احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهارشنبه 19 حوت 1394 - ۱۸ حوت ۱۳۹۴
پدر یا مادر بودن، یکی از سختترین کارهای دنیا است. این شغل، ۲۴ ساعته است و میتواند بسیار خستهکننده باشد. اما مهم است با همه خستهگی نیز مسایلی را رعایت کنید تا به روح، جسم و اعتمادبهنفسِ فرزندتان لطمهیی وارد نشود. باید طوری او را تربیت و با او رفتار کنید تا در بزرگسالی علاوه بر اینکه مایۀ افتخار شما شود، خودش نیز در سلامت روحیِ کامل زندهگی کند.
یکی از روشهای ارتباطی با کودکان، حرف زدن است. اگر بتوانید روشهای صحیحِ حرف زدنِ خود با کودکان را یاد بگیرید، بهطور غیرمستقیم درست حرف زدن را به او نیز میآموزید.
۱ـ غُر زدن
بسیاری از والدین برای اینکه فرزندشان تکالیفش را درست انجام دهد یا غذایش را کامل بخورد، مدام سرِ او غر میزنند و اعتراض میکنند. این رفتار به هیچ عنوان مناسب و پاسخگو نیست. این کار باعث میشود تا کودک لج کند و درست برعکسِ آن را انجام دهد. این مسأله همچنین باعث میشود تا فرزند از زمانهایی همچون غذا خوردن فرار و سعی کند خودش را به کاری دیگر مشغول کند.
۲ـ کوتاه پاسخ دادن
والدینی که با پاسخ کوتاه فرزند را مجبور میکنند از آنها اطاعت کند، به هیچ عنوان روش درستی برای تربیت کودکِ خود انتخاب نکردهاند. با گفتن عبارت: «من میگویم این کار باید انجام شود!» باعث میشوید تا کودک هرگز به چرایی مسایل فکر نکند. قدرت تحلیل و پرسشگرایی را از او میگیرید. یا گفتن عبارتی همچون: «هر چه من میگویم را باید انجام دهی» به این مفهوم است که هیچ احترامی برای فرزند خود قایل نیستید و او نیز در مقابل به شما احترام نخواهد گذاشت. برای تربیت صحیح فرزندان، برای پاسخ به سوالاتِ او زمان بگذارید و با صبر کامل و مرتبط به او پاسخ بدهید.
۳ـ کودکانه رفتار کردن
کودکان بسیار باهوشتر از آن هستند که تصور میکنید. لازم نیست صدای خود را کودکانه کنید یا با کلمات خیلی بچهگانه با او حرف بزنید تا به حرفهایتان گوش کنند. کودکان مکالماتِ مردم با یکدیگر را میشنوند و کودکانه حرف زدن را نوعی اهانت به خود میدانند.
۴ـ مشغول بودن
کودکان دوست دارند برای آنها ارزش قایل شوید. به همین دلیل بسیار مهم است واقعاً برای آنها ارزش قایل شوید. هنگام صحبت با فرزند خود، گوشی موبایل را کنار بگذارید و با همه حواس به حرفهای او گوش فرا دهید. این باعث میشود تا اعتماد به نفس پیدا کنند و آن حسِ ارزشمندی که دنبالش هستند را از شما بگیرند.
۵ـ زیاد حرف زدن
تحقیقات کارشناسان ثابت کرده است، مغز هر انسانی میتواند در هر مرتبه، به طور متوسط ۵ تا ۹ موضوع را به خاطر بسپارد. به همین دلیل است که کودکان وقتی بیشتر از ظرفیتِ خود میشنوند، دیگر تمایلی به گوش کردن ادامۀ حرفها ندارند. اگر میخواهید مسایل زیادی به فرزند خود بیاموزید، آن را به چندین بخشِ کوتاه تقسیم کنید تا نتیجۀ بهتری داشته باشد.
۶ـ استفاده از واژههای محکوم یا سرزنشکننده
هرگز از واژههایی که باعث ایجاد حس گناه در کودک میشود، استفاده نکنید. کودکان از همان ابتدا حس همدردی ندارند و بسیاری از چیزها را نمیتوانند درک کنند. نباید برای اشتباههایی که انجام میدهند، خیلی آنها را مواخذه و سرزنش کنید.
۷ـ تهدید کردن
هدف از بزرگ کردنِ کودک این نیست که او را مطیع و فرمانبردارِ خود تربیت کنیم. باید به کودکان فرصت فکر و خطا کردن داد. تهدید کردنِ کودک باعث میشود تا اعتماد به نفسِ او از بین برود و در بزرگسالی دچار مشکل بشود.
برترینها
Comments are closed.