احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





آب کابل از دریای پنجشیر تامین خواهد شد

- ۰۸ عقرب ۱۳۹۱

باشنده‌گان شهر کابل امسال تابستان سختی را به دلیل کمبود آب نوشیدنی سپری کردند. اکثر چاه‌هایی که تا عمق ۲۰ تا ۳۰ متری حفر شده بودند، خشکیدند. حکومت تصمیم گرفته تا آب آشامیدنی شهر کابل را از دریای پنجشیر تامین کند.
در حال حاضر شمار کمی از باشنده‌گان کابل از شبکه آب رسانی شهری استفاده می‌کنند. زمین شناسان هشدار داده اند در صورتی که استفاده بی‌رویه از آب‌های زیر زمینی ادامه یابد، کابل تا پنج سال آینده با کمبود شدید آب روبرو خواهد شد.
حمید، یک باشنده کابل می‌گوید چاهی که در بین حویلی داشت خشکیده و حالا مجبور است برای آوردن آب فاصله‌های زیادی را طی کند: «ما از مسجد، از بمبه‌های نزدیک سرک برای خود آب می‌آوریم. چاه خانه خشک شده، پارسال آب داشتیم اما امسال نداریم».
متخصصان زمین شناسی تاکید دارند که آب زیرزمینی باید به عنوان ذخایر استراتژیک آب محفوظ باشد و حکومت همچنان زمینه استفاده
از آب های سطح زمین را برای باشندگان شهر کابل فراهم کند؛ اما تاکنون به این مساله کمتر توجه شده است.
افغانستان درحالی از کم آبی رنج می‌برد که رودخانه های خروشان این سرزمین به کشورهای همسایه سرازیر می‌شوند. به نظر می‌رسد که افغانستان کدام نظام حقوقی کارآمد برای استفاده آب‌های خود ندارد.
شهر کابل در تابستان گذشته شاهد رقابت بر سر حفر چاه های عمیق بود. وقتی باشندگان این شهر با کمبود آب روبرو شدند، دست به حفر چاه هایی به عمق ۶۰ تا ۸۰ متر زدند. حفر این چاه ها سبب شد تا سایر چاه های کم عمق بخشکند. حمید می‌گوید: «در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر چاه های عمیق می زنند. به همین دلیل مردم با کمبود آب مواجه هستند».
سکندر، یک باشنده دیگر کابل می گوید خشکسالی نیز سبب شد تا چاه هایی که به عمق ۲۰ تا ۳۰ متر حفر شده بودند، در سال جاری خشک شوند و حالا مردم مجبور هستند که با کندن چاه های عمیق آب آشامیدنی خود را تامین کنند: «از یک طرف خشکسالی است و همه ساله سطح آب پایین می رود؛ مردم مجبورند همه سال چاه حفر کنند».
به دنبال هشدارها نسبت به کمبود آب آشامیدنی در شهر کابل، حکومت افغانستان تصمیم گرفته است تا بر روی دریای پنجشیر که در شمال شرق شهر کابل واقع است، سدی را ایجاد کند و از آنجا آب آشامیدنی پایتخت را تامین کند. مقام‌های حکومتی گفته اند که تکمیل این پروژه هشت سال را در بر خواهد گرفت.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.