احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۷ دلو ۱۳۹۱
دههاتن از بانوان روز پنجشنبه به مناسبت روز قیام یک میلیاردی در شهر کابل تظاهرات کردند. آنها خواستار منع خشونت علیه زنان شدند و از مقامهای حکومتی خواستند به وضعیت زنان رسیدهگی کنند.
چهاردهم فبروی در برخی کشورها به عنوان روز والنتاین یا روز عشاق معروف است و جشن گرفته میشود. روز برگزاری حرکت اعتراضی زنان در سراسر جهان به نام «قیام میلیاردی» نیز برای این روز برنامه ریزی شده است. زنان افغان نیز در این جنبش جهانی سهم گرفتند.
صدها زن افغان به این ندای اعتراض لبیک گفته و در کابل تظاهرات برپا کردند. نهادها و فعالان حقوق زن به جامعه جهانی و دولت افغانستان نسبت به وضعیت زنان در این کشور هشدار داده و خواستار کمک و رسیدگی آن ها شدند.
این تظاهرات در سرک دارالامان کابل برگزار شد و زنان شعارهای «خشونت بس است»، «عدالت آری، خشونت نه» و «تعبیض نه» اعتراض خود را به گوش همگان رساندند. آنها همچنان از گرفتن «طویانه» زیاد در ازدواج زنان انتقاد کردند.
صدیقه نوروزیان، از اشتراک کنندهگان در این تظاهرات گفت: «امروز قیام یک میلیاردی در سراسر جهان به خاطر منع خشونت علیه زنان به پا شده و ما میخواهیم به این کاروان بپیوندیم و نشان دهیم که زنان افغان نیز می خواهند علیه خشونت بیاستند».
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، بیش از سه هزار مورد خشونت علیه زنان در سال ۲۰۱۲ را ثبت کرده است. براین اساس بدرفتاری با زنان در سال گذشته افزایشی ۲۲ درصدی در افغانستان داشته است.
حدود ۵۰ نهاد مدنی و مدافع حقوق زن در این تظاهرات شرکت کرده اند. آن ها گفتند در چندین ولایت دیگر افغانستان نیز در این روز کنفرانس هایی را برگزار می کنند و از حکومت و جامعه جهانی می خواهند که به زنان در کاهش خشونت ها یاری رسانند.
ثریا پرلیکا، رییس اتحادیه سراسری زنان افغان از حکومت خواست تا کسانی را که با زنان خشونت و بدرفتاری می کنند، مجازات کند. او گفت که تلاش نمایندهگان جامعه مدنی برای آگاهی دادن به زنان، تاثیرات مثبتی بر وضعیت آن ها داشته است. اما تنها حکومت افغانستان است که می تواند تغییر و تحول اساسی در این زمینه ایجاد کند: «حکومت باید قانون را تطبیق کند و عاملان خشونت را به سزای اعمال شان برساند».
نفیسه نظام، یکی از اشتراک کنندهگان در این تظاهرات خواستار مبارزه با فرهنگ معافیت در افغانستان شد. او گفت که امروز زنان این کشور به حقوق خود واقف شده اند و بدرفتاری و خشونت را تحمل نمی کنند: «زن نمی خواهد فروخته شود. تحصیل، استفاده از خدمات صحت، آزادی بیان و انتخاب، حق هر زن است».
«طویانه، گونهیی از فروش دختران»
زنان افغان پلاکاردهایی را حمل میکردند که در آنها گرفتن طویانه گزاف یک عمل غیرقانونی و برابر با فروش زنان خوانده شده بود. در سالهای گذشته با وجود شرایط بحرانی اقتصادی بیشتر مردم افغانستان، هزینه عروسی بسیار افزایش یافته و برای بیشتر جوانان کمرشکن می باشد.
Comments are closed.