احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





چگونگی کمک امریکا به نیروهای امنیتی افغانستان سری می‌ماند

گزارشگر:شنبه 11 دلو 1393 - ۱۰ دلو ۱۳۹۳

ارتش ایالات متحده بعد از این ارقام و معلومات راجع به تلاش‌های پرهزینه خود در کمک به نیروهای امنیتی افغانستان را افشا نمی‌کند، بلکه به عنوان «اطلاعات خیلی محرمانه» نگه می‌دارد. قانون‌گذاران از این اقدام انتقاد کرده اند.
این اقدام تغییر موضع پنتاگون یا وزارت دفاع ایالات متحده امریکا را نشان می‌دهد که در شش سال گذشته سلسله‌یی از معلومات را در مورد برنامه ۶۵ mnandegar-3میلیارد دالری برای ایجاد نیروهای امنیتی افغانستان منتشر کرده است. این اطلاعات نشان می‌داد که چگونه پول مالیه دهنده‌گان امریکایی مصرف می‌شود و پولیس و ارتش افغانستان در چه وضعیتی اند.
جان ساپکو، بازرس کل ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان، از این تغییر موضع پنتاگون ابراز ناامیدی کرد و گفت که درجه بندی این اطلاعات به «معلومات خیلی محرمانه» بی‌سابقه است.
ساپکو، رییس اداره بازرسی کل بر بازسازی افغانستان (سیگار) گفت این تصمیم باعث می‌شود که نتواند در مورد بخش زیادی از ۶۵ میلیارد دالر پول مالیه دهندگان امریکایی برای ایجاد، آموزش، تجهیز و تداوم نیروهای امنیتی افغانستان آشکارا گزارش دهد.
جنرال جان کمپبل، فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان از این تصمیم پنتاگون دفاع کرد و گفت که نشر این اطلاعات که شامل بررسی آمادگی جنگی نیروهای افغانستان است، می‌توانست به شورشیان طالبان کمک کند و به این دلیل، ضروری است که سری نگهداری شود.
جان کمپبل به تاریخ هجدهم جنوری در نامه‌یی به جان ساپکو نوشته است: «با توجه به این‌که به صورت واقعی خطرات جانی وجود دارد، مطمین هستم که شما در تایید این مساله با من موافق خواهید بود که ما در دادن معلومات به کسانی که نیروهای ما و نیروهای افغانستان را تهدید می‌کنند، باید محتاط باشیم؛ به ویژه اطلاعاتی که گروه‌های مخالف می‌توانند با استفاده از آن حملات خود را شدت ببخشند.»
معلومات راجع به برنامه کمکی ایالات متحده مقیاس کلیدی برای ارزیابی موثریت تلاش‌های زیر رهبری امریکا برای تقویت نیروهای امنیتی افغانستان فراهم می‌کرد و برخی از این اطلاعات کمبودهای ارتش ملی افغانستان را برملا می‌ساخت.
گزارش‌های بازرس کل ایالات متحده امریکا در مورد وضعیت این برنامه‌ کمکی، مشکل «فرسایش» نیروهای امنیتی افغانستان را برجسته کرده است که شمار زیادی از جذب شده ها در میدان جنگ جان داده اند یا صفوف شان را ترک کرده اند.
تصمیم به نگهداری سری این معلومات سوال‌هایی در رابطه به وضعیت نیروهای امنیتی افغانستان بعد از خروج اکثر نیروهای بین المللی خلق می‌کند. حدود ۱۲ هزار نیروی خارجی که اکثراً امریکایی هستند برای آموزش و مشوره دهی نیروهای امنیتی افغانستان در این کشور باقی مانده اند.
قانونگذاران امریکایی از سری نگهداشتن این اطلاعات انتقاد کرده و گفته اند که این تصمیم تلاش‌ها برای پاسخگویی حکومت در پروژه‌های بازسازی در افغانستان را تضعیف می‌کند. سناتور کلایر مک کاسکیل، عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای امریکا گفت که این اقدام برای تلاش آن‌ها برای ریشه کن کردن ضایعات و سوءاستفاده زیان آور است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.