دانش از «مصلحت‌سنجی» نهادها در برابر انصاری انتقاد کرد

- ۲۹ جدی ۱۳۹۸

سرور دانش معاون دوم ریاست حکومت وحدت ملی در واکنش به اظهارات اخیر مولوی مجیب‌الرحمان انصاری می‌گوید که تفرقه و دامن زدن به تعصب مذهبی، جنسیتی و نژادی یکبار دیگر کشور را به پرتگاه سقوط می‌کشاند.
آقای دانش که دیروز در مراسم «رونمایی استراتژی محافظت از مدافعین حقوق بشر در افغانستان» در کابل صحبت می‌کرد؛ در برابر حرکت‌هایی که اخیراً تحت عنوان تطبیق شریعت و احکام اسلامی در ولایت هرات به راه افتاده است انتقاد کرد.
او گفت: «تفرقه و دامن زدن به آتش تعصب مذهبی و نژادی کشور را یکبار دیگر به پرتگاه سقوط می‌کشاند و از طرف دیگر، توهین به زنان و نادیده گرفتن حقوق انسانی آنان در مغایرت صریح با معارف مترقی و انسانی دین قرار دارد و جامعه و خانواده را به تباهی سوق می‌دهد».
این واکنش معاون دوم ریاست حکومت وحدت ملی پس از آن مطرح شد که اخیراً یک عالم دین به‌نام مجیب الرحمان انصاری در ولایت هرات با اظهارات تندروانۀ دینی، مذهبی و نژادی خود سبب تحریک افکار عمومی در آن ولایت و سایر مناطق کشور شده است.
آقای دانش گفت که هجده سال پس از نظام مبتنی بر دموکراسی و حقوق بشر در افغانستان اما هنوز هم در پناه قرائت‌های افراطی و مغایر با عدالت، برابری، تساهل و رواداری، تبعیض جنسیتی، نژادی و مذهبی در این سرزمین به طور علنی مطرح می‌شود.
به گفتۀ او، هنوز وضعیتی وجود دارد که یکی به‌خاطر نژاد خود تحقیر می‌شود، دیگری به‌خاطر مذهب خود نه تنها از حقوق بشری خود محروم دانسته می‌شود بلکه عامل ناامنی و بی ثباتی در کشور هم تلقی می‌گردد و سومی هم به خاطر جنسیت خود موجود تبعی و طفیلی شناخته می‌شود.
آقای دانش با انتقاد از برداشت‌های افراط‌گرایانه در مورد چگونگی تطبیق شریعت و احکام فقه اسلامی در واکنش به برخورد با خبرنگاران زن در ولایت هرات گفت که در این کنفرانس به بانوان خبرنگار صرف به‌خاطر این که زن هستند اجازه داده نمی‌شود که در یک نشست خبری اشتراک نمایند و بعد کسی که این نشست را برگزار کرده علناً هم می‌گوید که زنان خبرنگار را اجازه ندادم چون «زن هستند» و خبرنگاری کار زنان نیست.
او گفت: در چنین حالتی هم قانون اساسی نقض شده و هم قانون رسانه‌ها و هم قانون دسترسی به اطلاعات و هم به صورت صریح حقوق بشری زنان نادیده گرفته شده و به زن بودن و انسان بودن آنان توهین صورت گرفته است.
آقای دانش اما از عملکرد خبرنگاران مرد در این زمینه انتقاد کرده گفت: جالب هم این است که خبرنگاران مرد که باید خود منادی آزادی بیان و حقوق زن باشند، در چنین حالتی فقط تماشاچی هستند و سکوت می‌کنند.
او تأکید کرد دراین زمینه سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی نیز با «مصلحت سنجی‌های بی‌مورد» سکوت پیشه کردند.
او از مردم افغانستان به خصوص نهادهای فرهنگی، علمی، به طور خاص از علما و استادان و نویسنده‌گان خواست که در مقابل چنین حرکت‌های جاهلانه به روشنگری بپردازند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.