چرا «ارغندیوال» پیشنهاد «حکمتیار» را رد کرد؟

- ۱۹ حمل ۱۳۹۶

mandegarدر حالی که پیش از این نیز گزارش‌هایی از اختلافات بین شاخه‌های حزب اسلامی در افغانستان منتشر شده بود، اما به تازه‌گی ارغندیوال پیشنهاد حکمتیار را برای معرفی نامزد در کابینه حکومت وحدت ملی رد کرده است.
هیأت مذاکره کنندۀ گلبدین حکمتیار از شاخۀ حزب اسلامی ارغندیوال خواسته تا نامزدهایی را بوسیله این حزب برای کابینۀ دولت افغانستان معرفی کند.
حزب اسلامی ارغندیوال از معرفی اعضای دفتر اجرایی این حزب از سوی هیأت مذاکره کنندۀ حکمتیار برای پُست وزارت در حکومت وحدت ملی استقبال نکرده است.
ارغندیوال با انتشار بیانیه‌یی تأکید کرده که حزبش در حکومت وحدت ملی حضور دارد.
در این بیانیه به نماینده‌گان حزب اسلامی حکمتیار توصیه شده تا اعضای حزب خود را که به افغانستان بازگشته‌اند را برای انتصاب در کابینه دولت معرفی کنند.
با این وجود، بیانیه حزب اسلامی شاخه ارغندیوال توضیح نداده است که چه وزارت‌خانه‌های از سوی دولت به هیأت مذاکره کنندۀ حزب اسلامی حکمتیار پیشنهاد شده است و آنان برای معرفی کدام یک از اعضای حزب اسلامی ارغندیوال به عنوان نماینده تلاش دارند.
از سویی هم، این بیانیه و دست رد ارغندیوال به پیشنهاد هیأت مذاکره کنندۀ حزب اسلامی حکمتیار نشان دهنده عدم امکان اتحاد دو شاخه حزب اسلامی محسوب می‌شود.
بر بنیاد این گزارش، ارغندیوال تلاش دارد تا با مخالفت معرفی اعضای حزب او از سوی نماینده‌گان حکمتیار بر مستقل ماندن حزب اسلامی شاخه ارغندیوال تأکید کند.
برخی از کارشناسان نیز این اقدام نماینده‌گان حزب اسلامی حکمتیار را تلاشی برای جدا ساختن اعضای کلیدی حزب اسلامی شاخۀ ارغندیوال می‌دانند.
حزب اسلامی ارغندیوال اعضای سابق حزب اسلامی هستند که پس از سقوط طالبان با دست کشیدن از جنگ از حکمتیار جدا شدند و به طور رسمی فعالیت‌های خود را تحت عنوان حزب اسلامی در کابل آغاز کردند.
پیش از این نیز پس از ورود هیأت مذاکره کنندۀ حزب اسلامی حکمتیار و گشایش دفتر در کابل ارغندیوال با انتقاد از عملکرد این هیأت گفته بود که افراد حکمتیار با اسم جدیدی در کابل دفتر باز کنند، زیرا حزب اسلامی نمی‌تواند در دولت دوبار ثبت شود.
عبدالهادی ارغندیوال مدعی بود که چون ا. حزب اسلامی را در کابل ثبت کرده است و حزب اسلامی حکمتیار نمی‌تواند با استفاده از همین اسم حزب اسلامی حکمتیار را ثبت کنند.
او در گذشته در پاسخ به این پرسش که پس از ورود حکمتیار به کابل رهبری حزب اسلامی را چه کسی به عهده خواهد داشت؟ گفته بود که بر بنیاد اصول حزب اسلامی، رهبر جدید حزب باید از طریق انتخابات تعیین گردد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.