دومین افسر پولیس زن در هلمند کشته شد

- ۲۵ سنبله ۱۳۹۲

مقام‌های محلی در ولایت هلمند می‌گویند که جگ‌تورن نگار افسر ارشد پولیس روز دوشنبه بر اثر زخم‌هایی‌ که برداشته بود، درگذشت. دو ماه پیش نیز یک افسر پولیس زن دیگر در این ولایت از سوی افراد ناشناس کشته شد. ‌ هر دو افسر خانم در جاده‌های لشکرگاه مرکز ولایت هلمند توسط افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفته و کشته شده‌اند. این نوع حوادث بیانگر خطرات جدی برای آن زنانی می‌‍باشد که در کارهای دولتی و عامه اشتغال  دارند.
عمر زواک سخنگوی ولایت هلمند گفت: «می‌توانم تایید کنم که نگار در بخش عاجل شفاخانه امروز صبح وفات کرد. او از زخم های خطرناکی کشته شد که در ناحیه گردن اش به وجود آمده بود».
قبلاً فکر می‌شد که احتمال دارد نگار از این حادثه جان به سلامت ببرد. او روز صبح یکشنبه توسط افراد مسلح ناشناسی هدف گلوله قرار گرفت که بعداً با موتر سایکل فرار کردند.
خانم نگار که ۳۸ سال داشت، مادر یک پسر و یک دختر بود. او از ۷ سال باینسو در شعبه جنایی پولیس هلمند کار می کرد. هلمند یک کانون داغ شورشگری اسلامگرایان علیه حکومت افغانستان است. نگار پس از آنکه به درجه بازرس یا مفتش ارتقا یافت، در میدان هوایی لشکرگاه کار می‌کرد. پیش از هلمند او در کابل کار می‌کرد.
آخرین افسر پولیس زن که در ولایت هلمند کشته شد، جگتورن اسلام بی بی بود. موقعیت شغلی او بیانگر فرصت های نهایت خوبی برای زنان بود که بعد از سرکوبی آنها در دوران طالبان در افغانستان امروز به وجود آمده است.
اسلام بی‌بی پیش از قتل‌اش در ماه جولای گفته بود که کسانی به صورت منظم او را تهدید می کنند تا شغل اش را ترک کند، در این جمله برادرش نیز شامل می باشد.
پس از آنکه اسلام بی بی کشته شد، خانم نگار به رسانه‌های محلی گفته بود: از این ترس ندارد که در ولایت نهایت محافظه کار هلمند به حیث یک افسر پولیس کار می کند. او مصمم است به کاری که دوستش دارد، ادامه بدهد.
او گفته بود که وی نیز تهدیدهایی شنیده است، اما افغانستان نیاز به پولیس های زن بیشتر دارد تا زنان را در برابر ستم، تجاوز جنسی و تبعیض درکشور حفاظت کنند.
در هر دو واقعه قتل پولیس های زن، هیچ کس مسوولیت را برعهده نگرفته و کسی بازداشت نشده است.
در گزارشی که در ماه روان توسط سازمان غیر دولتی بریتانیایی «اکسفام» انتشار یافته است، گفته می‌شود که پولیس‌های زن در افغانستان صرفاً یک درصد مجموع پولیس ها را تشکیل می دهند.
در گزارش آمده است: «زنان پولیس غالباً فاقد آن وسایل اساسی مانند یونیفورم می باشند که همکاران مرد شان به دست می آورند. بسیاری از آنها احساس می کنند که وظایف پایینی را انجام می دهند».
برای هر ۱۰ هزار پولیس مرد یک پولیس زن در افغانستان وجود دارد. بسیاری آنها آموزش کمتر می بینند، کمتر در بازجویی جرایم و بازداشت کردن ها شرکت می داشته باشند.
یک افسر پولیس زن افغان به اکسفام گفته است: «به ما مانند مردان رفتار نمی شود. حتا اگر ما در عین رتبه هم باشیم، این ما هستیم که قوماندان تقاضا می کند تا چای دم کنیم و یا تایپ کنیم».
صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله افغانستان قبول کرده است که مشکلاتی برای زنان در نیرو های پولیس وجود دارد. او گفت حدود ۲۲۰۰ پولیس زن در نیروهای پولیس ملی افغانستان وجود دارند، اما حکومت در نظر دارد پیش از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شمار آنها را دوچند گرداند.
قتل زنان پولیس در ولایت هلمند به دنبال قتل دگرمن ملالی کاکر در ولایت قندهار درسال ۲۰۰۸ و قتل های پی در پی متصدیان امور زنان در ولایت لغمان در سال گذشته صورت می‌گیرد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.