وزیر خارجه آلمان به زلمی رسول: افغانستان را به حال خود رها نمی‌کنیم

- ۱۰ قوس ۱۳۹۱

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان به حکومت افغانستان وعده داد که کشورش پس از سال ۲۰۱۴ و خروج نیروهای جنگی ارتش فدرال آلمان، به کمک‌های خود ادامه می‌دهد و نمی‌خواهد در افغانستان خلاء امنیتی ایجاد گردد.
گیدو وستروله روز دوشنبه با زلمی رسول وزیر خارجه افغانستان در برلین دیدار کرد. او در یک کنفرانس خبری مشترک با زلمی رسول گفت که آلمان نمی‌خواهد پس از سال ۲۰۱۴ خلاء امنیتی در افغانستان ایجاد شود.
نیروهای آلمان براساس برنامه‌ریزی پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی از افغانستان خارج می‌شوند. وزیر خارجه آلمان اطمینان داد که جدول زمانی خروج نیروها از افغانستان رعایت می‌گردد.
وستروله گفت: «ما افغانستان را پس از خروج نیروهای خارجی نیز تنها نمی‌گذاریم. ما این کشور را به حال خود رها نمی‌کنیم». قرار است که تا آغاز سال ۲۰۱۴ میلادی شمار نیروهای آلمانی از حدود ۴۶۰۰ تن در حال حاضر به ۳۳۰۰ تن کاهش یابد. کابینه آلمان امروز می‌خواهد در این مورد تصمیم بگیرد.

خوشبینی وزیر دفاع آلمان
همزمان، فراکسیون ایتلاف احزاب سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی آلمان، کنفرانسی را در مورد افغانستان پس از ۲۰۱۴ در برلین برگزار کردند. توماس دیمیزیر، وزیر دفاع آلمان و عضو حزب دموکرات مسیحی در این کنفرانس گفت که ماموریت ارتش فدرال آلمان در افغانستان را باید با توجه به موفقیت‌های درازمدت ارزیابی کرد و این کشور را نباید پس از خروج نیروهای جنگی بین‌المللی آلمانی تنها گذاشت.
وزیر دفاع آلمان در این کنفرانس گفت: «این که در آغاز سال ۲۰۱۵ چه اتفاقی می‌افتد، مهم نیست». او افزود که باید وضعیت افغانستان را در پنج تا هشت سال آینده در نظر گرفت و این که آیا یک روند پیشرفت پایدار به جریان می‌افتد یا نه. وزیر دفاع آلمان گفت که در این باره خوشبین است.
وزیر خارجه آلمان به برلین، پایتخت آلمان سفر کرده است. این سیاستمدار آلمانی اعتراف کرد که تجهیزات نیروهای امنیتی افغان که شمار آن‌ها به تقریبا ۳۵۰ هزار تن می‌رسد «مطابق معیارهای ما نیست.»
اما جامعه بین‌المللی هنوز تا زمان خروج همه نیروهای جنگی از افغانستان دو سال وقت دارد. در این دو سال به گفته او برای آموزش و تجهیز بهتر نیروهای نظامی استفاده خواهد شد. وزیر دفاع آلمان در ادامه گفت که افغان‌ها همین امروز نیز بخش بزرگی از عملیات نظامی را به طور مستقل انجام می‌دهند.

ادامه کمک به غیرنظامیان
حکومت فدرال آلمان پس از پایان سال ۲۰۱۴، سالانه ۱۵۰ میلیون یورو در دسترس حکومت افغانستان می‌گذارد. اما یک مساله به گفته وزیر دفاع آلمان از هم اکنون روشن است: برای کسب موفقیت درازمدت نیروهای محافظتی بین‌المللی آیساف و نیروهای امنیتی افغان به تنهایی مسوول نیستند. به گفته این سیاستمدار آلمانی روند صلح و گفت‌وگو با پاکستان نیز بسیار مهم می‌باشند. دیمیزیر تاکید کرد: «افغانستان باید در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی همراهی شود. در این صورت است که این کشور راه موفقیت را در پیش می گیرد».
در ماه‌های اخیر در میان حلقات دیپلوماتیک آلمان در افغانستان این نگرانی ایجاد شده است که امنیت امدادگران پس از خروج نیروهای جنگی خارجی تا پایان سال ۲۰۱۴ چگونه تامین می‌شود.
گفته می‌شود که هم اکنون نیز پیدا کردن امدادگر در بخش کمک های توسعه‌یی در ولایت بدخشان بسیار دشوار است. ارتش فدرال آلمان پایگاه و شفاخانه نظامی اش را در فیض آباد به افغان‌ها واگذار کرده است. به خصوص در زمستان پرواز با هلیکوپتر در این منطقه کوهستانی امکان پذیر نیست. این شفاخانه نظامی در سال‌های گذشته گسترش یافته است، اما اصول معیاری در آنجا رعایت نمی‌شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.