احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





بازداشت ۱۰ قاچاق‌بر بزرگ مواد مخدر

گزارشگر:دوشنبه 23 حمل 1395 - ۲۲ حمل ۱۳۹۵

معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله اعلام کرد که ۱۰ تن از قاچاقبران بزرگ مواد مخدر را بازداشت کرده است. براساس اظهارات مقام‌های وزارت داخله این افراد در داخل و خارج از افغانستان دست به قاچاق مواد مخدر می‌زدند.
براساس اظهارات مقام‌های وزارت داخله در میان این ده تن برخی از قاچاقبران بران «مشهور و خطرناک» نیز شامل اند. این وزارت می‌گوید که بعضی از mandegar-3این قاچاقبران، از ده سال به این‌سو تحت تعقیب قرار داشتند و پولیس ویژه مبارزه با مواد مخدر تلاش داشت تا آن‌ها را بازداشت کند.
باز محمد احمدی، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله روز یک شنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت در میان این ده قاچاقبر، خطرناک‌ترین آن‌ها حاجی وطن فرزند حاجی گل احمد است.
این قاچاقبر ساکن اصلی ولسوالی اچین ولایت ننگرهار است که در روز شانزدهم حمل امسال پس از ۱۵ دقیقه درگیری مسلحانه در ولسوالی غنی خیل ولایت ننگرهار، توسط پولیس مبارزه با مواد مخدر بازداشت شده است.
آقای احمدی گفت که این قاچاقبر هزاران تن مواد مخدر را قاچاق کرده و اکثرا در بیرون از افغانستان زندگی می‌کرد: «از مدت ده سال به این‌سو این قاچاقبر تحت تعقیب نیروهای کشفی ما بودند. هرچند در کشورهای منطقه زندگی می‌کرد و از سوی پولیس چندین کشور تحت تعقیب بود، اما خوشبختانه ما توانستیم او را دستگیر کنیم.» این مقام وزارت داخله گفت که حاجی وطن از طریق قاچاق مواد مخدر صاحب میلیون‌ها دالر سرمایه شده است.
آغا محمد فرزند حاجی لعل جان یکی دیگر از قاچاقبران مشهور است که در سال ۱۳۹۴ توسط پولیس بازداشت شده است. براساس آمار وزارت داخله این قاچاقبر در سال‌های اخیر بیش از ۳ تن هیروئین را به کشورهای منطقه قاچاق کرده است.
حاجی لعل جان پدر آغا محمد نیز یکی از قاچاقبران خطرناک است که یک بار توسط حکومت افغانستان بازداشت شد؛ ولی توانست با پرداخت میلیون‌ها دالر رشوت، از زندان رها شود.
حاجی داد محمد ولد حاجی بسم الله باشنده هلمند، حاجی عبدالرازق فرزند لعل محمد مسکونه ولایت فراه، ملا ضیاالحق فرزند عبدالقادر مسکونه ولایت بغلان، حاجی نور محمد فرزند داد محمد باشنده ولایت فراه، حاجی عبدالودود فرزند حاجی عبدالعزیز باشنده ولایت نیمروز، حاجی غلام حسین فرزند عبدالله باشنده ولایت بدخشان، قوماندان محمد رسول فرزند محمد انور مسکونه ولایت تخار، مرتضی فرزند محمد غلام باشنده ولایت ننگرهار و زمان الدین فرزند محمد شریف باشنده کابل از جمله قاچاقبران «مشهور و خطرناک» هستند که توسط وزارت داخله بازداشت شده‌اند.این ده قاچاقبر از سوی محاکم افغانستان از ۱۰ تا ۲۰ سال حبس محکوم شده‌اند.
در میان فهرست بازداشت شدگان، کارمندان دولت و نیروهای امنیتی نیز به چشم می‌خورند. در یک سال گذشته ۲۱ تن از ماموران پولیس و ۱۴ تن از سربازان اردو نیز به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت شده‌اند. همچنین چهار ایرانی و دو قزاقستانی نیز در میان کسانی هستند که به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت شده‌اند.
آقای احمدی گفت که مبالغ هنگفت پول نقد نیز از نزد قاچاقبران به دست آمده است: «پول نقدی که در مجموع از قاچاقبران به دست آمده قابل ملاحظه است. ما بیش از چهار میلیارد افغانی را از نزد قاچاقبران به دست آورده‌ایم».
تمرکز بر مرزها
وزارت داخله اعلام کرد که در جریان سال ۱۳۹۴ بیش از ۲۹۰۰ عملیات را به منظور بازداشت قاچاقبران و کشف و ضبط محموله‌های مواد مخدر انجام داده است. در نتیجه این عملیات‌ها حدود ۳۰۰۰ تن از قاچاقبران مواد مخدر بازداشت شده‌ و ۱۴ کارخانه تولید هیروئین در نتیجه این عملیات‌ها تخریب شده‌اند.
براساس اظهارات مقام‌های وزارت داخله در جریان یک سال گذشته ۳۱۱ تن مواد مخدر که شامل تریاک، هیروئین، مورفین، چرس و مواد کیمیاوی توسط پولیس مبارزه با مواد مخدر توقیف شده است.
آقای احمدی گفت تمرکز یکی از دشواری‌های مبارزه با قاچاق مواد مخدر، گسترش ناامنی‌ها است: «ما تلاش خواهیم کرد تا بیشتر روی مرزها، بنادر، گمرکات و میدان‌های هوایی تمرکز کنیم. مشکل این است که مسیر قاچاق و ترافیک مواد مخدر در مناطق ناامن انتقال یافته است».
در جریان عملیات‌هایی که برای بازداشت قاچاقبران و تخریب کارخانه‌های تولید مواد مخدر صورت گرفته، شماری از نیروهای مبارزه با مواد مخدر کشته و زخمی شده‌اند. براساس آمار وزارت داخله در یک سال گذشته ۲۸ تن از ماموران پولیس مبارزه با مواد مخدر کشته شده و ۴۳ تن دیگر زخم برداشته‌اند.
وزارت داخله می‌گوید چالش اصلی در برابر مبارزه جدی با مواد مخدر نبود امکانات است. آقای احمدی گفت معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله با هلیکوپتر مجهز نیست تا عملیات پیچیده را به منظور بازداشت قاچاقبران و تخریب کارخانه‌های تولید مواد مخدر در مناطق ناامن، کوهستانی و دشوارگذز انجام دهد.
افغانستان هنوزهم یکی از بزرگترین تولید کنندگان مواد مخدر در جهان است و تلاش پانزده ساله حکومت این کشور برای مبارزه با این پدیده نتوانسته منجر به نابودی و یا کاهش کشت و تولید مواد مخدر شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.