شورای علما: انتحـار حـرام‌ است

- ۰۷ قوس ۱۳۹۱

شورای علمای افغانستان اعلام کرده است که انتحار در دین اسلام حرام است. این شورا گفته است کسانی که دست به انتحار می‌زنند، مستحق بهشت نیستند و کسانی که برای جهاد انتحار می‌کنند، عمل حرامی را انجام می‌دهند.
این شورای با نشر اعلامیه‌یی که از آدرس دفتر ریاست‌جمهوری افغانستان به رسانه‌ها ارسال شده، گفته است: «شـورای سرتاسـری علمای افغانستان از تاریخ تاسیس خود بار بار در مورد حـرام بودن حمـلات انتحاری و کشتار افراد بیگناه مصوبه‌ها و اعلامیه ‌ها صادر کرده است و صدای خود را به مردم مسلمان خود و جهانیان رسانیده است. اینک یک بار دیگـر در مورد حـرمت این حمـلات در  روشنی تصـریحـات قـرآنی و احادیث مستند و متفق علیها نبوی مصوبه ذیل را صادر می‌نماید».
در گذشته شورای علمای افغانستان به ندرت در مورد حملات انتحاری ابراز نظر کرده است. به این دلیل، برخی در افغانستان از این شورا انتقاد کرده است که در مورد تلفات افراد ملکی و حملات شورشیان بر مساجد و تجمع گاه ها، سکوت می‌کند.
پیش از این شیخ عبدالعزیز، مفتی عربستان در روز عرفه گفت که انتحار یک عمل حرام است. این فتوای او از سوی حکومت افغانستان استقبال شد. همچنان قرار است علمای جهان اسلام در کنفرانسی، در مورد حرام بودن انتحار گفت‌وگو کنند.
نهادهای امنیتی افغانستان پیش از این از تبلیغ علیه خارجی‌ها و حکومت در مسجدها ابراز نگرانی کرده بودند. امنیت ملی افغانستان در چند مورد ملا امامانی که را که با انتحاری‌ها همکاری کرده و به آن‌ها جای داده بودند، بازداشت کرده است.
در اعلامیه شورای علما آمده است: «طوری که نفس انسانی ملکیت خود انسان نمی‌باشد و نمی‌تواند در آن هر گونه تصرف ناروا نماید، بلکه این یک امانت بزرگ الهی است، گناه کشتن نفس خود از کشتن دیگران بیشتر و عمل حرام است. زیرا انتحارکننده هم خود را می‌کشد و هم به واسطه کشتن خود انسان های دیگر را از بین می برد که به حرمت این عمل ناروا این آیت مبارک با صراحت دلالت می‌کند».
شورای علمای افغانستان همچنان گفته است کسانی که مردم را به انتحاری تشویق می‌کنند نیز از عذاب در امان نخواهند بود. در اعلامیه آمده است که پیامبر اسلام بر جنازه یکی از کسانی که خود را کشته بودند، نماز جنازه را ادا نکرد.
در اعلامیه آمده است: «شورای سرتاسری علمای افغانستان سفر هیات بلند پایه شورای عالی صلح را به جمهوری اسلامی پاکستان مثبت ارزیابی نموده و اعلامیه مشترک مقام‌های پاکستان و شورای عالی صلح را یک دست آورد خوب می‌داند، خصوصاً ماده هفت اعلامیه نامبرده را که در آن در مورد برگزاری کنفرانس علمای دینی افغانستان، پاکستان و سایر کشورهای اسلامی یادآوری گردیده است، یک قدم خوب و مناسب می‌داند».

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.