احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





اعتراض بر حکمتیار در شورای و زیران و مجلس: هـوا داران حکمتیـار به منتقـدانش مبـدل شـده‌اند

گزارشگر:بهزاد و صدیق/ سه شنبه 21 قوس 1396 - ۲۰ قوس ۱۳۹۶

رییس اجرایی حکومت وحدت ملی در واکنش به اظهاراتِ اخیر رهبر حزب اسلامی می‌گوید که دامن زدن به تعصبات قومی و منطقه‌یی همانند زهر بر سلامت کشور کشنده است.
mandegar-3دکتر عبدالله عبدالله که دیروز دوشنبه، ۲۰ قوس در نشست شورای وزیران صحبت می‌کرد، هم‌چنان گفت که تحریک مردم یک ولایت در برابر ولایت دیگر، کسی را به هدفش نخواهد رسانید.
تعصبات قومی به نفع کشور نیست
آقای عبدالله گفت: «چیزی که برای کشور ما به مانند زهر مضر تمام می‌شود، مسایل تفرقه‌برانگیز است؛ اگر این تفرقه قومی باشد و اگر تفرقۀ مذهبی باشد، هیچ‌کدام این به نفع افغانستان نیست و فقط دست دشمنان افغانستان را قوی می‌سازد. عنوان کردن مسایل قومی، ولایتی را در برابر ولایت دیگر تحریک کردن، هیچ کدامش هیچ‌کسی را به هیچ هدفی سالم و مثبت نمی‌رساند».
رییس اجرایی حکومت می‌افزاید که در شرایط فعلی افغانستان، مهم‌ترین مسأله وحدت مردم است و همۀ مردم آرزوی صلح و آرزوی خدمت‌گذاری از سوی حکومت و دولت را دارند. او اظهار داشت که مقام‌های دولتی نیز مسوولیت دارند تا براساس قوانین، برای تأمین عدالت کارها را به پیش ببرند.
آقای عبدالله تأکید کرد: «تحریک مسایل بر مبنای ولایت، برمبنای قوم و سایر مسایل، فقط تشویش مردم را بیشتر می‌سازد؛ اما این بیداری امروز میان مردم به وجود آمده و مردم افغانستان مصالح اصلی و منافع امنیت ملی خود را خوب‌تر درک می‌کنند. لازم نیست که من نام بگیرم، اطمینان دارم و همان‌طوری که شاهد بودیم، مردم جواب خود را دادند در هرجای که این مسایل مطرح شده، اما مهم است که ما هم مسوولانه برخورد کنیم با قضایا».
آقای عبدالله ابراز امیدواری کرد که سیاست‌مدارانِ کشور در اظهارات خود وحدت مردم افغانستان و مسوولیت‌های دینی و ملی‌شان را در نظر بگیرند.
همزمان با این، شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان در نشست دیروز این مجلس، بدون این‌که نامی از کسی ببرند، گفتند که سیاست‌مداران ما در سخنان‌شان منافع ملی کشور در نظر بگیرد و واژه‌‌های را بیان نکنند که سبب ایجاد تنش‌های قومی در داخل کشور گردد.
در عین حال، عبدالرووف ابراهیمی، رییس مجلس نماینده‌گان نیز بدون این‌که نامی از کسی ببرد گفت که سیاست‌مداران ما در سخنان‌شان، منافع ملی کشور در نظر بگیرند و کلمه‌های را بیان ننماید که باعث ایجاد تنش‌های قومی در داخل کشور گردد.
او خاطر نشان ساخت که افغانستان در دهه‌های گذشته، از این ناحیه صدمه‌های زیادی را متقبل شده‌است.
این درحالی است که آقای ابراهیمی از اعضای سابق حزب اسلامی محسوب می‌شود. او در برخی نشست‌های اخیر حزب اسلامی آقای حکمتیار نیز حضور داشته است. پیشتر شماری از اعضای دیگر حزب اسلامی نیز به خاطر برخوردهای قومی حکمتیار بر او خرده گرفته بودند و از اشتراکات در جلسات حزبی خودداری کردند.
هم‌چنان، استاد عبدالرب الرسول سیاف، در رابطه به اظهارات حکمتیار گفته که تعصبات قومی، سمتی ، زبانی ــ همه بوی بد دارد و
پیغمبر صلی الله علیه و سلم به ترک آن امر فرموده است.
آصف آشنا آگاه مسایل سیاسی نیز به گونۀ طنز آمیز گفته که گل‌بدین حکمتیار مثل« Nokia » سنگ پای است که تنها کاربُرد زنگ و پیام دارد، اما مردم افغانستان گوشی هوشمند « Samsung و iPhone » می‌خواهند که فیسبوک، انستاگرام و توییتر در آن نصب شود.
آقای آشنا گفته که حکمتیار مانند همین موبایل سنگ پای به ذباله دانی تاریخ پیوسته است و دیگر کاربُردی در جامعه امروزی ما ندارد.
جواد رحیمی از دیگر کابران فیسبوک است که خطاب به حکمتیار گفته که ای شیخ ستمکار؛ به کارنامه‌های رهبران بزرگ افغانستان مثل احمدشاه ابدالی کمی توجه کن که حتی ستاره‌های بالیود می‌خواهند به نام و افتخار آن‌ها فلم بسازند.
آقای رحیمی در ادامه گفته که تو که تمام عمر‌ }خویش{ را در “جهل و بی خردی” سپری کردی و از دسترخوان “آی إس آی” و “سپاه پاسداران تغذیه کردی”، هزاران هموطن بی گناهات را نیست ونابود کردی، به حیث بزرگترین تروریست، ثبت تاریخ جهان شدی، هنوز هم جز حقارت، برده‌گی، نفاق‌افگنی، بی‌عزتی، سیاه‌رویی و ناکامی چیزی دیگری نداری.
این کاربر فیسبوک ادامه داده که ملت مظلوم افغانستان غرق درغم وماتم‌اند وفقط به صلح، ثبات، همبستگی وهمدیگر پذیری نیاز دارند نه به رهبرنماهای درنده صفت مثل تو که جز نمک پاشیدن روی زخم‌های ایشان، هدیه دیگری نداری.
آقای رحیمی گفته در آستانه ورودات به افغانستان، خیلی باورمند بودیم، در حالی که شما مؤلف ده‌ها جلد کتاب خود ر امی‌خوانید، گفتار و کردارت بیانگر این است که تو هیچ‌گونه و جه مشترک با مؤلفین و کتاب خوان‌ها نداری چون علم، دانش، منطق، و ماهیت تو منحصر به گرایش‌های قومی و زبانی است، نه متکی بر ارزشهای ملی و انسانی.
مرتضی محسنی در این رابطه می‌نگارد که این‌که «هزاره‌ها در کانکور مقام اول را به دست می‌آورند و بجای انتحار و انفجار اختراعات به نام شان ثبت می‌کنند و بجای برده‌داری و اطاعت پاکستان و نسل کشی بیشترین تعداد ره در هر دانشگاه دارند و بجای ریختن خون هزاران نفر و خوردن حق زن و فرزندش، فرزندانشان ره از روزی حلال بزرگ می‌کنند و بجای فرستادن به مکاتب تروریستی و ضد انسانی به مکاتب و دانشگاه‌ها می‌فرستند. همه جواب دندان شکنی‌ست در مقابل حرفهایی حکمتیار و دگر نیازی نیست با آدم بی منطقی مثل او وارد بحث و گفت‌وگو شوند»!
عصمت قانت یکی دیگر از کسانی‌ست که نسبت به اظهارات حکمتیار گفته که حکمتیار در خوست پشتون شد.
آقای قانت خطاب به حکمتیار افزوده که آقای گل‌بدین اگر پشتو و پشتون‌والی شعار برای متاع بازار شود، در آن صورت این «استیج» را از طالبان پدرت هم گرفته نمی‌تواند و گلاب‌زوی از تو کرده پشتون‌تر است و برای رسول پاچا نرخ بازاریابی پشتون‌ها خوب روشن است.
آقای قانت افزوده که تفرقه‌اندازی میان پنجشیر، دایکندی و پشتون بسان پس‌زمینۀ کاریت بدنام و اقدام ناکام است.
محمد امین جویا اظهارات حکمتیار را ادبیات جنگی وتفرقه افگنی دانسته است و گفته که در حال حاضر مردم آگاه‌اند و اجازه تفرقه را به‌ کسی نمی‌دهند.
این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی روز یک‌شنبه، ۱۹ قوس در میان هوادارنش در ولایت شرقی خوست گفت که «حق لوی پکتیا باید بیش‌تر از ولایت‌های کوچک مثل بامیان، دایکندی و پنجشیر باشد».
آقای حکمتیار بر از بین بردن «جزیره‎های مستقل قدرت» در کشور تأکید کرد و گفت: «ما امروز جزایر مستقل قدرت در کشور داریم؛ در ریاست‌ها و ولایت‌ها هرکسی که آمده است، آنجا برای خودش یک جزیرۀ قدرت ساخته است و این وضعیت باید خاتمه یابد».
به گفتۀ او، این جزایر قدرت فرصت‌های مساوی را از سایر شهروندان کشور گرفته و آنان را از حکومت محروم کرده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.