احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





رییس‌جمهور غنی: نیروهای امنیتی سرگرم جهاد اند

گزارشگر:روح‌الله بهزاد/ چهار شنبه 27 دلو 1395 - ۲۶ دلو ۱۳۹۵

از بیست‌وهشتمین سالروزِ شکست و بیرون شدنِ قشون سرخِ شوروی سابق از افغانستان دیروز سه‌شنبه در ارگ ریاست‌جمهوری یادبود شد.
در مراسمی‌که به همین مناسبت برگزار گردیده بود، برخی از مقامات بلندپایۀ حکومتی از جمله محمد اشرف‌غنی رییس‌جمهور کشور، وزیرانِ کابینه، mandegar-3وکلای پارلمان، احزاب سیاسی، اعضای حکومت پیشین و شماری از شهروندان اشتراک کرده بودند.
در این مراسم، محمد اشرف غنی، رییس‌جمهور کشور با اشاره به این‌که در جهاد در برابر اتحاد شوروی سابق، تمام اقوامِ کشور بدون در نظرداشتِ مذهب و دانش و سمت‌وسو، در یک صف ایستادند و از و طن و استقلالیت‌شان دفاع کردند، افزود: اکثریتِ قریب به اتفاق کشورهای دنیا تجاوز شوروی به افغانستان را باطل و در مقابل، ایستاده‌گی و جهادِ مردم افغانستان را مبارزۀ برحق دانستند.
رییس‌جمهور گفت: “پیروزی مجاهدین یک کارنامۀ بزرگ مردم افغانستان است و دولت را مکلف می‌دانیم که به شکل باشکوهی از این روز تجلیل کند. اگر جهاد ما نمی‌بود، آسیا و اروپا هنوز در غلامی به سرمی‌بردند، ما حق داریم که افتخار کنیم بر جهاد مردم افغانستان. طوری که لازم بود، ثمره جهاد را ندیدیم؛ اما در تلاش استیم که چگونه اهداف جهاد را تحقق بخشیم.”
محمد اشرف‌غنی در ادامۀ سخانش بیان داشت: خدمت به بازمانده‌گانِ شهدای کشور، رسیده‌گی به فرزندان آنان و دلجویی پدران و مادران دردکشیده، بخشی از مسوولیتی است که بر دوش قرار دارد.
به گفتۀ او: “ما وظیفه داریم تا نام و یادِ آنان را زنده و جاودانه نگه‌داریم و نسل‌های آینده را با افتخاراتی که آنان با خون خویش ثبت کردند، آشنا سازیم”.
رییس‌جمهور غنی انگیزۀ ایستادن مردمِ افغانستان در برابر شوروی سابق را ناشی از بیگانه‌ستیزی آنان نمی‌داند و به این باور است که انگیزه و آرمان مجاهدین، داشتنِ سرزمین آزاد، مترقی و فضایی که در سایۀ آن فرزندان‌شان در آرامش و با احساس سر بلندی به خواسته‌ها و رؤیای‌های‌شان برسند، بود.
به گفتۀ او: ما آن مجاهدتها را پاس میداریم و به آن رشادتها افتخار میکنیم، زیرا جنگی به قصد ویرانی و تباهی و نزاعی بر سر قدرت و ثروت نبود و به این هدف به راه نیفتاده بود تا منافع دشمنان دیرینۀ این سرزمین به قیمت ویرانی شهر و قریۀ ما برآورده شود.
آقای غنی با اشاره به توافق‌نامۀ صلح با حزب اسلامی گفت که گلبدین حکمتیار به درخواست حکومت لبیک گفت، اما طالبان به شکل داعشیان مصروف ویران‌کردن کشور و کشتن ملا، عسکر، زنان و کودکان افغانستان هستند.
او گفت: “طالبان در سالِ روان به خاطر خوش‌حال‌کردن باداران‌شان یک‌بار دیگر حمله‌ها را راه‌اندازی کردند که در هرحملۀ بزرگ به شکست بزرگی مواجه شدند، مطمین باشید که در سال آینده نیز به شکست‌های بزرگی مواجه خواهند شد.”
محمد اشرف‌غنی نبرد گروه‌های مسلح از جمله طالبان و داعشیان را جنایت خواند و گفت: “در جهاد مردم ما نه از انتحار اثری بود، نه از انفجار مسجد، نه از تخریب مکتب و نه از به خاک‌و‌خون کشیدن بیگناهان که امروزه گروه‌های بدنام و مزدور بیگانگان بی‌محابا به آن دست می‌زنند و هرروز بر طومار جنایت‌های جنگی خود می‌افزایند.”
رییس‌جمهور غنی هم‌چنان مبارزۀ نیروهای امنیتی کشور را جهاد عنوان کرد و اذعان داشت که رشادت‌های امروزِ نیروهای امنیتی کشور برای آبادی است، زیرا آزادی با آبادی تکمیل می‌شود و بر خلاف شیوه‌یی که دشمنان مردم افغانستان در پیش گرفته‌اند، ویرانی با منطق دین و با روح مدنیت ما سازگار نیست.
آقای غنی بر این باور است که گروه‌های تروریستی و افراطی در تلاش‌اند تا جوانان ما را شست‌وشوی مغزی داده با استفاده از ایدئولوژی‌های یأس‌آور و تبلیغات منفی، از آنان استفادۀ ابزاری کنند. او گفت: تنها با ترویج آگاهی و تقویتِ امید و اعتماد به آینده است که می‌توانیم جلو افکار تخریبی را بگیریم.
رییس‌جمهور هم‌چنان طالبان را به دو گروهِ «مستقل و وابسته» تقسیم کرد و اظهار داشت: یک‌بار دیگر از طالبانی که مستقل فکر می‌کنند، می‌خواهم تا مانند سایر مردم این سرزمین زنده‌گی کنند و در آبادانی کشورشان سهم بگیرند. آن عده از طالبانی هم که به دستور بادارانِ‌شان هستند و فکر می‌کنند افغانستان دوباره به سوی هرج‌ومرج خواهند برد، آرزوی‌شان را به گور خواهند برد.
دیروز ۲۶ دلو، سالروز خروج قشون سرخ شوروی سابق از افغانستان بود. نیروهای شوروی سابق ۲۸ سال پیش از امروز با تحمل شکست سنگین از مجاهدین، سر انجام در ۲۶ دلو ۱۳۶۷ مجبور به ترک افغانستان شدند.
رییس‌جمهور درحالی طالبان را به لبیک گفتن صلحِ حکومت افغانستان فرا می‌خواند که در دوسال گذشته نیز رهبری حکومت وحدت ملی تلاش‌ها و در خواست‌های مکرری را از طالبان در این زمینه داشته، اما این گروه هربار این درخواست‌ها را رد کرده‌اند.
افزون بر این، حتا دخالت کشورهای چین و امریکا نیز با حضور پاکستان و افغانستان در چارچوب نشست‌های چهارجانبه در این زمینه موفق نشد و پس از مدتی مصروف‌نگه‌دشتن حکومت افغانستان و آنچه عدم متعهدبودن پاکستان در چیزی که وعده کرده بود گفته شد، این روند بر هم زده خورد. هرچند براساس گزارش‌ها، قرار بر این است که نشستی با حضور نماینده‌گانی از کشورهای افغانستان، روسیه، چین، ایران، هند و پاکستان، با حضور طالبان در مسکو در این زمینه برگزار گردد.

اشتراک گذاري با دوستان :

يک نظر

  • Nawid Parsa گفت:

    استاد سیاف درین محفل گفت که شاید تمام اختلاس نسبت داده شده به مجاهدین دو میلیارد دالر شود ۴۲ میلیارد دالر دیگر چه شد ؟این هم تبصره درین زمینه : در دور دوم انتخابات ر یاست جمهوری یکی از کاندید ها مقابل کرزی اشرف غنی بود. به یاد دارم که هواداران کرزی ، غنی را متهم به اختلاس پول بیت المال نمودند. غنی در زمان تصدی وزارت مالیه بجای تقویت نهاد های دولتی نمیدانم روی کدام انگیزه برای امداد های خارجی یک اداره و حساب بانکی را بنام خود باز نموده بود و تمام مساعدت های بیرونی به آن حساب بانکی واریز شده و البته مفادی هم ازان بدست میامد. هواداران کرزی وی را به دستبرد پول و ربح آن پول می نمودند. این اداره با سه حرف اول زبان انگلیسی یعنی بنام اداره ای ای ای…یاد میشد .
    اشرف غنی در واقعیت امر آغازگر انارشیسم در ترتیب و توزیع مساعدت های بیرونی و رشد و گسترش فرهنگ ان جی او و فساد میباشد. وی که از سخاوت کشور های کمک دهنده مطلع بود خواست تا با همدستی با ان جی او های خارجی زمینه اخذ پروژه و قرار داد و تطبیق بر نامه هارا از طریق ان جی او های خارجی و داخلی تطبیق نمود ه و خودش نیز یک ان جی او داشت.
    وی که شدیدن لیبرالیسم اقتصادی را طرفداری میکرد مانع رشد سکتور عامه و تقویت ساختار دولتی شده و حتی قانون اساسی را درین جهت اقتصاد بازار سوق داد. غنی بعد از کنفرانس توکیو با تمسخر بالای کسانی که در باره نقش ان جی او ایراد میکردند گفته بود ؛ این منتقدین ازین شکل تحول در جهان بی خبرند و این نوع ان جی او یک واقعیت خوب جهان معاصر می باشد. به یادداریم که وقتی آقای بشرمل در باره ان جی او اعتراض کرد صدای وی را مافیای غنی-کرزی خاموش ساختند.
    اشرف غنی هیچگونه بر نامه یی زیر بنایی اقتصادی و حتی خود کفایی از ناحیه انرژی یعنی بر نامه زیر بنایی هایدرو الکتریک را بر وفق شرایط مساعد کشور مطرح نساخت. ایجاد پول جدید و بانکداری از دست آورد های غنی نبوده بلکه این مساعدت اقتصادی بزرگ غرب بود که چنین تحولی را مساعد ساخت.
    جهت دیگر فعالیت منفی غنی استخدام مشاورین خارجی با معاش های بلند در همه وزارت ها بود که سال های زیادی با درجه بندی های مختلف ادامه داشت. غنی در هنگام تصدی وزارت مالیه سه صد نفر مشاور با معاش بلند دالری داشت. وقتی احدی جای وی را در وزارت مالیه گرفت وی همه مشاورین را رخصت و تمام داده های ترتیب شده دران وزارت را باخود برد و یا ازبین برد.
    نتیجه این که وقتی استاد سیاف می گوید که اگر مجاهدین دو میلیارددالر را اختلاس کردند ” آن هم جرم میباشد ” پس ۴۲ میلیارددالر دیگر چه شد ؟. طرح این سوال معقول و بجاست و یکی از کسانی منحیث متهم باید مورد تحقیق قرار گیرد در درجه اول غنی و بعد کرزی میباشد که در زمان تصدی امور خاموش و نظاره گر بودند و اعتراضی نمی کردند. خانواده های مقامات در همدستی با عناصر بیرونی فاسد خارجی همه متهم به دزدی و غارت مساعدت هایی اند که بنام ملت جنگزده و فقیر ما تخصیص یافته بود به شمول شخص غنی و کرزی