احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





واکنش‌ها به فتوای علمای دین دربارۀ جنگ جاری در افغانستان/ «مـوضع علـما تاریخـی بـود»

گزارشگر:ناجیه نوری / چهار شنبه 16 جوزا 1397 - ۱۵ جوزا ۱۳۹۷

طالبان در برابر فتوای عالمان دین در کابل در پیوند به جنگ و حملات انتحاری واکنش نشان داده و آن را اقدام انجام شده توسط امریکایی‌ها می‌خوانند و اما رییس حکومت وحدت ملی از این اقدام عالمان دین استقبال می‌کند.
mandegar-3روز دوشنبه هفته روان ۱۴ جوزا/ خرداد، بیش از ۲ هزار عالم دینی از سراسر افغانستان با برگزاری نشستی درخیمه لویه جرگه کابل گرد هم آمدند و جنگ و حملات انتحاری را حرام خوانده و کشتار افراد ملکی را گناه کبیره دانستند.
گروه طالبان در واکنش به آن دیروز سه‌شنبه ۱۵ جوزا/ خرداد، با انتشار خبرنامه‌ای گفتند، این نشست به فرمایش امریکایی‌ها برگزار گردیده و ریشه دینی ندارد.
ذبیح الله مجاهد که خودش را سخن‌گوی طالبان می‌خواند، با نشر اعلامیه‌یی گفته که فتوای صادر شده از سوی عالمان دین در کابل، از پیش تهیه شده بود و عالمان دین فقط برای نظرخواهی دعوت شده بودند و بر آن مهر تایید گذاشتند.
در خبرنامه طالبان آمده است: «امارت اسلامی افغانستان این گونه نشست‌ها را خالصتاً پروسه اسلام‌ستیزانه‌ی امریکا می‌داند که پلان، اکمال و عملی شدن آن از سوی امریکایی‌های اشغال‌گر رهبری می‌شود، امریکایی‌ها می‌خواهند توسط چنین نشست‌ها اشغال ظالمانه‌ی نظامی خود را صبغه دینی داده و جهاد ملت افغانستان در برابر آن‌ها را مردود ثابت کنند».
این در حالی است که غنی از صدور فتوای عالمان دینی در پیوند به جنگ و حملات انتحاری استقبال کرده و از طالبان خواسته تا به روند صلح و مذاکره با حکومت افغانستان بپیوندند.
مجلس سنا ضمن استقبال از صدور فتوا توسط حدود دو هزار علما بر ضد جنگ و انتحاری در کشور تاکید دارد که این فتوا یک اقدام تاریخی است.
عبدالله قرلق یکی از سناتورها در نشست امروز سه‌شنبه (۱۵ جوزا) مجلس سنا گفت که نشست علمای دینی یک اقدام تاریخی بود و یک فتوای تاریخی هم در مورد حرام بودن جنگ، دهشت افگنی و انتحاری صادر کردند.
آقای قرلق گفت: «شمار ۲۰۰۰ علمای کشور فتوای متفقه‌‌ای را صادر کردند که براساس آن جنگ فعلی در کشور حرام دانسته شده است.»
به گفته او، مردم افغانستان باید از صدور این فتوا تمجید کرده و به منظور ختم جنگ در کشور همنوایی کنند.
آمنه افضلی دیگر عضو مجلس سنا نیز این فتوارا اقدام نیک و شجاعانه عالمان دینی توصیف کرد و تاکید ورزید که دیگر برای ادامه جنگ در کشور هیچ بهانه‌ی مورد پذیرش نیست.
محمد حسن هوتک هم افزود که با توجه به فتوای علما امیدواری کرد که این فتوا بتواند از ادامه جنگ و خشونت در کشور بکاهد.
همچنین، سناتوران در نشست روز گذشته مجلس سنا حمله انتحاری بر نشست دیروز علما را یک عمل ضد اسلامی مخالفان مسلح دولت اعلام کردند.
محمد حنیف حنفی هم گفت که حمله دیروز انتحاری بر نشست بزرگ علما در واقع حمله بالای اسلام بود؛ زیرا علما ورثه انبیا هستند.
عبدالله قرلق گفت که حمله دیروز انتحاری نشان دهنده زوال سیاسی گروه طالبان است و این گروه بجای اینکه از دستورات اسلام پیروی کنند، برخلاف آن عمل می‌کند.
گلالی اکبری هم گفت که علمای دینی بخاطر بیان حقیقت و دستورات اساسی دینی مورد هدف قرار گرفتند و تعداد آنان کشته شدند.
گفتنی‌ست که حکومت افغانستان چند ماه پیش نیز بار دیگر یک طرح پیشنهادی صلح را برای طالبان اعلام کرده بود که از سوی طالبان رد شده بود.
ماموریت حمایت قاطع در افغانستان هم با نشر خبرنامه‌یی از فتوای عالمان دینی در برابر وضعیت روان در کشور اعلام حمایت همه‌جانبه نموده‌اند.
ناتو گفته‌است که دشمنان مردم افغانستان کوشش می‌کنند که صدای افغانستانی‌ها را که صلح می‌خواهند، خاموش نمایند؛ اما افزوده که ماموریت حمایت قاطع در پهلوی مردم و دولت کابل از موقف شورای سرتاسری علما حمایت همه‌جانبه می‌نماید.
در خبرنامه ماموریت حمایت قاطع در افغانستان آمده که این ماموریت حمله انتحاری بالای علمای دینی در کابل را تقبیح می‌کند.
پس از آن‌که شورای سرتاسری علمای افغانستان، سیاست شان در مورد وضعیت فعلی و انجام‌ حمله‌های انتحاری و انفجاری را واضح ساختند و آن را حرام اعلام کردند، مورد حمله انتحاری قرار گرفتند.
در آن حمله انتحاری که توسط یک فرد پیاده انجام شده بود، بیش از ۳۰ تن کشته و زخمی شدند و مسؤولیت آن را گروۀ داعش برعهده گرفت؛ اما وزارت امور داخله این ادعا را رد کرده و گفته که حمله انتحاری انجام شده کار شبکۀ حقانی بوده است.
واما حدس وگمان‌های هم وجود دارد مبنی براین‌که حمله انتحاری انجام شده به دستور نظامیان پاکستان صورت گرفته تا نظامیان افغانستان را مصروف نگهدارد تا پاکستان بتواند با خیال آسوده حصارکشی در مرز دیورند را انجام دهد.
منابعی در ریاست امنیتی ملی گفته اند که سراج‌الدین حقانی و ملا یعقوب معاونین او، بنابر دعوت رسمی مقام‌های پاکستانی در شهر کراچی، با مقام‌های نظامی پاکستانی دیدار کرده‌اند. در این دیدار مقام‌های نظامی پاکستان از رهبری طالبان خواسته تا با افزایش حمله‌های انفجاری و انتحاری بر نظامیان افغانستان، آنان را مصروف نگه دارند تا پاکستان بتواند به حصار کشی‌‎اش در مرز با افغانستان بدون کدام مشکلی ادامه دهد.
بر اساس اطلاعات این منابع، مقام‌های پاکستانی در مقابل تعهد کرده‌اند که در بدل این کار طالبان، کمک‌های مالی‌شان را به این گروه افزایش می‌دهند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.