اعتماد به‎نفس چیست؟ راه‌های بهبود اعتماد به‌نفس

گزارشگر:چهارشنبه 7 سنبله 1397 - ۰۶ سنبله ۱۳۹۷

mandegar-3اعتماد به‌نفس (Self-Confidence) یعنی خودباوری در زمینۀ خاص که تقریبا در همه جنبه‌های زنده‌گی ما نقش اساسی دارد. افراد با اعتماد به‌نفس بالا در کارهای خود و روابط خود موفق‌تر هستند. اکثر افراد برای رسیدن به موقعیت دلخواه خود و موفقیت فقط به کمی اعتماد به‌نفس نیاز دارند.
فهم کلی از اعتماد به‌نفس به تعریف دو عامل اصلی نیاز دارد:
خودکارآمدی (Self-Efficiency)
عزت نفس (Self- Esteem)
ما هنگامی می‌توانیم از دستیابی به‌خود کارآمدی سخن بگوییم که به‌خودشناسی رسیده، بر مهارت‌های لازم زنده‌گی تسلط یافته و به اهداف خود رنگ تحقق بخشیده باشیم. این اعتماد به‌نفس است که به ما می‌گوید اگر در یک زمان خاص یاد بگیریم و سخت کار کنیم، موفق خواهیم شد. این سطح از اعتماد به‌نفس است که افراد را به پذیرش چالش‌های دشوار وادار می‌سازد تا در مواجهه با سختی‌ها به راه خود ادامه دهند. این امر دقیقا با مفهوم عزت نفس هم‌خوانی دارد.
به معنای کلی‌تر، ما می‌توانیم در زنده‌گی با وقایع روبرو شده و حق داریم که خوشحال باشیم. با این حال، بایستی به‌طور صحیح رفتار کرده و در رسیدن به آن‌چه که شایسته‌گی‌اش را داریم تلاش کنیم.
بعضی ازافراد معتقدند که اعتماد به نفس می‌تواند با تأکید بر تفکر مثبت پرورش یابد. هرچند دانستن این حقیقت که دستیابی به اهداف شخصی، باعث رشد اعتماد به‌نفس می‌شود نیز دارای اهمیت است. راهنمایی‌های زیر به بهبود اعتماد به‌نفس در افراد کمک می‌کند:
ساختن تصویر ذهنی مثبت از خود (تجسم خلاق)
تقویت مهارت‌ها
تاکید بر نقاط قوت
فکرنکردن به شکست
تقویت توانایی «نه گفتن»
داشتن روابط با کیفیت
زنده‌گی‌کردن در حال
تمرین و تکرار مهارت‌ها
تعیین اهداف مشخص و دست‌یافتنی
ایجاد چالش
کاهش انتظارات و توقعات
جملات تاکیدی مثبت مانند من می‌توانم
اعتماد به‌نفس را می‌توان یاد گرفت و با تمرینات ذهنی و جسمی در هر زمینه‌یی اعتماد به‌نفس خود را بهبود بخشید.
اما نباید این را فراموش کنید که قسمت عمدۀ اعتماد به‌نفس به استعدادهای فطری ما مربوط است، فردی که به‌طور ذاتی استعداد بالایی درزمینه‌یی خاص مانند شنا و نقاشی دارد، اگر باورهای ذهنی خود را تقویت کند و به تمرینات جسمی هم بپردازد بیشتر از کسی پیشرفت می‌کند که استعداد ندارد.
این آماده‌گی ارثی با کمی اعتماد به‌نفس به شکوفایی می‌رسد، با این حال هر فعالیت و هدفی در هر زمینه‌یی اگر با تلاش، پشتکار، انگیزه و اعتماد به‌نفس بالا همراه شود مطمئنا مثمر واقع می‌گردد و در بهبود زنده‌گی فرد نقش عمده‌یی خواهد داشت.
شایان ذکر است که خودباوری و اعتماد به‌نفس ریشه در ارتباط با دیگران دارد. افراد خودباور می‌آموزند که در اجتماع، برخی از افراد توانایی‌هایی بیش‌تر از آن‌ها و برخی دیگر توانایی‌هایی کم‌تر از آن‌ها دارند.
بهتر است که به فعالیت‌هایی ملحق گردید که همواره در ارتباط با دیگران‌اند. مانند فعالیت‌های گروهی، کلاس‌های ورزشی، انجمن‌های دانشجویی و غیره. این محیط‌هایی است که همواره باید اجتماعی بوده و با مردم معاشرت کنید. پس از مدتی خواهید دید ارتباط با دیگران و زنده‌گی در کنار آنان عادی، راحت و شاد می‌شود.
منبع: بانوی شهر

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.