آیا استرس باعث ریزشِ مــو می‌شود؟

گزارشگر:17 جدی 1392 - ۱۶ جدی ۱۳۹۲

mandegar-3اطلاعاتی در مورد موی‌ها
حالت موی هر کسی نشان‌دهنده میزان استرس موجود در زنده‌گی آن شخص است. در طب چینی، موی هر کس نشان‌گرِ ماهیت اصلیِ آن فرد است. موی درخشان و سالم نشان می‌دهد که شخص تن‌درست و خشنود است.
از سوی دیگر، موی‌های خشک و مرده، علامت وجود استرس در زنده‌گی فرد است. چینی‌ها دلیل کاهش کیفیت زنده‌گی را افزایش استرس‌های جسمی ‌و روحی و مصرف بالای الکول می‌دانند.
رویش ناسالم
رشد موی‌ها تحت تأثیر سیستم هورمونی مخصوصاً هورمون آندروژن صورت می‌گیرد که تستسترون و یک سری هورمون‌های دیگر به نام DHT از آن آزاد می‌شود. از دست دادن روزانه ۱۰۰ تار موی امری عادی است و در طول روز این ریزش توسط خود موی‌ها جبران می‌شود. با افزایش سن، عمل‌کرد هورمونها تغییر پیدا کرده و بر فولیکول‌های موی نیز تأثیر می‌گذارد در نتیجه، موی‌های بیشتری از دست می‌رود.
ریزش موی در اثر استرس را، توقف مرحله‌یی رشد موی می‌نامند که معمولاً بعد از طی یک دوره سخت استرس‌زا مثل یک بیماری سخت یا عمل جراحی ایجاد می‌شود. در این مدل ریزش موی، تعداد بیشتری از موی‌ها ریزش می‌کند و رشد آن‌ها متوقف می‌شود و تبدیل به موی‌های راکد می‌شوند و پس از گذشت ۲ یا۳ ماه این موی‌ها شروع به ریزش می‌کنند.
استرس‌های بسیار شدید باعث بروز نوعی ریزش موی به نام ریزش موی منطقه‌یی یا طاسی منطقه‌یی می‌شوند که دراین مرحله گلبول‌های سفید خون به فولیکول‌های موی حمله کرده و رشد موی را متوقف می‌نمایند و در طول چند هفته موی‌هایی که مورد حمله قرار گرفته‌اند و رشدشان متوقف شده، شروع به ریزش می‌کنند. در پایان به صورت طاسی فرق سر نمایان می‌شود.

درمان ریزش موی (طب چینی)
۱ـ گیاهان شگفت‌انگیز برای درمان فولیکول‌های موی
ـ مقداری سرو خمره‌یی (نوش) بر روی موی‌های خود بمالید. این گیاه فولیکول‌های موی را تحریک کرده و جریان خون را روان می‌سازد. باعث از بین رفتن چربی‌های موجود در پوست موی می‌شود.
ـ مقداری روغن نارگیل را بر روی فرق سر به‌خصوص در نواحی‌یی که ریزش بیشتر است، بمالید و این کار را به مدت یک ماه ادامه دهید.
ـ پامچال، کتان و روغن ماهی نیز، موی‌های آسیب دیده را درمان می‌کند.
ـ چای سبز از اکسیده‌شدن جلوگیری می‌کند و برگ نخل مانع به وجود آمدن DHT شده و از ریزش موی جلوگیری می‌کند.
۲ـ جریان خون به رشد موی کمک می‌کند
ـ از یک بُرس یا ماساژور استفاده کنید و در طول روز دو بار به مدت ۵ دقیقه محل طاسی سر را به طور ملایم ضربه بزنید. این کار ایجاد تحریک موضعی کرده و جریان خون را افزایش می‌دهد، در نتیجه به تحریک رشد موی‌ها منجر می‌شود.
ـ روی چوکی یا به صورت چهارزانو روی بالش بنشینید. با انگشتان دست به‌آرامی‌ به پوست فرق سر به مدت ۱ دقیقه ضربه بزنید. این ضربات را از آهسته شروع کنید و به مرور به‌شدت آن بیافزایید سپس به مدت ۲ الی ۳ دقیقه پوست سر را ماساژ دهید. البته از آرام شروع کنید و به مرور به آن شدت دهید. انگشتان دست راست را صاف کنید و با کف دست ۳۶ بار بر روی فرق سر ضربه بزنید. سپس این کار را با دست چپ ادامه دهید. برای نتیجه بهتر، این کار را در روز به مدت ۲ یا ۳ بار انجام دهید.
۳ـ استرس روزانه خود را کاهش دهید
یک برنامه‌ریزی روزانه برای ورزش یا انجام مدیتیشن، قدرت بدنی‌تان را در حد تعادل نگه داشته و از میزان استرس شما می‌کاهد.
۴ـ به مواد طبیعی روی بیاورید
از مواد شیمیایی که برای درمان موی‌ها به کار می‌رود استفاده نکنید (مگر به تجویز پزشک)، زیرا این مواد به ریشه موی‌ها آسیب می‌رسانند. از موادی استفاده کنید که برای ساخت آن‌ها از مواد موجود در طبیعت استفاده شده باشد.

منبع: گروه سلامت سیمرغ

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.