گفت‌وگو‌های آتش‌بس لیبی ژانرال حفتر بدون امضای توافق مسکو را ترک کرد

- ۲۴ جدی ۱۳۹۸

mandegarمذاکرات آتش‌بس بین طرف‌های درگیر در لیبی که روز دوشنبه در مسکو آغاز شده بود پس از آنکه ژنرال خلیقه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی بدون امضای توافق آتش‌بس مسکو را ترک کرد، به حالت تعلیق درآمد.
مذاکرات آتش‌بس لیبی به ابتکار روسیه و ترکیه برگزار شده بود و بر اساس گفته‌های سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه مذاکرات هفت ساعته روز دوشنبه «پیشرفت‌»هایی داشته است اما نتیجه آن به امضای سند آتش‌بس منجر نشد.
فائز السراج، نخست وزیر دولت لیبی که در ترابلس مستقر و دولتش از حمایت سازمان ملل متحد برخوردار است پس از یک روز مذاکره در مسکو این توافق را امضا کرد ولی به گفتۀ وزیر خارجه روسیه، ژنرال خلیقه حفتر خواستار «وقت بیشتر تا صبح سه‌شنبه» شده بود تا درباره این توافق فکر کند و اطمینان داده بود که سند آتش بس را با رویکرد مثبت مورد توجه قرار می دهد.
به گفتۀ خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت لیبی هیچ نشستی بین فائز السراج و ژنرال خلیفه حفتر در مسکو برگزار نشده است.
همزمان سازمان ملل متحد بحث و گفت‌وگو برای استقرار نیروهای صلح‌بان در لیبی را در صورت امضای توافق آتش‌بس بین طرفین، آغاز کرده است.
پیش‌نویس توافق آتش‌بس که خبرگزاری فرانسه به نسخه‌یی از آن دست یافته است، از ابتکار روسیه و ترکیه برای «متوقف کردن نامحدود درگیری‌ها»، «عادی سازی زنده‌گی روزمره در ترابلس و دیگر شهرها» و ایجاد «وضعیت امن» برای دسترسی مردم به کمک‌های بشردوستانه حمایت کرده است.
آنکارا از دولت مستقر در ترابلس حمایت می کند و حتا برای کمک به فائز السراج گروهی از سربازانش را به لیبی اعزام کرده است و روسیه با وجود انکارهای مکرر مظنون به پشتیبانی از خلیفه حفتر با ارسال سلاح، پول و نیروهایش است.
لیبی در سال‌های اخیر به کشوری بدل شده است که کشورهای خارجی از ترکیه و روسیه گرفته تا کشورهای اروپایی با انگیزه‌های مختلف در آن دخالت کرده‌اند.
سرنگونی دولت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ توسط ائتلاف بین‌المللی به رهبری ناتو و در پی اعتراضات مردمی به دولت قذافی، نیروهای مختلفی که تنها بر سر سرنگونی معمرقذافی توافق داشتند در ماه‌های بعد از سرنگونی اختلافات‌شان پُررنگ‌تر شد و اندک اندک جنگ داخلی میان گروه‌‌های مختلف در لیبی شدت گرفت.
اکنون حدود ۹ سال از درگیری‌ها در لیبی می گذرد و این کشور صحنه بمباران و درگیری به‌ویژه میان دولت ترابلس و دولت شرق لیبی است که هر کدام از حمایت و کمک‌های گروهی از کشورهای خارجی برخوردارند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.