احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۱۵ دلو ۱۳۹۶
مسوولان در وزارت امور زنان، خواستار مجازات عاملان محکمه صحرایی یک زن در ولسوالی چاه آب ولایت تخار شدند.
در این روزها ویدیویی در صفحات اجتماعی نشر شده که نشان میدهد افرادی یک زن را در مربوطات ولسوالی چاه آب ولایت تخار به شدت لت و کوب کرده و شلاق میزنند.
گفته میشود که این زن به اتهام داشتن رابطه نامشروع محکمه صحرایی شده است. در ویدیو دیده میشود که دهها مرد در اطراف یک زن که چادری به سر کرده، جمع شدند و شماری از آنها با شاخههای چوب به سر و بدن این زن ضربه میزنند. شماری این زن را با الفاظ رکیک دشنام میدهند و شماری نعره «الله اکبر» سر میدهند.
در همین حال، مسوولان در وزارت امور زنان در واکنش به این حادثه خواستار محاکمه و مجازات فوری عاملان این رویداد شدند.
خانم اسپوژمی وردک معین مسلکی وزارت امور زنان روز یکشنبه (۱۵دلو) در یک نشست خبری در کابل از ارگانهای عدلی و قضایی کشور خواست که عاملان این رویداد را مجازات کرده و مانع از بروز قضایای مشابه در کشور شوند.
خانم وردک در این باره گفت که لت و کوب بدون موجب و وحشیانه این زن توسط مردان خانوادهاش اوج وحشت و خشونتگری علیه زنان را نشان داده و لازم است که برای جلوگیری از این گونه قضایا تدابیر جدی روی دست گرفته شود.
وی با اشاره به رویدادهای تکان دهنده خشونت علیه زنان که در چند اخیر صورت گرفته بیان داشت که این قضایا که جهل وتعصب اساسی ترین عوامل آن را شکل میدهد نشان دهنده اوج خشونت علیه زنان در کشور بوده و نیاز است تمام مردم و نهادها برای جلوگیری از این قضایا دست به کار شوند.
به گفته معین مسلکی وزارت زنان در جریان یک سال گذشته تعداد ۹۱ مورد قضیه قتل که ۱۲مورد قتل ناموسی، ۱۷ مورد خودکشی و ۶ آزار جنسی را شامل می شود صورت گرفته است و به بخش عمده آنها به دلیل فرار متهمین و عدم دسترسی ارگان های عدلی و قضائی رسیدگی نشده است.
در همین حال خانم منیره یوسف زاده سخنگوی اداره مستقل ارگانهای محل در این نشست گفت که رویداد محکمه صحرایی یک زن در ولسوالی چاه آب ولایت تخار که حدودا دوهفته پیش صورت گرفته یک رویداد تکان دهنده و خشونت عریان علیه زنان محسوب شده و مورد پیگیری قضایی قرار خواهد گرفت.
خانم یوسف زاده گفت که هیات متشکل از دادگاه عالی، دادستانی کل و ارگانهای امنیتی به این منطقه اعزام شده و عاملان رویداد را شناسایی کرده اند و این افراد به زودی محاکمه و مجازات خواهند شد.
از سوی هم شازیه یوسفی نماینده دادستانی کل از رسیدگی به این رویداد به مردم اطمینان داده بیان داشت که اداره دادستانی کل متعهد است که به تمام قضایای خشونت علیه زنان جدا رسیدگی نماید.
خانم یوسفی بیان داشت که از اول سال جاری خورشیدی تاکنون حدود یک هزار و ۷۲۶ مورد قضیه خشونت علیه زنان در سراسر کشور صورت گرفته که یک بخش این قضایا مورد پیگیری نیز قرار گرفته است.
فضل کریم سراجی، رییس مساجد وزارت حج و اوقاف نیز که دراین نشست صحبت می کرد، لت کوب بدون موجب و محکمه صحرایی زنان را خلاف موازین دین اسلام خوانده بیان داشت که هیچ کسی حق ندارد که انسانها به ویژه زنان را مورد خشونت و لت و کوب قرار دهد.
به گفته وی رسیدگی به اتهامات که بر افراد وارد می شود وظیفه محاکم با صلاحیت است و اگر کسانی به طور خودسر افرادی را مورد خشونت و لت کوب قرار می دهند باید مجازات شوند.
گفتنی است که این بار اول نیست که زنان محکمه صحرایی شده و مورد خشونت و لت کوب قرار میگیرند، پیش از این بارها زنان در بخش های مختلف کشور به ویژه نقاط دور دست از سوی افراد خود سر، زورمندان محلی و گروههای تروریستی محاکمه صحرایی شده اند و به اکثرموارد نیز به دلیل عدم دسترسی نهادهای عدلی و قضایی و فرار متهمین رسیدگی نشده است.
Comments are closed.