احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





وضعیت رقت‎بار مهاجران افغان در یونان

- ۲۸ اسد ۱۳۹۲

یونان یکی از بدترین ایستگاه‌های مهاجران افغان است که می‌خواهند خود را به دیگر کشورهای اروپایی برسانند. آن‌ها سرپناه مناسب ندارند، در کوچه و بازار مورد پیگرد قرار می‌گیرند و گروه‌های دست راستی به لت و کوب‌شان می‌پردازند.
رنج‌آورترین مشکل مهاجران افغان در یونان این است که وقتی مورد اذیت و توهین قرار می‌گیرند، هیچ مرجعی برای شکایت و رسیده‌گی به آن ندارند. افغانستان در یونان سفارت ندارد و اگر مهاجران به پولیس شکایت کنند، به مصیبت بدتری گرفتار می‌شوند.
وحید پژمان یک شهروند افغانستان است که از دو سال به این سو در یونان به سر می‌برد. او می‌خواست از یونان بگذرد و به یک کشور دیگر برود، اما آنجا ماندگار شد و درخواست پناهنده‌گی داد. یک و نیم سال از تحویل درخواستی پناهنده‌گی او می‌‎گذرد، اما تا حالا حتا او را برای مصاحبه در مورد دلایل مهاجرت نیز نخواسته اند. پژمان ناامید شده است: «پولیس و اداره مهاجرت یونان موازین حقوق بشری و انسانی یک پناهنده را به درستی رعایت نمی‌کنند».
افغانستان در یونان سفارت ندارد. گاهی از سفارتخانه افغانستان در بلغاریا هیاتی به یونان می‌آید، اما مهاجران از این هیات ها راضی نیستند. پژمان می‌گوید: «آنها کاری انجام نمی‌دهند و می‌گویند: ما کاری انجام داده نمی‌توانیم. فقط پاسپورت می‌دهند یا پاسپورت را تمدید می‌کنند».
شرایط سخت زنده‌گی، نداشتن دورنمایی برای آینده و پاسخ نگرفتن از اداره مهاجرت، پناهجویان افغان را وادار کرده است که از نهادهای حقوق بشری خواستار کمک شوند. کمپاین حقوق بشر اروپایی که از سوی شماری از افغان‌ها تشکیل شده، تا حالا ۴۸۰۰ شکایت نامه از مهاجران افغان به دست آورده که ۲۴۰۰ مورد آن مربوط به مهاجران در یونان است. در این نامه ها از نبود خدمات اجتماعی و صحی، زندانی ساختن، تهدید و شکنجه شکایت شده است.
داکتر نور الحق نسیمی، رییس کمپاین حقوق بشر اروپایی به دویچه وله گفت: «تهدید و شکنجه مهاجران در کشور یونان از طریق مقام‌های امنیتی و به ویژه نژاد پرستان یونان، زندانی‌ساختن مهاجران بدون در نظر داشت کنوانسیون حقوق بشر، فراهم نساختن زمینه دسترسی به خدمات اجتماعی، صحی و آموزشی از معضلات عمده و جدی مهاجران افغان در یونان است».
نسیمی می‌افزاید: «متاسفانه در اکثر کشورهای دنیا مهاجران افغان از سفارتخانه‌های افغانستان در این کشورها شکایت دارند. آنها تماس نزدیک با اتباع افغانستان ندارند. در حالی که سفارت‌خانه‌های افغانستان می‌توانند در کاهش چالش‌هایی که مهاجرین با آن روبه رو هستند، کمک کنند».
نهادهای حقوق بشری صدای مهاجران را به گوش حکومت‌ها می‌رسانند، اما نمی‌توانند برای بهبود فوری وضعیت مهاجران اقدام کنند. سید اکرام طاهری، نماینده کمپاین حقوق بشر اروپایی در هالند می‌گوید که برای بهبود وضعیت مهاجران افغان، یک کنفرانس سه روزه در یونان دایر کرده بودند: «در این کنفرانس نهادهای حقوق بشری و جامعه مدنی کشورهای اروپایی تعهد کردند که در قسمت حقوق بشری پناهنده‌گان در یونان توجه جدی صورت گیرد و این یک هشدار برای کشور یونان نیز بود. همچنان یکی از نماینده‌گان بخش حقوق بشر پارلمان یونان در این کنفرانس وعده همکاری داده است».
با آن که احصاییه دقیقی از رقم مهاجرین افغان در کشورهای اروپایی وجود ندارد، اما به گفتۀ رییس کمپاین حقوق بشر اروپایی، بیش از نیم میلیون مهاجر افغان در کشورهای اروپایی اقامت دارند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.