احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سازمان ملل: بچه‌بازی جرم شناخته شود

گزارشگر:سه شنبه 30 جوزا 1396 - ۲۹ جوزا ۱۳۹۶

mandegar-3سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش خود در مورد “خشونت‌های جنسی در مناطق جنگی” از دولت افغانستان خواسته پدیده “بچه‌بازی” را جرم محسوب کند.
سازمان ملل در این گزارشش که روز دوشنبه (۲۹ جوزا) منتشر شده، از دولت افغانستان مصرانه خواسته که به منظور تقویت در دستگاه عدلی و قضایی این کشور، حسابدهی و پیدا کردن راه حل برای جرایم مرتبط به خشونت‌های جنسی منابع لازمی را اختصاص دهد.
این گزارش سازمان ملل افزوده که افغانستان باید برنامه عمل خود را مطابق به قعطنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل هماهنگ کند و همچنین “بچه بازی” را به عنوان یک جرم به رسمیت بشناسد.
پدیده دیرینه “بچه‌بازی” یکی از بدترین تخلفات حقوق بشری در افغانستان است که عاملان آن که معمولا زورمندان و فرماندهان محلی هستند. آنها پسران خردسال را مورد آزار و سوء استفاده جنسی قرار می‌دهند، لباس زنانه به تن آنها می‌کنند و آنها را می‌رقصانند.
این پدیده و در قوانین افغانستان به طور صریح تعریف نشده است و مجازات مشخصی برای عاملان “بچه‌بازی” پیش‌بینی نشده است.
چند ماه پیش حکومت افغانستان، برای نخستین بار پیش‌نویس قانونی را برای مبارزه با “بچه‌بازی” و آزار جنسی کودکان تدوین کرد. این طرح از سوی شورای وزیران تایید شد اما برای اجرایی شدن باید مجلس نمایندگان آن را تصویب و رئیس جمهوری آن‌را توشیح کند.
سازمان ملل افزوده که بی‌ثباتی طولانی همراه با مصونیت از مجازات، تبعیض‌های فرهنگی، باعث محدودیت در نشر گزارش‌هایی درباره خشونت‌های جنسی در افغانستان شده است.
بر اساس آمار دفتر ماموریت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در سال ۲۰۱۶ میلادی یازده مورد خشونت جنسی در برابر زنان، دختران و پسران در مناطق جنگی توسط طرف‌های درگیر مثل پلیس و افراد گروه طالبان، در افغانستان ثبت شده است
براساس این گزارش فقط به پرونده دو مورد از این خشونت‎ها که اعضای پلیس ملی افغانستان متهم آن بودند، رسیدگی شده و آنان بر اساس قانون منع خشونت علیه زنان مجازات شده‌اند.
از این ۱۱ پرونده چهار مورد آن مرتبط به پدیده “بچه‌بازی” می‌شود.
گزارش افزوده در این موارد زورمندان و افراد وابسته به نیروهای امنیتی افغانستان متهم به سوء استفاده جنسی و استفاده از کودکان به عنوان “برده” بوده اند.
خشونت جنسی علیه زنان
سازمان ملل حضور کمرنگ پلیس زن را در افغانستان یکی از چالش‌ها خوانده و افزوده که این باعث شده که میزان خشونت جنسی در این کشور کمتر گزارش داده شود.
براساس گزاش‎ها در حال حاضر شمار مجموعی نیروهای پولیس در افغانستان به حدود ۱۵۰ هزار نفر می‌رسد و روند استخدام زنان در نهادهای پلیس از سال ۱۳۸۷ عملا آغاز شد.
این گزارش افزوده که برای حل این مشکل وزارت داخله افغانستان راهکارهایی را برای کنترل سوء استفاده جنسی از زنان پلیس تدوین کرده است.
رییس جمهوری افغانستان نیز بودجه‌یی را در ۳۱ جنوری سال جاری برای مقابله با خشونت علیه زنان اختصاص داد که شامل درمان و تهیه سرپناه برای آنان می‌شود.
این گزارش خشونت علیه زنان را در مناطق جنگی در ۱۹ کشور از جنوری تا دسامبر سال ۲۰۱۶ بررسی کرده است.
خبرگزاری فرانسه سال گذشته در یک رشته گزارش به پدیده “بچه‌بازی” در افغانستان پرداخت و اینکه شورشیان طالبان چگونه از این پدیده برای انجام “حملات خودی” در میان نیروهای امنیتی افغانستان استفاده می‌کنند.
این سری گزارش‌ها برنده جایزه “بهترین گزارش‌دهی حقوق بشر” انجمن ناشران آسیا (سوپا) شد.
گروه طالبان این گزارش خبرگزاری فرانسه را رد کرده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.