احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:شنبه 25 میزان 1394 - ۲۴ میزان ۱۳۹۴
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گزارش «بررسی حقوق بشر و حقوق بشرخواهانه در منازعات شهر کندز» را نشر کرد. گزارش حاکیست که طالبان در شهر کندز مرتکب نقض گسترده حقوق بشر شده اند.
این کمیسیون گفته است که در جریان منازعه مسلحانه در کندز، شمار زیاد افرادی قربانی شده اند که هیچ نقش و سهمی در جنگ نداشته اند.
کشتار هدفمند
در این گزارش آمده است که طالبان پس از تصرف شهر کندز دست به کشتار هدفمند زده اند: «یافتههای کمیسیون نشان میدهد که گروه طالبان پس از تصرف شهر کندز، شماری از مردم را به قتل رسانده، که قتل سه نفر از غیرنظامیان که ابتدا از خانههای شان دستگیر شده و سپس به صورت فجیعانهای به قتل رسیدهاند، برای کمیسیون تثبیت است.»
طالبان یک سر معلم مکتب را نیز در شهر کندز به دلیل معلم بودن کشتهاند.
کمیسیون حقوق بشر گفته است که دلیل کشتار این افراد وابستگی آنها به نهادهای دولتی عنوان شده است ولی به باور کمیسیون مستقل حقوق بشر چنین قتلهایی مخالف با موازین حقوق بشری انسانها است.
شلیک بر غیرنظامیان
یافتههای کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نشان میدهد که در جریان جنگ در شهر کندز دهها تن از افراد ملکی هدف قرار گرفته و جان شان را از دست دادهاند. براساس گزارش، ۵۰ تن از غیرنظامیان در منازعه کندز کشته شده و ۳۵۰ تن دیگر زخم برداشتهاند. در گزارش آمده است که کودکان و زنان نیز در بین زخمیهای این رویداد بودهاند.
این گزارش به نقل از شاهدان عینی گفته است طالبان ۱۵ تن از افراد ملکی را هنگامی که میخواستند از خانههای شان فرار کنند، هدف قرار داده و کشته اند. طالبان همچنین ۵ تن را در منطقه بالاحصار کندز کشته و ۲۵ تن دیگر را زخمی کردهاند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است که آمار کشته شدهها و زخمیان منازعه کندز از طریق گزارش رسمی شفاخانههای فعال در شهر کندز به دست آمده و به هیچ وجه در برگیرنده تلفات کلی در شهر کندز نیست. گزارش گفته است ممکن است که آمار کشتهها و زخمیهای این رویداد به مراتب بیشتر از این باشد.
براساس این گزارش، در نتیجه بمباران شفاخانه داکتران بدون سرحد ۲۲ تن به شمول داکتران بدون سرحد و مریضان کشته شده و ۳۷ تن دیگر زخم برداشتهاند.
تجاوز جنسی
گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر نشان میدهد که طالبان در شهر کندز مرتکب تجاوز جنسی نیز شدهاند. کمیسیون به نقل از مردم محل گفته است که طالبان در خانههای مردم داخل شده و بر زنان تجاوز کردهاند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است هنوز دسترسی به باشندهگان عادی کندز مشکل است و زمینه دسترسی برای مصاحبه و دریافت موارد تجاوز جنسی میسر نیست. به همین دلیل قرار است پس از بهبود اوضاع، تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
گزارش گفته است که طالبان در جنگ کندز مردم را سپر انسانی ساخته است طوری که جنگجویان این گروه به خانههای مردم جای گرفته و از آنجا بر نیروهای دولتی شلیک کرده است.
تخریب و تاراج
براساس این گزارش طالبان در کندز در سه مرحله دفاتر دولتی را تاراج کرده و دست به تخریب این نهادها زده است. گزارش گفته است که طالبان شش دفتر دولتی به شمول دفتر سازمان ملل متحد را آتش زدهاند. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است که طالبان تمام اموال، وسایل و تجهیزات نهادهای دولتی و غیردولتی را در کندز تاراج کرده و به غنیمت بردهاند.
وسایل و تجهیزات دفاتر سازمان ملل متحد و کمیسیون حقوق بشر نیز توسط طالبان تاراج شده است. گزارش گفته است که ۱۹ دوکان در شهر کندز توسط طالبان آتش زده شده است.
۲ نظر
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان ، فقر فهم حقوقی و درک نادرست از جنگ داخلی:
بکار بردن اصطلاح جنایت جنگی برای این تروریست ها نادرست است مشاور حقوقی نا آگاه غنی ،سازمان سیما ثمر و کار شناسان سطحی نگر حقوقی شان این متن را بخوانند و بیاموزند: این قاتلین ، تروریست ها و باند جنایتکاران میباید منحیث راهزن و یا به اصطلاح شرعی قطاع الطریق ، باغی شناخته شوند . از لحاظ حقوق بین الملل وقتی گروهی سلاح را به صورت آشکار حمل می نماید و دارای تشکیلات شناخته شده و رهبری بوده و یونیفورمی به تن می نمایند منحیث یک گروه آزادی بخش و یا یک گروه سیاسی با دسپلین برای بر آورده شده اهدافی میجنگند یک هویت سیاسی پیدا می نمایند. اصلاً رهبری این ها بدست پاکستان می باشد. ملا عمر رهبر نام نهاد این باند دو سال قبل مردار شده بود و درین مدت همانند گذشته آی اس آی رهبری این باند را به عهده داشت.یک گروه نظامی وقتی از هم چون شرایطی که در بالا ذکر نمودیم برخوردار باشد هویت سیاسی کسب می نماید .بعداً میثاق های بین المللی ژنو ( ۱۹۴۹ )َو پروتوکول های بعدی ان (۱۹۷۷ ) مطرح بحث میگردد و قوانین جنگ را باید مراعات کنند و در صورت تخطی از قوانین جنگ اعمال شان جنایت جنگی تلقی می شود. این گروه از لحاظ نوع ارتکاب جنایات شان در حقیقت دشمن نوع بشر اند HOSTIS HUMANIS GENERIS که کتگوری خاص جنایت کارانی اند که خطری برای تمام بشر می باشند. از جانبی این گروه سپاه اجیر،Mercenaries ، و وسیله تجاوز پاکستان بر علیه افغانستان می باشند. اتحادیه ژورنالیستا ن و سازمان سیما ثمر که از هم چون استنباط های ساده حقوقی بی خبر اند به عوض ماهیت اصلی این گروپ که سپاه اجیر و وسیله تجاوز پاکستان می باشند به این قاتلین، خاینین ملی وقطاع الطریقان دانسته و نا دانسته هویت سیاسی طرف جنگ را می دهند. کرزی مختل المشاعیر و غنی دیوانه سالار با برادر خواندن و مخالف سیاسی خواندن این Mercenaries مغالطه بزرک و خیانت و جفای عظیمی را ( نسبت انگیزه های تباری ) بر علیه کشور انجام داده و میدهند. اگر طالبان عمدتاً تاجیک ، هزاره و یا ازبک می بودند یقیناً کرزی-غنی آن ها را خاینین ملی و نوکر بیگانه و تروریست می شناختند. امید همه دست اندرکاران مطبوعاتی به ویژ ه مطبوعات مخالف تروریسم و رسانه های دولتی منبعد وقتی از طالبان ( بیناموس) نام می برند آن ها را سپاه اجیر طالبان بگویند. یعنی Mercenaries این اصطلاح در کمیسیون حقوق بشر ژنو و ملل متحد در باره هم چون گروه وحشت و دهشت معمول و مروج می باشد.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان ، فقر فهم حقوقی و درک نادرست از جنگ داخلی:
بکار بردن اصطلاح جنایت جنگی و جنگ داخلی برای جنگ این تروریست ها و باند جنایتکارنادرست است مشاور حقوقی نا آگاه غنی ،سازمان سیما ثمر و کار شناسان سطحی نگر حقوقی شان این متن را بخوانند و بیاموزند: این قاتلین ، تروریست ها و باند جنایتکاران میباید منحیث راهزن و یا به اصطلاح شرعی قطاع الطریق ، باغی شناخته شوند . از لحاظ حقوق بین الملل وقتی گروهی سلاح را به صورت آشکار حمل می نماید و دارای تشکیلات شناخته شده و رهبری بوده و یونیفورمی به تن می نمایند منحیث یک گروه آزادی بخش و یا یک گروه سیاسی با دسپلین برای بر آورده شده اهدافی میجنگند یک هویت سیاسی پیدا می نمایند. اصلاً رهبری این ها بدست پاکستان می باشد. ملا عمر رهبر نام نهاد این باند دو سال قبل مردار شده بود و درین مدت همانند گذشته آی اس آی رهبری این باند را به عهده داشت.یک گروه نظامی وقتی از هم چون شرایطی که در بالا ذکر نمودیم برخوردار باشد هویت سیاسی کسب می نماید .بعداً میثاق های بین المللی ژنو ( ۱۹۴۹ )َو پروتوکول های بعدی ان (۱۹۷۷ ) مطرح بحث میگردد و قوانین جنگ را باید مراعات کنند و در صورت تخطی از قوانین جنگ اعمال شان جنایت جنگی تلقی می شود. این گروه از لحاظ نوع ارتکاب جنایات شان در حقیقت دشمن نوع بشر اند HOSTIS HUMANIS GENERIS که کتگوری خاص جنایت کارانی اند که خطری برای تمام بشر می باشند. از جانبی این گروه سپاه اجیر،Mercenaries ، و وسیله تجاوز پاکستان بر علیه افغانستان می باشند. اتحادیه ژورنالیستا ن و سازمان سیما ثمر که از هم چون استنباط های ساده حقوقی بی خبر اند به عوض ماهیت اصلی این گروپ که سپاه اجیر و وسیله تجاوز پاکستان می باشند به این قاتلین، خاینین ملی وقطاع الطریقان دانسته و نا دانسته هویت سیاسی طرف جنگ را می دهند. کرزی مختل المشاعیر و غنی دیوانه سالار با برادر خواندن و مخالف سیاسی خواندن این Mercenaries مغالطه بزرک و خیانت و جفای عظیمی را ( نسبت انگیزه های تباری ) بر علیه کشور انجام داده و میدهند. اگر طالبان عمدتاً تاجیک ، هزاره و یا ازبک می بودند یقیناً کرزی-غنی آن ها را خاینین ملی و نوکر بیگانه و تروریست می شناختند. امید همه دست اندرکاران مطبوعاتی به ویژ ه مطبوعات مخالف تروریسم و رسانه های دولتی منبعد وقتی از طالبان ( بیناموس) نام می برند آن ها را سپاه اجیر طالبان بگویند. یعنی Mercenaries این اصطلاح در کمیسیون حقوق بشر ژنو و ملل متحد در باره هم چون گروه وحشت و دهشت معمول و مروج می باشد.