالفت‌ها با امضای پیمان استراتژیک با پاکستان

- ۰۸ میزان ۱۳۹۱

نماینده‌گان مجلس امضای پیمان استراتژیک افغانستان با پاکستان را پیش از وقت می‌دانند و می‌گویند که جایگاه پاکستان در حدی نیست که اهمیت امضای پیمان استراتژیک با افغانستان را داشته باشد.
برخی از وکلا در نشست عمومی روز شنبه این مجلس گفتند: پاکستان در موقفی قرار ندارد که افغانستان با آن پیمان استراتیژیک ببندد.
عده از اعضای مجلس نماینده‌گان با اشاره به مشکلات موجود میان افغانستان و پاکستان با امضای پیمان استراتیژیک کابل با اسلام آباد مخالفت می‌کنند.
به باور این وکلا، حملات توپخانه‌یی پاکستان بر مناطق سرحدی افغانستان ادامه دارد و مشکلات ارضی نیز میان این دو کشور حل ناشده باقی مانده است در چنین وضعی امضای پیمان راهبری با این کشور معنا ندارد.
شماری از نماینده گان می‌گویند، پاکستان در ۱۰ سال گذشته افغان‌ها را به خاک و خون کشانیده و باعث بد بختی‌های این کشور شده است. محمد نور اکبری یک عضو مجلس می‌گوید: “با کشوری که از ۶ ماه به این سو عملاً ما را مورد حملات توپخانه‌یی قرار می‌دهد، با کشوری که تروریزم بین‌المللی در راس آن مخالفان مسلح افغانستان از سال‌ها به این سو مورد حمایت آن‌ها قرار گرفته، با کشوری که حد اقل نطفه‌های براندازی شش نظام و رژیم افغانستان در آن ریخته شده باشد و با کشوری که خودش از لحاظ تعریف یک کشور دارای سرحدات معین نباشد و در حال جنگ باشد هر نوع امضای پیمان پیش از وقت است.”
در این حال، شماری دیگر از نماینده‌گان مردم می‌گویند: در حال حاضر پاکستان به حاشیه رانده شده و امضای پیمان استراتیژیک با چنین کشوری دوباره به متن وارد کردن و دادن امتیاز به آن کشور است.
فوزیه کوفی یکی دیگر از نمایند نمایندگان می‌گوید: “… تلاش می‌کنند تا مسالۀ افغانستان را بحران قومی نشان دهند، در همین شرایط پیمان‌های استراتژیک که امضا می‌شود به باور من غیر از این که به پاکستان امتیاز بدهیم – به پاکستانی که در حاشیه رانده شده –  نتیجۀ دیگر نمی‌دهد، چرا با کشوری که تضاد منافع داریم آن را این قدر امتیاز می‌دهیم.”
اما شماری از اعضای  مجلس نماینده‌گان  دیدگاه دیگری دارد:
سید علی کاظمی یکی از نماینده‌گان مردم می‌گوید، امضای این سند باید مشروط باشد: “پیمان استراتیژیک با پاکستان ایجاب می‌کند که زیاد موشکافی در این رابطه صورت بگیرد، مشوره دقیق شود.
این نماینده تصریح کرد که پاکستان در موقعیت هند بریتانیایی قرار ندارد و معلوم نیست که از آن صلاحیت حالا برخورد دار است یا خیر؟
او گفت : (در گذشته) معاهداتی که میان هند بریتانیوی و افغانستان امضا شده بود و جاگزین (هند بریتانیایی) حکومت پاکستان شد، (حالا) ایجاب می‌کند که (بدانیم) آیا آن صلاحیت را حکومت پاکستان دارد یا نه؛ مثلاً در رابطه با خط دیورند.”
او گفت: ما نباید از موضع ضعیف با پاکستان مطرح کنیم که ما تقاضای امضای پیمان استراتیژیک را با شما داریم.
رییس جمهور کرزی در حاشیه نشست مجمع سازمان ملل متحد در نیویارک با رییس جمهور پاکستان به توافق رسید تا ختم سال ۲۰۱۳ پیمان استراتیژیک را با آن کشور به امضا برساند.
پیش از این افغانستان با رقیب پاکستان هند، ایالات متحده امریکا و شماری دیگر از کشور ها، پیمان های استراتیژیک را به امضا رسانیده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.