احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین/ شنبه 8 جدی 1397 - ۰۷ جدی ۱۳۹۷
بخش هجدهـم/
۱٫ ارتباط موضوع با مخاطبان: بهطور مثال یک سخنران که در یک جمع که هم افراد مجرد و هم متأهل وجود دارند، بخواهد در خصوص تربیت فرزند صحبت نماید، قطعاً مخاطبانِ مجرد از خودشان میپرسند این موضوع چه نفعی برای آنها دارد. و یا همان سخنران در همان جمع بخواهد در خصوص ازدواج صحبت نماید، دیگر مخاطبانِ متأهل از خود میپرسند این موضوع چه نفعی برای آنها دارد. بنابراین در هر دو صورت، سخنران عدهیی از مخاطبانِ خود را از دست میدهد. باید سخنران دقت نماید که موضوع بحث کاملاً مرتبط با نیازهای مخاطبان باشد و برای مخاطبان نفع و سود به ارمغان آورد. اما همان سخنران وقتی در موضوع رشد فردی یا موفقیتِ فردی صحبت نماید، میتواند افراد بیشتری را به صحبتهایش جذب نماید.
۲٫ فقط یک موضوع را انتخاب کنید: در تجربیات و داستانهایی که از تخصصتان دارید، جستوجو کنید و یک موضوع را بیابید. یک موضوع کاربردی و جذاب. موضوع انتخابیِ شما باید سه معیار داشته باشد:
۱٫ کاملاً بر روی آن تسلط داشته باشید.
۲٫ مورد علاقۀ شما باشد.
۳٫ برای مخاطبان جذاب و مورد نیاز آنها باشد.
با پرسیدن چند سوال از خودتان و پاسخ دادن به آنها، میتوانید یک موضوع را انتخاب کنید.
۱٫ ندانستن چه عواملی باعث بروز سختی و آشفتهگی در تخصصتان خواهد شد؟ آیا خودتان در این زمینه تجربهیی دارید؟
۲٫ چه عواملی باعث طولانیتر شدن مسیر در شغلتان شده است؟
۳٫ چه مواردی را اگر میدانستید بهتر عمل میکردید؟
میتوانید پرسشهای دیگری نیز به این پرسشها اضافه کنید. در بین پاسخها موضوعات جذاب و کاربردی زیادی وجود دارند که سه معیار گفتهشده را دارا هستند و افراد زیادی به آنها احتیاج دارند.
لیست پاسخها را بنویسید و از بین آنها، فقط یک موضوع را انتخاب کنید.
۳٫ موضوعات ممنوعۀ سخنرانی: در کنار موضوعات فوق، موضوعاتِ ممنوعهیی نیز وجود دارند که نباید در سخنرانیهای خود از آنها استفاده کنیم که به شرح زیر میباشند:
۱٫ موضوعات تخصصی که نیاز به علم و تجربه دارند و ما علم و تجربۀ آن را نداریم: مثل موضوعات طبی و غیره.
۲٫ موضوعاتی که با فرهنگِ ما همخوانی ندارند.
۳٫ موضوعاتی که مخاطبان بیشتر از سخنران آن را میدانند: بهطور مثال بخواهیم برای مدیرانِ تولید در خصوص تولید صحبت کنیم.
آماده کردن متن سخنرانی
بعد از انتخاب موضوع باید پوشهیی را برای سخنرانی باز کنیم و این کار را برای روزهای آخر و نزدیک به سخنرانی نگذاریم و هر مطلب مرتبط به سخنرانی را جمعآوری و در آن پوشه بگذاریم. امروزه با پیشرفتهای الکترونیکی و برنامهها و نر افزارهای کاربردی، این پوشه میتواند در موبایل یا تبلت یا در کمپیوتر شخصی شما باشد که پیشنهادِ ما این است که در موبایل خود پوشهیی را برای مطالب سخنرانی بگذارید. وقتی موضوع برای ضمیر ناخودآگاه مشخص شد سیستم تجهیز خودکار ذهن، مطالب مرتبط با موضوع را برای ما blod یا پُررنگ میکند و ایدههای ناب بهطور ناخودآگاه به ذهن ما میرسد مثل کبوتری که بهطور اتفاقی روی پشتبام خانۀ ما مینشیند، بنابراین سریعاً باید ایده را شکار کرد چون کبوتر ایده خیلی زود میپرد و از دستمان خارج میشود. ایدهها اگر همان لحظه یادداشت نشوند سریعاً فراموش میشوند. باید همیشه قلم و کاغذ همراهمان باشد تا ایدهیی و نکتهیی که به ذهنمان رسید ،سریع آن را بنویسیم یا در موبایلمان یادداشت کنیم.
Comments are closed.