احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





وزیر تجارت و صنایع: اگر کمک‌ها قطع شود کسی کشور را اداره کرده نمی‌تواند

- ۰۱ سرطان ۱۳۹۲

اتاق تجارت افغان – امریکا از حکومت افغانستان خواست تا در کنار گذار نظامی و سیاسی، به گذار اقتصادی افغانستان نیز توجه جدی داشته باشد. این اتاق تلاش دارد تا سکتور خصوصی را تقویت کند و زمینه سرمایه‌گذاری را فراهم نماید.
جان ریتر، رییس اتاق تجارت افغان – امریکا روز شنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت که در یازده سال اخیر اقتصاد افغانستان وابسته به قراردادها بوده، اما پس از این باید تلاش شود تا سکتور خصوصی در این کشور تقویت شود.
انوارالحق احدی، وزیر تجارت و صنایع در این کنفرانس از ادامه کمک‌های جهانی ابراز خوشبینی کرد: «اقتصاد افغانستان در چند سال گذشته بسیار زیاد متکی به کمک‌ها بوده و اگر این کمک‌ها به یکبارگی قطع شوند، هیچ شخصی این مملکت را اداره کرده نمی‌تواند. ولی به حمدالله که کمک‌ها ادامه می‌یابد».
آقای احدی گفت در صورتی که کمک‌های جهانی به صورت تدریجی کاهش یابند، در آن صورت افغانستان می‌تواند از نگاه اقتصادی روی پای خود بایستد.
نظام اقتصادی افغانستان که الگوی بازار آزاد پیروی می‌کند، در سال‌های اخیر سبب واردات بی‌رویه کالاهای خارجی و همزمان تضعیف صنایع داخلی شده است. نظام اقتصادی افغانستان که الگوی بازار آزاد پیروی می‌کند، در سال‌های اخیر سبب واردات بی‌رویه کالاهای خارجی و همزمان تضعیف صنایع داخلی شده است.
خان جان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع در این کنفرانس گفت که مراکز تجارتی افغانستان از تکنالوژی عصری برخوردار نیستند و اتاق تجارت افغان – امریکا می‌تواند در این عرصه افغان‌ها را کمک کند.
الکوزی گفت با ایجاد اتاق مشترک افغان – امریکا مناسبات تجارتی بین دو کشور نزدیک شده است: «ما مناسبات بسیار نزدیک داریم. اضافه از شش سال می‌شود که اقلام بسیار زیاد که در امریکا صادر می‌شود، از مالیه و محصول معاف هستند».
آقای الکوزی از سیاستمداران افغانستان خواست تا برنامه‌های جدی را در رابطه با انتقال اقتصادی روی دست داشته باشند. او گفت در حال حاضر تاجران و سرمایه‌گذاران افغانستان نمی‌دانند که آینده خود و سرمایه‌شان با چه سرنوشتی گرفتار می‌شود: «صحبت‌هایی که این روزها دولتداران و مسوولان ما می‌کنند برای سرمایه دار تشویش ایجاد می‌کند. سرمایه دار سرمایه خود را می‌کشد. فابریکه داران ما در تشویش هستند که آینده فابریکه هایشان چطور خواهد شد».
معاون اتاق تجارت گفت در صورتی که دستاوردهای ده ساله اقتصادی افغانستان حفظ شوند، وضعیت بدتر نخواهد شد و مردم می‌توانند کار پیدا کنند.
مسوولان اتاق تجارت افغان- امریکا باور دارند که صلح در افغانستان با پیشرفت اقتصادی و بهبود سکتور خصوصی رابطه دارد. آن‌ها تاکید کردند که سرمایه گذاری‌های بیشتر در افغانستان می‌تواند از فقر در این کشور بکاهد و زمینه‌های کار را برای هزاران افغان فراهم نماید.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.