وزیر عدلیه: هیچ مساعد حقوقی در سطح ولسوالی‌ها وجود ندارد

- ۱۹ حمل ۱۳۹۸

عبدالبصیر انور وزیر عدلیه کشور می‌گوید که علی‌الرغم تعهد دولت برای ارایه مساعدت حقوقی رایگان به افراد بی‌بضاعت، هیچ مساعد حقوقی/ وکیل مدافع رایگان در سطح ولسوالی‌ها وجود ندارد.
آقای انور دیروز در نشست انکشاف سیستم مدیریت قضایا در کابل، از نبود هیچ مساعد حقوق رایگان در سطح ولسوالی‌ها خبر داد.
mandegarآقای انور گفت که حکومت افغانستان از آدرس وزارت عدلیه تعهد کرده است تا زمینۀ دسترسی مساعدت‌های حقوقی رایگان به شهروندان بی‌بضاعت را فراهم کند اما تاکنون به دلیل مشکلات مالی این تعهد عملی نشده است.
او افزود تنها شماری اندکی درمراکز ولایات هم اکنون مساعدت‌های حقوقی رایگان به شهروندان ارایه می‌کنند و تاکنون در سطح ولسوالی‌ها هیچ مساعد حقوقی از سوی وزارت عدلیه گماشته نشده است.
آقای انور نبود مساعدین حقوقی/ وکلای مدافع که به شکل رایگان به شهروندان مساعدت‌های حقوقی ارایه کنند را یک نقص جدی در سیستم عدلی و قضایی کشور دانسته افزود که وزارت عدلیه در تلاش است برای گماشتن این مساعدین حقوقی از سازمان‌های بین‌المللی کمک بگیرد.
او از یک تفاهم‌نامۀ این وزارت با انجمن مستقل وکلای مدافع یادآور شده، گفت، هرچند براساس این تفاهم‌نامه تمام وکلای مدافع مکلف شده بودند که در جریان یک سال دستکم ۳۰ مورد قضیه حقوقی را به شکل رایگان دفاع کنند، اما این برنامه نیز تاکنون به قدر لازم عملی نشده است.
سال‌های پیش بیش از یک‌صد مساعد حقوقی/ وکیل مدافع با هزینه بانک جهانی در چارچوب وزارت عدلیه مشغول بوده و مساعدت‌های حقوقی ارایه می‌کردند اما از یک‌سال به این‌سو هزینۀ بانک جهانی در این بخش قطع شده است.
این در حالی است که براساس مقرره مساعدت‌های حقوقی حکومت مکلف شده است که به افراد بی‌بضاعت، مساعدت‌های حقوقی رایگان ارایه کند. دسترسی به مساعد حقوقی/ وکیل مدافع یکی از ارگان مهم دعواهای حقوقی و قضایی محسوب می‌شود.
وزیر عدلیه همچنان از سیستم مدیریت قضایای حقوقی یادآوری کرده بیان داشت که روند رسیده‌گی به قضایای حقوقی و قضایی به طور بی‌پیشینه اصلاح شده است.
آقای انور گفت که از سال ۹۶ به این سو سیستم الکترونیک مدیریت قضایا با مشارکت تمام ادارات امنیتی و عدلی و قضایی ساخته شده و این سیستم انسجام و هماهنگی لازم بین ادارات عدلی و قضایی کشور ایجاد کرده است.
سید محمد هاشمی معین مالی و اداری این وزارت بیان داشت که بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ قضیه تجاری مربوط به قضایای دولت و نزدیک به ۸۰ هزار قضیه تجاری و مدنی مربوط به مکلیت‌های شخصی هم اکنون در سیستم مدیریت قضایا ثبت هستند.
آقای هاشمی ثبت این مجموعه قضایای حقوقی را در یک سیستم الکترونیک موجب تسریع روند پیگیری قضایا و بهبود سیستم عدلی و قضایی کشور یاد کرد.
معین وزارت عدلیه این سیستم را نیازمند انکشاف بیشتر دانسته افزود که از این پس تلاش می‌شود قضایای حقوقی و قضایی با جزییات مفصل‌تر در این سیستم ثبت شوند.
پیش از این سیستم عدلی و قضایی کشور به دلیل آنچه وجود فساد گسترده، فقدان استقلالیت و پیچیده‌گی اداری گفته می‌شد، شدیداً مورد انتقاد قرار داشت؛ باری ارگان‌های عدلی و قضایی در رأس اداره‌های دارای بیشترین میزان آلوده‌گی به فساد رده‌بندی شده بود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.