احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





حامد کرزی: حکومت باید زیرِ شعاع رسانه‎ها قرار داشته باشد

گزارشگر:2 دلو 1392 - ۰۱ دلو ۱۳۹۲

رییس‌جمهور کرزی می‌گوید این کشور در ده سال گذشته «دست‌آورد عظیمی» در عرصۀ آزادی رسانه‌ها، مطبوعات و آزادی‌های فکر و بیان داشته است و حکومت آینده نیز مجبور است به این آزادی‌ها تن دهد.
اما نهادهای خبرنگاری می‌گویند با وجودی که صدها تلویزیون، رادیو، روزنامه و سایر نشریه‌های چاپی آزادانه در افغانستان فعالیت می‌کنند اما چالش‌های بسیار زیادی در برابر آزادی بیان وجود دارد.mandegar-3
رییس جمهور کرزی روز سه شنبه اول دلو ۱۳۹۲ در محفل افتتاح مرکز رسانه‎یی بیات در کابل گفت: «یک پیشرفت عظیمی است و ترقی بزرگی است که خود ما مردم افغانستان تهداب آن را گذاشته‌ایم. مطمیناً که آزادی‌های مطبوعات، آزادی تلویزیون‌ها و آزادی ژورنالیزم افغانستان مثل گذشته به پیش می‌رود و حکومت آینده نیز به همین راه می رود و باید برود. از این راه، دیگر برگشت نیست.»
حامد کرزی تاکید کرد که از آزادی بیان باید به خیر مردم افغانستان و در دفاع از کشور و ترقی آن و همچنان در دفاع از مظلومیت مردم کشور و تقویت وحدت ملی استفاده صورت گیرد.
رییس جمهور نقش و اهمیت رسانه‌ها را در جامعه مهم دانسته، گفت که حکومت همیشه باید زیر شعاع انتقاد رسانه‌ها قرار داشته باشد در غیر آن خودکامه می‌شود و فریب اعمال خود را می‌خورد.
حامد کرزی گفت که چنانچه سناتور بیات خاطر نشان کرد، این مرکز و ملحقات آن «توسط افغان‌ها و برای افغان‌ها» ساخته شده است و این بهترین شعار است که خود ما وطن خویش را با دستان خود بسازیم.
شماری از فعالان رسانه‌یی نیز به این باوراند که آزادی بیان در ده سال گذشته در منطقه بی نظیر بوده است و هیچ کشور همسایه، نتوانسته آزادی بیان را به اندازه افغانستان تجربه کند.
در حال حاضر رسانه های افغانستان آزادانه از حکومت انتقاد می کنند و گزارش هایی را علیه فساد، کم کاری و اختلاس ها در حکومت به نشر می رسانند.
عبدالحمید مبارز رییس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان در این محفل گفت: «ما می‌توانیم با افتخار بگوییم که آزادی بیان و رسانه‌ها در منطقه ما رقیب ندارد. در اطراف کشور ما این آزادی بیان که در کشور ما است، احترام نمی‌شود.»
چالش‌ها
رسانه ها و خبرنگاران افغانستان در فضای نامساعدی کار می‌کنند. تهدیدهای جانی و مالی علیه خبرنگاران، لت و کوب و انواع توهین و تحقیر مسایلی است که خبرنگاران افغانستان با آن ها دست و پنجه نرم می‌کنند.
موسسۀ حمایت از رسانه‌های آزاد یا نی می‌گوید خبرنگاران افغان با چالش‌های زیادی روبرو هستند.
مجیب خلوتگر رییس این موسسه به دویچه وله گفت حکومت افغانستان از تصویب قانون دسترسی به اطلاعات خودداری می کند؛ به این دلیل خبرنگاران نمی‌توانند معلومات را به ساده‌گی به دست آورند.
آقای خلوتگر می‌گوید، نهادهای امنیتی افغانستان و شورای علما هرکدام به نوبه خود رسانه‌ها را فشار می‌دهند: «بدرفتاری پولیس، بدرفتاری افراد در وزارت دفاع علیه خبرنگاران، خبرنگاران را با چالش هایی روبرو می کند.»
خلوتگر می‌گوید فشار حکومت، ناامنی و تهدیدهای زورگویان محلی و همچنین فشارهایی که طالبان بر رسانه ها وارد می‌کنند، کار رسانه‌یی را در افغانستان مشکل می‌سازد.
همچنین نهادهای خبرنگاری می‌گوید حکومت تلاش کافی برای بررسی و رسیده‌گی خبرنگارانی که در ده سال گذشته جان شان را در راه اطلاع رسانی از دست داده اند، به خرج نداده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.