پوتین شخصاً در انتخابات امریکا مداخله کرده است

گزارشگر:یک شنبه 19 جدی 1395 - ۱۸ جدی ۱۳۹۵

آژانس‌های اطلاعاتی امریکا با انتشار گزارشی گفتند، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه شخصاً دستور داده بود یک کمپین مخفی چند جانبه به منظور اعمال نفوذ بر انتخابات ریاست جمهوری امریکا به نفع دونالد ترامپ عمل کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این گزارش اطلاعاتی یک نسخه طبقه بندی نشده از یک گزارش دقیق‌تر و طبقه بنده شده است که قبلا به دونالد mandegar-3ترامپ، کاخ سفید و رهبران کنگره تحویل داده شد. در آن از ذکر شواهد و مدارک دولت امریکا در خصوص ادعاهایش خودداری شده است.
سازمان‌های اطلاعاتی امریکا نتیجه گرفته‌اند که ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، برای ضربه زدن به هیلاری کلینتون و کمک به پیروزی دونالد ترامپ، دستور یک عملیات چند جانبه علیه انتخابات امریکا را صادر کرده بود.
در نسخه غیرمحرمانه گزارش این سازمان‌ها آمده است: هدف روسیه تضعیف اعتماد به روند دموکراتیک امریکا، بدنام کردن هیلاری کلینتون و ضربه زدن به شانس انتخاب شدن و ریاست جمهوری احتمالی وی بود.
این گزارش توسط سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) و پلیس فدرال (اف.بی.‌آی) و همچنین سازمان امنیت ملی امریکا تهیه شده است.
این گزارش می‌افزاید: ما همچنین ارزیابی می‌کنیم که دولت روسیه و پوتین به رییس جمهور منتخب دونالد ترامپ تمایل مشخصی پیدا کرده‌اند.
این گزارش نخستین گزارش اطلاعاتی در نوع خود است که شخص ولادیمیر پوتین را به شکل مستقیم مرتبط با هک‌های صورت گرفته در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری امریکا دانسته و این کار را “جسورانه‌ترین تلاشی که تاکنون برای تاثیر گذاری بر یک انتخابات در امریکا صورت گرفته” توصیف کرده است.
به گفته تدوین کنندگان این گزارش، دولت روسیه ایمیل‌های هک شده را در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده است و روسیه به تلاش‌هایش برای تاثیر گذاری بر رخدادهای آتی در امریکا و در سطح جهان به ویژه هم‌پیمان‌های امریکا ادامه خواهد داد.
در این گزارش تصریح شده است: ‌همچنین ارزیابی ما این است که پوتین و دولت روسیه خواهان آن بودند که هر زمان که ممکن باشد از طریق بی‌اعتبار کردن هیلاری کلینتون و مقایسه علنی منفی وی با دونالد ترامپ، شانس پیروزی رییس جمهوری منتخب را بالا ببرند.
این نهادها می‌گویند که عملیات روسیه دارای جوانب مخفی – از جمله عملیات سایبری – و در عین حال شامل تلاش‌های رسانه‌های دولتی روسیه و نیز کاربران رسانه‌های اجتماعی بوده که پول دریافت می‌کردند.
این گزارش نتیجه می‌گیرد که شمارش آرا در حوزه‌های رای گیری هدف قرار نگرفت.
گزارش با «اطمینان بالا» نتیجه گرفته است که سازمان اطلاعاتی ارتش روسیه (جی.آر.یو) هویت مجازی “گوسیفر ۲ ” و وبسایت “دی‌سی لیکس” را به راه انداخته بود تا ایمیل‌های هک شده کمیته مرکزی حزب دموکرات و مدیر ستاد انتخاباتی کلینتون، جان پودستا را از طریق آنها و نیز سایت افشاگر ویکی‌لیکس منتشر کند.
سازمان‌های اطلاعاتی امریکا پیش بینی کرده‌اند که روسیه احتمالا در آینده برای اثر گذاشتن بر نتیجه انتخابات کشورهای دیگر از جمله متحدان امریکا دست به اقدامات مشابه بزند.
جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملی امریکا، روز جمعه در نیویورک گزارش مذکور را در اختیار دونالد ترامپ گذاشت.
ترامپ پس از این نشست با صدور بیانیه‌یی دیدارش را “سازنده” خواند و گفت که برای خدمات نهادهای اطلاعاتی کشورش احترام زیادی قائل است.
دونالد ترامپ همچنین گفت، کشورهایی مانند روسیه و چین همواره تلاش می‌کنند که به زیرساخت‌های امریکا رخنه سایبری کنند و اقدامات اخیر روسیه ابدا تاثیری بر نتیجه انتخابات نداشته است.
او گفت: گزارش روشن می‌کند که کمیته مرکزی حزب جمهوری‌خواه نیز هدف حملات هکرها قرار گرفت اما چون دفاع سایبری قوی‌تری داشت هکرها نتوانستند به آن رخنه کنند.
ترامپ وعده داد، در ظرف ۹۰ روز پس از ورود به کاخ سفید یک هیئت ویژه را مامور بررسی راه‌های مقابله با حملات سایبری به کشورش کند. او گفت برای خنثی کردن چنین حملاتی تدابیر جدی اتخاذ خواهد کرد.
ترامپ مشخص نکرد که در نشست مذکور چه شواهد و مدارکی به او ارائه شده و تنها گفت که “مسائل محرمانه زیادی را فهمیده است”.
نهادهای اطلاعاتی امریکا روز جمعه گفتند که توانسته‌اند عوامل روس مسئول هک کردن ایمیل‌های حزب دموکرات در جریان انتخابات ریاست جمهوری را شناسایی کنند.
پیشتر، جو بایدن، معاون رییس جمهوری امریکا، گفته بود که گزارش نهادهای اطلاعاتی را دیده که در آن‌ها، ارتباط دولت روسیه با عملیات هک شدن حزب دموکرات و انتشار محتوای آن‌ها توضیح داده شده بود.
بنا بر گزارش یاد شده، هکرها بین ماه ژوئیه ۲۰۱۵ تا ژوئن ۲۰۱۶ به سرور کمیته مرکزی حزب دموکرات دسترسی داشتند.
طرفداران حزب دموکرات امریکا معتقدند که انتشار ایمیل‌های محرمانه حزب دموکرات باعث تضعیف موقعیت هیلاری کلینتون، نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دونالد ترامپ در این انتخابات شد.
این رسانه‌ها به نقل از منابع اطلاعاتی امریکا گفته‌اند که در پی اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، مقام‌های ارشد دولت روسیه این پیروزی را جشن گرفتند.
این در حالی است که روسیه هرگونه ارتباط با این ماجرا را تکذیب کرده و جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس هم گفته که روسیه منبع کسب اطلاعات این وبسایت در مورد محتوای ایمیل‌های حزب دموکرات نبوده است.
اسامی این «عوامل» منتشر نشده اما به گفته بعضی رسانه‌های امریکایی، این افراد پس از دستیابی به ایمیل‌های حزب دموکرات، آن‌ها را برای انتشار در اختیار وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس قرار دادند.
برخی طرفداران دونالد ترامپ اتهام ارتباط روسیه با هک کردن کامپیوترهای حزب دموکرات را دارای انگیزه سیاسی دانسته و گفته‌اند که هدف از آن، ایجاد شبهه درباره مشروعیت پیروزی ترامپ در انتخابات است.
دونالد ترامپ پیشتر در توییتر نوشته بود از اینکه برخی رسانه‌های خبری و مقامات دولتی با اطمینان از مداخله هکرهای روسی در انتخابات سخن می‌گویند انتقاد کرده است. وی پیشتر گفته بود که تشخیص دقیق هکرها همیشه دشوار است.
ترامپ نوشت: اگر حتی درخواست بررسی سِروِر کامپیوتر را هم نکرده‌اند چرا و چه طور از هک شدن اطمینان دارند؟ چه حسابی در کار است؟
وی همچنین انتشار خبر ردیابی و شناسایی هکرهای روسی در برخی رسانه‌های خبری را مورد انتقاد قرار داده و گفته است: شبکه ان‌بی‌سی چگونه توانست گزارش فوق محرمانه ارسالی برای او (باراک اوباما) را ببیند؟ چه کسی این گزارش را در اختیار آن‌ها قرار داد و چرا؟ سیاست!
وی پیشتر در مطلب دیگری نوشته بود: رسانه‌های خبری دروغ می‌گویند تا چنین القا کنند که من مخالف «اطلاعات» هستم، حال آنکه در واقع، من یک هوادار واقعی آن هستم!

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.