احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۱۵ میزان ۱۳۹۸
دانشمندان در زمینۀ تاثیر آلودهگی هوا بر سلامت انسان، به شواهد جدیدی دست یافتهاند که نشان میدهد آلودهگی هوا باعث وخیم شدن اختلالهای روانی در کودکان میشود.
این پژوهش که در ژورنال «چشماندازهای سلامت زیستمحیطی» چاپ شده، نشان میدهد کودکان با اختلالهایی چون اضطراب و افکار مربوط به خودکشی که در شرایط محروم زندهگی میکنند، بیشتر در معرض تاثیرات ناشی از آلودهگی هوا قرار دارند.
هفتهنامۀ نیوزویک به نقل از این مقاله نوشت که بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی به بررسی تعداد کودکان مراجعهکننده به بخش عاجل روانپزشکی کودکان در شفاخانههای این شهر پرداختند تا دریابند آیا بین مراجعه آنها و درجه آلودهگی هوا ارتباطی وجود دارد یا نه.
در طول این مدت، شش هزار و ۸۱۲ کودک با متوسط ۱۴ سال سن که در شهر همیلتون اوهایو زندهگی میکردند، ۱۳ هزار و ۱۷۶ بار به شفاخانه مراجعه کردند. پژوهشگران با بررسی محل سکونت آنها، مقدار نوعی از ذرات ریز معلق در هوا که قطرشان ۲/۵ میکرون یا کمتر است (۲/۵ PM) و احتمالاً کودکان در روزهای پیش از مراجعه به بخش آیسییو استنشاق کرده بودند، را تخمین زدند.
این ذرات از وسایل نقلیه، پختوپز، گردوغبار و واکنشهای شیمیایی جو هوا تولید میشوند. در این پژوهش مشخص شد که در سه روز اول مراجعه بیشتر کودکان به بخش آیسییو یا عاجل روانی شفاخانه، این ذرات تا ۱۰ میکروگرام در هر متر مکعب افزایش یافته بود.
بهنظر میرسد که ذرات ریز (۲/۵ PM) موجب افزایش اختلالهای سازگاری، و تمایل به خودکشی میشود. تمایل به خودکشی، شامل فکر کردن به خودکشی، آمادهسازی برای خودکشی، و روشهای هولناک برای کشتن خود است.
دانشمندان معتقد اند که فقر در زمان کودکی در ایجاد استرس و التهاب موثر است و بهنظر میآید که به رشد عادی مغز و سیستم ایمنی بدن آسیب میزند و احتمالاً به همین علت، این کودکان بیشتر در معرض این خطر قرار دارند.
همچنین شواهد نشان میدهد کودکانی که از اضطرابهای طولانیمدت رنج میبرند، آسیبپذیری بیشتری نسبت به مشکلات تنفسی ناشی از آلودهگی هوا دارند.
به تازهگی پژوهشگران شفاخانه کودکان سینسیناتی دو پژوهش جداگانه روی کودکان ۱۲ ساله انجام دادهاند که ارتباط نسبی بین آلودهگی ناشی از ترافیک سنگین و اضطراب همگانی و نیز اضطراب و افسردهگی در این گروه سنی را نشان میدهد.
این مقاله پژوهشی نیز در ژورنال پژوهشهای زیستمحیطی چاپ شده و نویسندهگان آن معتقد اند که پژوهشهای بیشتری باید صورت گیرد تا مشخص شود که آیا در گروههای سنی دیگر نیز همین نتایج به دست خواهد آمد یا خیر.
کول بروکامپ، نویسندۀ اصلی این مقاله و استادیار بخش پزشکی کودکان دانشگاه سینسیناتی مدعی است که این نخستین پژوهشی است که ارتباط بین درجه آلودهگی هوا و افزایش نشانههای اختلالهای روانی، از جمله اضطراب و تمایل به خودکشی در کودکان را نشان میدهد.
او میگوید: «این واقعیت که آلودهگی هوا سلامت کودکان مناطق فقیر را بیشتر تهدید میکند ممکن است به این معنا باشد که آلایندهها و محرکهای استرسزای محیطی میتوانند بهصورت مضاعف نشانههای اختلالهای روانی را تشدید یا تکرار کنند».
دانشمندان معتقد اند که آلودهگی هوا، مشکلات تنفسی و قلبی را شدیدتر میکند و نیز منجر به مرگ زودهنگام حدود ۳/۳ میلیون نفر در سال میشود. تصور میشود که ذرات ریز (۲/۵ PM) با ایجاد اختلال در سیستم عصبی افراد، رفتار و سلامت روانی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
پژوهشی که ماه گذشته در ژورنال پلوس بیولوژی به چاپ رسید، نشان میدهد بزرگسالانی که در معرض آلودهگی هوا قرار دارند، احتمال مبتلا شدنشان به بیماریهای روانی، از جمله اختلال دو قطبی و افسردهگی حاد بیشتر است.
آندری رژتسکی، یکی از نویسندهگان آن و استاد طب و جنتیک انسان در دانشگاه شیکاگو میگوید: «شاید زندهگی در مناطقی که آلودهگی در آن کمتر است، این خطرها را نداشته باشد. آلودهگی (بر اساس گفته پژوهشگران) بیماریهای زیادی را موجب میشود و آمار مرگ و میر را بالا میبرد».
Comments are closed.