احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





کمیتۀ اولیای شاگردان مکاتب افغان – ترک: موسسۀ تعلیمی افغان – ترک را منحل می‌کنند

گزارشگر:یک شنبه 6 حوت 1396 - ۰۵ حوت ۱۳۹۶

اعضای کمیته اولیای شاگردان مکتب‌های افغان – ترک ادعا می‌کنند که وزارت خارجه، طی مکتوب رسمی به وزارت اقتصاد، خواستار انحلال موسسه تعلیمی افغان- ترک شده است.
mandegar-3اعضای کمیته اولیای شاگردان مکاتب افغان- ترک در پیوند به این موضوع گردهمایی اعتراضی را روز شنبه ( ۵ حوت ) در نزدیکی دروازه ورودی وزارت خارجه برگزار کردند.
عبدالشکور دادرس معاون کمیته اولیای شاگردان مکاتب افغان- ترک، در این گردهمایی تصریح کرد: « ریاست دوم سیاسی وزارت خارجه با صدور نامه‌یی رسمی عنوانی وزارت اقتصاد خواستار انحلال موسسه تعلیمی افغان-ترک شده است و همچنان ستره محکمه طی یادداشتی، استرداد دو تن از شهروندان ترکیه مقیم کابل هر یک یلماز آیتن استاد لیسه افغان ترک و سامی یاووز که از مدت ۷۲ روز بدینسو بدون اعلام کدام اتهام در تحت نظارت خانگی به سر می‌برند را به دولت متبوع آنها از صلاحیت وزارت امور خارجه تلقی نموده است».
آقای دادرس می‌گوید که استرداد دو آموزگار مکتب افغان- ترک به دولت ترکیه غیرقانونی بوده و خلاف موازین حقوق بشری است. وی تاکید کرد که آنان به هیچ وجه این دو آموزگار را به کشور ترکیه تسلیم نکرده و تا حکم نهایی محکمه آنان را بری الزمه می‌دانند.
آقای دادرس، ارسال نامه ریاست دوم سیاسی وزارت خارجه به وزارت اقتصاد را نیز غیرقانونی دانسته تاکید کرد که انحلال موسسات از صلاحیت‌ هیات موسسان و محکمه ذیصلاح است. وی از وزارت خارجه خواست تا فردی را که این نامه امضا نموده به مراجع عدلی و قضایی معرفی نماید.
کمیته اولیای شاگردان مکاتب افغان- ترک به حکومت هشدار می‌دهند که اگر تفاهمنامه‌ای در زمینه انحلال و یا تغییر مدیریت مکاتب افغان- ترک به امضا برسد، آنان در برابر آن مقاومت نموده و اجازه ورد کسی را بدون حکم محکمه قانونی به حریم این مکاتب نخواهد داد.
آقای دادرس گفت:» اگر تفاهم نامه غیر قانونی که میان دولتین در زمینه به امضاء برسد ما با تمام توان در برابر تصامیم غیرقانونی قرار گرفته حتا اجازه نه خواهیم داد که کسی بدون حکم قانونی محکمه وارد حریم این مکاتب شده و یا مدیریت مکاتب را تعویض نماید».
آنان از ریاست جمهوری خواست تا در این زمینه با آنان گفت‌وگو نموده و به خواسته‌های والدین شاگردان مکاتب افغان- ترک توجه کند.
آنان تاکید می‌کنند که اگر تفاهنمامه‌ای به امضا برساند، آنان با دادخواهی نموده و از حقوق مدنی و سیاسی شان استفاده کرده که عواقبت وخیم آن به دوش حکومت خواهد بود.
در حال حاضر نزدیک به هشت هزار دانش آموز در مکاتب افغان- ترک مشغول یادگیری درس است. مکاتبی که زیر پوشش موسسه تعلیمی افغان- ترک فعالیت دارند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.