احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین - ۰۷ دلو ۱۳۹۷
بخش سیودوم/
سخنوری تشریفاتی: این نوع سخنرانی که آن را سخنرانی نمایشی نیز میگویند، بیشتر در مجلسهای رسمی انجام میگیرد و در مواردیست که بخواهند از کسی تجلیل کنند و خدماتِ او را مورد ستایش قرار دهند. سخنانی که موقع تجلیل از مقام علمی، ادبی یا سیاسی کسی گفته میشود، همچنین خطابههایی که مثلاً هنگام دادنِ دکترای افتخاری به یک شخصیت بزرگ ایراد میگردد از این قبیل اند. اغلب شعرا، نویسندهگان، گویندهگان، هنرمندان تیاتر و نمایش و اشخاصی که مدح کسانی معین را به عهده میگیرند یا تعزیت و تسلیت در جامعۀ بهخصوصی را به گردن گرفتهاند، اینگونه سخنرانی میکنند.
سخنوری سیاسی: مخصوصِ کسانی است که دستاندرکارِ سیاسی هستند؛ مانند زمامداران ممالک، وزیران، فرستادهگان کشورها به سازمانهای جهانی، نمایندهگان دولت در مجلس مقننه و بهطور کلی آنان که به نحوی در امور سیاسی دخالت دارند. سخنور سیاسی باید علاوه بر آگاهی از اصول و قواعد سخنوری، علوم و فنهای گوناگونی را که در عالم سیاست کاربرد دارند بداند. با اوضاع و احوال کشورِ خود و مردم آن آشنا باشد، از جریانهای سیاسی و آنچه در جهان میگذرد بیخبر نماند، ملتهای جهان را بهخوبی بشناسد و از روحیات هریک از آنان اطلاعات لازم بهدست آورد تا بتواند با احاطۀ کامل به مسایل سیاسی نقش خود را بهخوبی ایفا کند و وجودش چه در داخل و چه در خارج کشور منشای اثری باشد.
فصل شانزدهم
فن بیان و صداسازی
برای اینکه زیبا سخن بگوییم و فن بیان قوی و قدرتمندی داشته باشیم، باید آن را یاد بگیریم. یادگیری فن بیان مثل یادگیری نواختن موسیقی است، خوشبختانه صدای انسان یک پدیدۀ ذاتی و غیر قابل تغییر نیست که نشود آنرا تغییر داد بلکه مثل ماهیچههای بدن است ،یعنی با تمرین میتوان آنرا قویتر کرد. بسیاری از افرادی که صدای ضعیفی داشتهاند با تمرین طولانیمدت، سخنرانان تأثیرگذار و با اعتماد به نفسی شدهاند. برای یادگیری فن بیانِ خوب چند گام را باید برداشت که در زیر شرح داده میشود.
۱٫ کسب قدرت صوتی قوی: اگر میخواهیم قدرتمند، شمرده و واضح صحبت کنیم باید هوای بیشتری از دهنِ ما خارج گردد. برای این کار دو راه وجود دارد :اول اینکه یا دهنمان بیشتر باز گردد و هوای بیشتری از دهنمان خارج گردد یا اینکه تنفسهای عمیقتری بکشیم و بازدم بیشتری داشته باشیم. بر همین اساس دو نوع تمرین قویسازی صدا داریم: یکی تمرینات مربوط به تنفس و دیگری تمرینات مربوط به تقویت ماهیچههای لب و دهن.
چهار تکنیک تقویت تنفس
۱- تنفس دیافراگمی (شکمی): دیافراگم پردهیی است بین ریه و معده، هرچه تنفس از قسمت پایینتر بدن باشد مثل آن است که چلۀ یک کمان را بیشتر کشیدهایم و بُرد صدا افزایش مییابد. برای تنفس دیافراگمی یک شیوه این است که دراز کشیده، زانو به سمت بالا خم کرده و کف پاها روی زمین قرار گیرد. در این حالت تنفس میگیریم. با تمرین تنفس دیافراگمی حجم ریه افزایش مییابد و مشکل رفع میگردد.
۲- شمارش پلکانی اعداد با صدای بلند در بازدم: در این تمرین ابتدا با بینی نفسِ عمیقی میکشیم، سپس در بازدم با صدای بلند میشماریم. برای بار اول نفس میگیریم سپس با صدای بلند در بازدم میشماریم: یک. برای بار دوم نفس میگیریم و در بازدم میشماریم: ۱، ۲ . برای بار سوم نفس میگیریم و در بازدم میشماریم: ۱، ۲، ۳ . و این چرخه را ادامه میدهیم تا نفسهای ما عمیقتر و حجم ریۀ ما افزایش یابد. حداقل شمارش تا عدد ۱۲است. در این تمرین چند نکته وجود دارد: اول اینکه سعی نکنید از همان روز اول مثلاً تا ۵۰ بشماریم بلکه باید به مرور زمان این اتفاق بیفتد. دوم اینکه در بازدم همۀ هوای تنفسشده را تخلیه کنیم و سوم اینکه شمارش اعداد باید با صدای بلند صورت گیرد، تقریباً مثل داد زدن. این تمرین به بلندی صدا، رسا شدن صدا و افزایش حجم صدا خیلی کمک میکند. این تمرین را روزی سه تا چهار بار انجام دهید.
Comments are closed.