احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:دوشنبه 9 حوت 1395 - ۰۸ حوت ۱۳۹۵
گروه شورشی طالبان در پیامی نادر از مردم افغانستان خواسته که گویا برای “ثواب در دنیا و آخرت” نهال بیشری غرس کنند. این گروه مسوول بیشترین تلفات افراد ملکی در افغانستان خوانده میشود و یارها سیاست زمین سوخته و قطع درختان را اعمال کرده اند.
طالبان گفته که این پیام از سوی هبت الله آخندزاده رهبر این گروه نشر شده است. رسانه رسمی اینترنتی طالبان “پیامی ویژه” را به نام آخندزاده رهبر این گروه به نشر رسانده که در آن از مردم افغانستان خواسته شده بیشتر درخت غرس کنند. این گروه از مدتی به این سو اعلامیه هایی بدون امضا به نشر می رساند که غیرمعمول هستند و مواردی از جمله تلفات افراد ملکی، عملیات نظامی پیش رو و سالگرد خروج نیروهای ارتش سرخ شوروی سابق در دهه ۱۹۸۰ را در بر می گیرند.
آخندزاده که یک ملا است، پس از کشته شدن سلفش ملا منصور رهبر سابق طالبان در حمله هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی در پاکستان، در ماه می۲۰۱۶ به عنوان رهبر این گروه انتخاب شد و در خفا زندگی می کند.
وی در “پیام ویژه” تازهاش از مردم ملکی و جنگجویان طالبان خواسته است که “برای رضای خالق متعال و شکوفایی زمین، درخت های با ثمر و بی ثمر بیشتری غرس کنند”.
طالبان در پی فروپاشی حاکمیت شان در سال ۲۰۰۱ در پی حمله نظامی امریکا، علیه دولت جدید این کشور که حمایت ناتو را دارد، دست به شورش زده اند و همواره حملات مرگباری را انجام می دهند.
یک تحقیق جدید نشان می دهد که پس از خروج نیروهای جنگی ناتو در پایان سال ۲۰۱۴، این گروه آهسته تر شده، اما ۴۰ درصد از خاک افغانستان را یا تحت کنترول دارد و یا هم براین مناطق تاثیرگذار است.
این گروه که بیشتر با حملات مرگبارش شناخته می شود، اخیرا تلاش می کند که در عرصه سیاست فعالیت بیشتری داشته باشد.
آخندزاده که گفته می شود ۱۵ سال را در مسجدهایی در پاکستان تدریس کرده، از آیاتی از قران کتاب مقدس مسلمانان برای درخواستش به غرس نهال های بیشتر در این کشور روایت کرده است.
رهبر طالبان در این پیامش گفته است: «غرس درخت ها و زراعت اقداماتی را باعث می شود که هم نفع دنیوی و هم پاداش زیاد اخروی دارد.»
جنگ ویران کننده
رهبر طالبان این درخواستش را در “پیامی ویژه” در حالی مطرح میکند که جنگ بیش از ۱۵ ساله این گروه در افغانستان باعث شده که طبیعت این کشور در سطح گستردهیی آسیب ببیند، رفاه اجتماعی در پایین ترین سطح قرار گیرد و صدها هزار انسان کشته، زخمی و معیوب شوند.
هرچند هنوز واضح نیست که پیام های اخیر رهبر طالبان نشانه ای از چرخش این گروه به سوی صلح و خستگی شان از جنگ است و یا این گروه در تلاش است یک بار دیگر با استفاده ابزاری از دین و به کارگیری حساسیت های عقیدتی مردم، ذهن جامعه را تحت تاثیرش قرار داده و برای بازگشت طالبان و سهمگیری شان در قدرت آماده سازد.
اما با اینهمهیک موضوع کاملا واضح است که شورشیان طالبان در بیش از ۱۵ سال اخیر همواره بر مناطق جنگلی در افغانستان کنترول بیشتری داشته اند و توانسته اند از این مناطق برای بهتر پنهان شدن شان استفاده کنند. کشتزارهای مردم هم همیشه برای این گروه مکان خوبی برای پنهان شدن و کمین زدن کاروان های نیروهای امنیتی و حمله بر تاسیسات دولتی و نیروهای خارجی بوده است.
Comments are closed.