احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





شرکت‌های آلمانی فابریکۀ قند بغلان را به حکومت افغانستان واگذار کردند

- ۲۸ قوس ۱۳۹۱

سرمایه‌گذاران آلمانی که از سال‌ها به این سو در فابریکه قند بغلان شریک بودند، سهم‌شان را به حکومت افغانستان بخشیده و افزون براین وعده سرمایه گذاری بیشتر در بخش زراعت افغانستان را داده اند.
شرکت‌های «کا، دبلیو، اس» و « دی، ای، جی» آلمان که پیش از این از سهامداران شرکت جدید قند بغلان بودند، وعده دادند که بیشتر روی کشت «چغندر قند» در افغانستان سرمایه گذاری خواهند کرد. از هر ۱۰۰ تن چغندر در این فابریکه، ۱۴ تن شکر تولید می‌گردد.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور می‌گوید که فابریکه جدید قند بغلان از سوی دولت افغانستان و به کمک سرمایه‌گذاران و متخصصان آلمانی تاسیس شده است. محمد آصف رحیمی، وزیر زراعت می‌گوید که این فابریکه تنها ۱۰درصد شکر مورد نیاز افغانستان را تولید می کند که کافی نیست.
آقای رحیمی در نشست خبری مشترک با معاون سفیر آلمان در کابل، گفت: «برنامۀ ما روی تولید تمرکز دارد. ما می‌خواهیم در ابتدا تولید چغندر را افزایش دهیم، با افزایش تولید چغندر تولید شکر هم افزایش پیدا می کند. ما با کمک سرمایه گذاران داخلی و خارجی تلاش می‌کنیم تا دهقانان را کمک کنیم تا حاصلات شان افزایش یابد و باعث بیشتر شدن تولیدات داخلی گردد».
در همین حال، این دو شرکت سرمایه گذار آلمانی می‌گویند که برای تمرکز بر سرمایه‌گذاری در بخش زراعت در افغانستان، سرمایه شان را از کارخانه قند بغلان بیرون کشیده اند تا بتوانند به گونه بهتر و مفید تر در بخش زراعت سرمایه گذاری کنند.
آقای اولیف، معاون سفیر آلمان در کابل گفت که کشورش کمک هایش را به افغانستان تا سال ۲۰۱۴ و پس از آن نیز ادامه می‌دهد و به آن متعهد می‌باشد. او افزود: «ما بسیار خوشحال هستیم که در چند سال گذشته برای احیای فابریکه قند بغلان با دولت افغانستان همکاری داریم. این فابریکه حالا در وضعیت خوبی قرار دارد و زمینه کار را برای مردم فراهم کرده است. کمک های ما پس از سال ۲۰۱۴ نیز به افغانستان ادامه دارد».
شرکت قند بغلان که در سال ۱۹۴۰ میلادی تاسیس شده بود، در جنگ‌های ویرانگر سال‌های ۹۰ از تولید بازماند. این شرکت در سال ۲۰۰۸ با کمک سرمایه‌گذاران آلمانی، تحت نام «شرکت جدید قند بغلان» دوباره به تولید آغاز کرد.
عبدالکریم وزیری، رییس این شرکت گفت: «فابریکه قند بغلان هفتاد و دو سال قبل به همت افغان ها ایجاد گردیده بود و تقریباً سه دهه قبل به رکود و توقف اجباری مواجه گردید؛ اما در سال ۱۳۸۳ هجری شمسی بعد از مطالعات از نگاه اقتصادی، باسهم شش شریک آلمانی و چهار شریک افغانی به فعالیت آغاز نموده و ازسال ۱۳۸۴ تا اکنون به تولید شکر ادامه داد.»
با این همه، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید این فابریکه تا زمان خودکفایی تحت نظارت دولت فعالیت خواهد کرد و پس از آن سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز می‌توانند در آن سهم بگیرند.
اکنون صدها تن در بخش‌های مختلف شرکت جدید قند بغلان کار می‌کنند. هزاران دهقان برای این شرکت چغندر کشت می‌کنند و از محصولات این شرکت، غذای صدها هزار راس مواشی در افغانستان تامین می شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.