احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:یک شنبه 26 میزان 1394 - ۲۵ میزان ۱۳۹۴
وزیر صحت عامه میگوید که در نظر دارند تا یک مرکز کنترل کیفیت دارو در بنادر ایجاد کنند تا انتقال داروها از گمرکات به آسانی صورت گیرد.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه روز گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: وزارت صحت عامه در نظر دارد تا یک مرکز کنترل کیفیت در کابل و در بنادر افغانستان ایجاد کند تا داروهاییکه وارد کشور میشود؛ از لحاظ کیفی بررسی شود.
وی افزود: داروهاییکه در گمرکات نگهداری میشود، شرایط آن غیرمعیاری بوده و تا روند انتقال آن در داخل کشور طی مراحل میشود، حدود دو یا سه ماه را در بر میگیرد و داروها هر چه با کیفیت بالا هم وارد شود، روی کیفیت آن تاثر منفی میگذارد و تا این داروها به مریض میرسد، از زمان استفاده آن میگذرد.
آقای فیروز گفت: «با در نظرداشت این مشکل، ما میخواهیم مرکز کنترل کیفیت در بنادر ایجاد شود تا کار کسانی که داروها را وارد میکنند به سرعت انجام شده و محموله زود تخلیه گردد؛ زیرا وزارت صحت طی چند سال گذشته، با نظارت جدی داروهای بیکیفیت را حریق کرده؛ اما این روند راه حل نیست و در هر ماه، چندین تُن داروی بیکیفیت حریق میود؛ ولی مشکلات حل نمیشود».
وزیر صحت عامه کشور میگوید که ۲۰۰ شرکت وظیفه واردات دارو را در کشور دارد که برای آنها شرایط سخت و جدی در نظر گرفته شده تا داروی با کیفیت به کشور وارد کنند.
همچنین آقای فیروز در بخشی از سخنان خود به حوادث اخیر ولایت قندوز پرداخته و تصریح کرد که در مدت جنگ دو هفتهیی در آن ولایت، ۶۵ باب شفاخانه فعالیت داشته که ۵ تن دارو از سوی موسسات خارجی و ۱۰ تن دارو از سوی عطامحمد نور، سرپرست ولایت بلخ کمک صورت گرفته است.
وی گفت که در جریان درگیریها در قندوز، ۶۰۰ تن از مجروحین در شفاخانههای قندوز تداوی شده اند.
آقای فیروز چالشهای عمدهیی که وزارت صحت در حال حاضر با آن مواجه است را «میراث» مسوولین پیشین این وزارت خواند.
نارضایتی مردم از ارایه خدمات و موجودیت داروهای بیکیفیت، ارایه خدمات غیرعادلانه در کشور، محدویت منابع مالی در وزارت، مدیریت ضعیف سکتورهای خصوصی و فساد اداری، از چالشهایی است که در گذشته و حال دامن گیر وزارت صحت عامه میباشد.
Comments are closed.