احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:سه شنبه 10 میزان 1397 - ۰۹ میزان ۱۳۹۷
به گزارش رسانهها، با توجه به آنکه ۷۰ درصد از خاک افغانستان در معرض تهدید طالبان قراردارد، در کنار عدم شفافیت انتخاباتی، امنیت مهمترین موضوع برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور است.
شبکه الجزیزه در یک مطلبی نوشته است که با افزایش حملات نیروهای طالبان و حملات انتحاری در شهرها بهویژه کابل، پایتخت و شماری از شهرهای افغانستان از جمله جلالآباد در شرق این کشور؛ تأمین امنیت انتخابات یکی از چالشهای مهم دولت افغانستان تلقی میشود
به گزارش رسانهها، با توجه به آنکه ۷۰ درصد از خاک افغانستان در معرض تهدید طالبان قراردارد، در کنار عدم شفافیت انتخاباتی، امنیت مهمترین موضوع برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور است.
شبکه الجزیزه در یک مطلبی نوشته است که با افزایش حملات نیروهای طالبان و حملات انتحاری در شهرها بهویژه کابل، پایتخت و شماری از شهرهای افغانستان از جمله جلالآباد در شرق این کشور؛ تأمین امنیت انتخابات یکی از چالشهای مهم دولت افغانستان تلقی میشود با این حال تعداد ۵۴ هزار نیروی امنیتی افغانستان مسئول حفظ امنیت مراکز رأیگیری میباشند.
محمداشرف غنی، رییس حکومت وحدت ملی نیز انتخابات پیش رو را حیاتی خوانده و تأکید کرده که بدون برگزاری انتخابات، مشروعیت ملی و بینالمللی حکومت تأمین نمیشود.
به گفتۀ آقای غنی، تفاوت ما با طالبان در این است که ما به آرای مردم مراجعه و تکیه میکنیم، اما طالبان به تفنگ اتکا میکنند. هیچ شکی نیست که بدون انتخابات، مشروعیت ملی و بینالمللی تأمین نمیشود. این انتخابات یک فرآیند عادی نیست بلکه فوقالعاده مهم و حیاتی است.
از طرف دیگر، فرستادۀ ویژۀ دبیرکُل سازمان ملل متحد در امور افغانستان میگوید که به دلیل چالشهای امنیتی، حدود یک سوم مراکز رأی دهی در انتخابات پارلمانی افغانستان بسته خواهند ماند.
تادامیچی یاماموتو در نشست ویژۀ شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان گفت: بدون شک انتخابات پارلمانی یک آزمون بزرگ در برابر ادارههای دموکراتیک جوان افغانستان خواهد بود. یک سوم مراکز رأیدهی که شمارشان به ۷ هزار میرسد، در نتیجه ناامنی مسدود خواهد بود، و این مسأله نگرانیهایی را در مورد همه شمول بودن انتخابات به وجود آورده است.
علاوه براین، کمیسیون انتخابات افغانستان نیز چالشهای امنیتی را یکی از نگرانیهای بزرگ خود در مورد برگزاری انتخابات میداند.
به گفتۀ سید حفیظ هاشمی سخنگوی کمیسیون، مسأله امنیت و چاپ اوراق از چالشهای مهم ما است، اما تلاش ما این است که به کمک نهادهای دخیل در این روند و همکاران بر تمام این مشکلات پیروز گردیم.
مقامهای این کمیسیون میگویند که نیروهای امنیتی متعهد شده اند که امنیت پنج هزار و صد مرکز رأیدهی را به کمک نیروهای خارجی در روز انتخابات تأمین خواهند کرد.
به گفتۀ سخنگوی کمیسیون انتخابات افغانستان، در پنج هزار و صد مرکز رأیدهی در سراسر افغانستان، ۲۱ هزار محل رأی دهی در نظر گرفته شده است.
همچنین، اخترمحمد ابراهیمی معاون ارشد امنیتی وزارت داخله و ژنرال محمدشریف یفتلی رییس ستاد ارتش افغانستان، به حکومت و کمیسیون مستقل انتخابات اطمینان دادهاند که امنیت روند انتخابات با توجه به طرح و پیشنهادهای امنیتی، تأمین خواهد شد.
از سویی هم، مقامهای وزارت دفاع افغانستان میگویند که ۱۲ عملیات نظامی را صرفا به منظور تأمین امنیت مراکز انتخاباتی در چندین ولایت به راه انداختهاند.
به گفتۀ محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، عملیاتهای ما به منظور این است که شرایط را برای انتخابات آماده بسازیم. ما تاکنون تعداد زیادی از مراکز را تأمین امنیت کردهایم و مصمم هستیم در این ارتباط کار ما نتایج مثبت داشته باشد.
حرورمیر تحلیلگر سیاسی در مصاحبه با الجزیره براین باوراست که قدرت طالبان در ماههای اخیر نسبت به تقویت نیروهای امنیتی افغانستان کاهش یافته است و به همین دلیل امریکا در چند روز گذشته به دنبال مذاکره مستقیم با طالبان است. قرار بود نشستی پیرامون همکاری طالبان در تأمین امنیت روز انتخابات با مسوولان حکومت در ریاض برگزار شود که گروه طالبان از رفتن به این نشست خودداری کردند.
Comments are closed.