احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





چین به دنبال تسهیل مذاکرات صلح افتاد

گزارشگر:شنبه 16 عقرب 1394 - ۱۵ عقرب ۱۳۹۴

نماینده جدید چین در امور افغانستان برای گفت‌‌وگو با مقامات دولتی و نظامی پاکستان در مورد تغییر وضعیت امنیتی افغانستان و از سرگیری مذاکرات روند صلح دولت کابل با طالبان وارد اسلام‌آباد شده است.
به گزارش داون نیوز، دینگ شی جن نماینده ویژه چین برای افغانستان برای گفت‌‌وگو با مقامات دولتی و نظامی پاکستان در مورد تغییر وضعیت این کشور
و از سرگیری مذاکرات روند صلح افغانستان به اسلام‌آباد سفر کرده است.
نماینده mandegar-3ویژه چین برای افغانستان در گام نخست با طارق فاطمی مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان در اسلام‌آباد دیدار کرد و در مورد وضعیت افغانستان به بحث و گفت‌وگو پرداخت.
نماینده ویژه چین برای افغانستان از نقش اسلام‌آباد در روند صلح افغانستان و قربانی‌های پاکستان در جنگ علیه تروریسم قدردانی کرد.
دینگ شی جن، اطمینان داد که پکن برای رسیده‌گی به چالش‌های مشترک منطقه به حمایت از اسلام‌آباد را ادامه خواهد داد.
در عین حال، مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان از تعامل رو به رشد چین در افغانستان استقبال کرد و گفت: منافع پکن و اسلام‌آباد در صلح پایدار افغانستان مشترک‌اند.
وی اظهار داشت: صلح در افغانستان برای ثبات منطقه ضروری است.
مشاور ویژه نخست‌وزیر پاکستان از تلاش‌های چین برای توسعه افغانستان نیز قدردانی کرد.
وی افزود: پاکستان نقش تسهیل کننده در روند صلح افغانستان ایفا می‌کند.
دو طرف نشست آینده وزرای خارجه «قلب آسیا- روند استانبول» را نیز مورد بحث قرار دادند که در ماه آینده در اسلام‌آباد برگزار خواهد شد.
مقامات چین و پاکستان همچنین تعهد کردند که برای موفقیت این نشست همکاری نزدیکی با یکدیگر خواهند کرد.
نماینده ویژه چین برای افغانستان با سایر مقامات دولتی و نظامی پاکستان نیز دیدار خواهد کرد.
روزنامه هندی چندی پیش گزارش کرد که نشست اخیر نیویارک در رابطه با افغانستان حاکی از حذف هند از روند صلح این کشور بود در حالی که مقامات امریکایی دیگر چین را به عنوان رقیب در افغانستان تلقی نمی‌کنند.
روابط چین و پاکستان نیز به حدی نزدیک و استراتژیک است که موجب نارضایتی هند و همچنین امریکا شده است اما به نظر می‌رسد واشنگتن با این مسئله کنار آمده است.
هو شیشنگ کارشناس در حوزه افغانستان در موسسه چینی روابط بین‌الملل معاصر که یکی از اتاق فکر وزارت امنیت ملی چین محسوب می‌شود، معتقد است که آموزش نیروهای نظامی افغانستان توسط امریکا و چین قابل اجراست زیرا در حال حاضر دو کشور دیپلمات‌های افغان را نیز آموزش می‌دهند.
دولت اسلام‌آباد نیز از این مسأله حمایت می‌کند تا جایی که براساس بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان، دولت نواز شریف در حمایت روند صلح افغانستان با چین همکاری نزدیک می‌کند.
گزارش‌های رسانه‌های امریکایی به نقل از مقامات این کشور نیز حاکی از کاهش تنش‌ها میان واشنگتن و پکن است و امریکا چین را دیگر به عنوان رقیب در روابط با افغانستان و پاکستان تلقی نمی‌کند.
نشست نیویارک نیز به طور واضح تغییر در سیاست امریکا در همکاری با چین را نشان داد حتی به قیمت حذف هند. منبعی در نیویورک نیز فاش کرد که هند همچنین از روند صلح افغانستان نیز خارج شده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.