مذاکرات صلح به‌بن‌بست می‎خورد؟ دور جدید اتـهام‌زنـی‌هـا

گزارشگر:شنبه 3 دلو 1394 - ۰۲ دلو ۱۳۹۴

رییس جمهور غنی اظهارات مقام‌های نظامی پاکستان مبنی بر کنترول حمله بر دانشگاه باچا خان از خاک افغانستان را رد کرده است. در عین زمان، امریکا از رهبران دو کشور خواسته است که از پروسه صلح با طالبان حمایت کنند.
اشرف غنی رییس جمهور افغانستان روز پنج شنبه در حاشیه مجمع اقتصادی جهان در شهر داووس سویس ملاقات سه جانبه با نواز شریف نخست mandegar=3وزیر پاکستان و جو بایدن معاون رییس جمهور ایالات متحده امریکا داشته است.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که جو بایدن و جان کری وزیر خارجه ایالات متحده امریکا از رییس جمهور افغانستان و نخست وزیر پاکستان خواسته اند که از پروسه صلح با طالبان حمایت کنند.
کاخ سفید اعلام کرده است که بایدن و کری از پروسه صلح و بهبود مناسبات میان پاکستان و افغانستان حمایت کرده و با تقبیح حملات اخیر در چارسده پاکستان و شهر کابل از آن‌ها خواسته است که به «پروسه با اعتبار صلح» متعهد باقی بمانند.
به گزارش ریاست جمهوری افغانستان، در این نشست «موافقت صورت گرفت تا تاریخ دقیق گفت‌وگوها به منظور برداشتن گام‌های عملی به خاطر تامین صلح در افغانستان به زودی مشخص گردد.»
در خبرنامه ریاست جمهوری افغانستان به نقل از رییس جمهور غنی آمده است: «در حالی که برای طالبان مشوق‌هایی به خاطر یکجا شدن به پروسه صلح در نظر گرفته خواهد شد، اما در رابطه به قانون اساسی و حقوق زنان هیچ گونه معامله‌ای صورت نخواهد گرفت و اصلاحات در این زمینه تنها در روشنایی قانون اساسی افغانستان انجام خواهد شد.»
رد اظهارات مقام‌های نظامی پاکستان
این اظهارات پس از آن ابراز می‌شود که مقام‌های افغانستان، پاکستان، چین و ایالات متحده امریکا در هفته جاری برای دومین بار در کابل مذاکره کردند تا «نقشه راه» مذاکرات صلح با طالبان را تدوین کنند.
اما همزمان با این گفت‌وگوهای جدید، حملات طالبان و اتهام‌زنی‌ها میان دو کشور جریان دارد. در تازه‌ترین مورد، مقام‌های نظامی پاکستان گفته اند شورشیانی که بر دانشگاه باچا خان در چار سده حمله کردند و ۲۱ تن را کشتند، از مناطق مرزی افغانستان هدایت می‌شدند.
عاصم بجوه، سخنگوی اردوی پاکستان گفته است که تحقیقات نشان می‌دهد این حمله توسط عوامل طالبان پاکستانی از طریق خط تلفونی افغانی و از خاک افغانستان کنترول می‌شده است.
ریاست جمهوری افغانستان این اظهارات سخنگوی اردوی پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که جمهوری اسلامی افغانستان هیچ گاهی از گروه‌های تروریستی حمایت نکرده و به آن‌ها پناهگاه فراهم نکرده است.
همزمان با روند گفت‌وگوهای صلح، تنش‌ها بار دیگر میان کابل و اسلام‌آباد بالا گرفته است. تنش‌هایی که در فرایند گفت‌وگوها را بی‌تاثیر نخواهد بود. دو کشور عمیقاً به همدیگر مشکوک و بی‌اعتماد هستند. در آستانۀ شکل گرفتن یک اعتماد نیم‌بند، حوادث و رویدادهایی اتفاق می‌افتد که این روند را صدمه می‌رساند. هرچند بسیاری‌ها معتقد هستند، اسلام‌آباد استراتژی بلندمدت خویش را در قبال افغانستان تعقیب می‌کند و گفت‌وگوها تغییری در این استراتژی به وجود نمی‌آورد. این کشور برخلاف افغانستان، صاحب سیاست خارجی مدون در قبال کشورهای منطقه به ویژه در پیوند به افغانستان می‌باشد.
فرمانده کل نیروی ارتش پاکستان در پی حمله به این دانشگاه غیرنظامی، به رهبران افغانستان تماس گرفته و اعتراض کرده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.