احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۸ سنبله ۱۳۹۶
حکومت افغانستان در نظر دارد که ۲۰ هزار فرد ملکی را برای دفاع علیه تروریستها آموزش داده و مسلح سازد.
این پیشنهاد برای گروههای مسلح مورد حمایت حکومت که بتوانند محلاتشان را در برابر طالبان و ملیشههای داعش حفاظت کنند و شورشگری فزاینده را عقب بزنند، هنگامی مطرح میشود که نیروهای امنیتی افغانستان به دلیل تلفات و فرار از خدمت افرادش دچار ضعف روحیه شده است.
اما این پیشنهاد مایه این نگرانی شده است که شاید این نیروهای محلی نافرمانی کنند و به یک ملیشه متجاوز دیگری تبدیل گردند که به نام دفاع در بین مردم به دهشت پراگنی بپردازند.
پاتریسیا گوسمن، یک پژوهشگر ارشد دیدبان حقوق بشر گفت: «توسعه نیروهای غیر منظم توسط حکومت افغانستان میتواند پیامدهای بسیار خطرناک برای ملکی ها داشته باشد.»
دیپلوماتهای غربی که با این برنامه آشنائی دارند، به این سازمان که مرکزش در نیویارک است گفته اند که این نمونه از روی سرمشق «اردوی محلی هند» در نظر گرفته شده است. مقامات افغانستان ابراز نگرانی نموده اند که مبادا این ملیشه توسط «زورمندان قدرتمند» مورد استفاده قرار گیرند و یا «وابسته به شبکه های محلی مباشران گردند.»
مقامات امریکائی و افغان به فرانس پرس گفته اند که این جنگجویان تحت فرمان اردوی افغانستان قرار خواهند گرفت و بهتر از پولیسهای محلی آموزش میبینند.
یک مقام ارشد وزارت دفاع گفت: «همین حالا ما متکی به کوماندوها و حملات هوائی برای باز پس گرفتن مناطق از دست رفته می باشیم، اما پس از آنکه کوماندوها این مناطق را ترک گویند، ما نیروی کافی برای حفظ این مناطق نداریم.»
او افزوده است: «این نیرو تحت فرمان یک قطعه اردو دست به عملیات می زند و برای آن است تا خلاها را پرکند. این ها از بین مردم محل استخدام می شوند و شمار آن ها به حدود ۲۰ هزار نفر می رسد.»
دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع به خبرگزاری فرانس پرس اعتراف نموده است که یک برنامه برای «نیروهای محلی» مورد بحث قرار گرفته است.
یک سخنگوی ناتو برای ماموریت آموزشی و کمک به نیروهای افغانستان نیز موجودیت پیشنهادی برای تشکیل یک اردوی محلی افغان را تائید نموده است.
اما یک مقام دیگر امریکائی که به شرط ذکر نشدن نام اش صحبت میکرد، به فرانس پرس گفته است که این مفکوره تا هنوز در «مرحله جمع آوری ایدهها» قرار دارد.
اما منتقدان ترس از آن دارند که به عوض حمایت، با محاصره شدن نیروهای امنیتی افغانستان، این ملیشهها بتوانند انشعابات را شدت بخشیده و افغانستان را به یک بحران عمیق تر بکشانند.
کیت کلارک یک تحلیلگر ارشد در شبکه تحلیلگران افغانستان به فرانس پرس گفت: «این یک ابزار است که اردوی ایالات متحد امریکا و حکومتهای متوالی افغانستان بدان رسیدهاند و همچنون راه حلی به مشکلات آن ها به نظر می رسد، اما در واقعیت امر راه حل واقعی یک اردوی ملی کارآمد افغانستان خواهد بود.»
او گفت: «مسلح ساختن مردم ملکی یک بازی خطرناک است.»
Comments are closed.