احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۵ سنبله ۱۳۹۱
باشندهگان غزنی میگویند که ناامنیها در این ولایت افزایش یافته و نگرانکننده شده است. آنها از مقامات امنیتی خواستند تا برای بهبود اوضاع امنیتی این ولایت دست به کار شوند.
این نگرانیها پس از آن مطرح میشود که شورشگری طالبان و قتلهای زنجیرهیی در غزنی افزایش یافته است.
کشتهشدن سحرگل رییس دادستانی استیناف ولایت غزنی، کشتهشدن صاحب شاه قاضی رییس شورای ولایتی غزنی درساحه نوآباد از مربوطات مرکزاین ولایت، کشته و زخمیشدن چند تن ازسربازان پولیس در داخل شهر غزنی از مواردی اند که باشنده گان غزنی به آن اشاره میکنند.
درهمین حال، عبدالجامع جامع، معاون شورای ولایتی غزنی نیز اوضاع امنیتی را در این ولایت نگران کننده خوانده و میگوید: «دراین روزها اوضاع امنیتی درغزنی بدترشده نه تنها وکیلهای شورای ولایتی بلکه تمام باشندهگان غزنی نگران این وضعیت هستند و اگر برای بهبود اوضاع از سوی مقامهای امنیتی غزنی اقدامات لازم صورت نگیرد وضعیت خطرناک تر ازشرایط فعلی خواهد شد».
وی همچنان از کشتهشدن صاحب شاه قاضی رییس شورای ولایتی یاد آورشده و از نیروهای امنیتی غزنی میخواهد تا برای شناسایی و گرفتاری عاملان قتل رییس شورای ولایتی و سایر رویدادهای غزنی تلاش نمایند.
موسی اکبرزاده والی غزنی افزایش نا امنیها را دراین ولایت تایید نموده و میگوید که رویدادهای اخیر درغزنی یک امر موقتی و گذرا است. او میگوید همزمان با اینکه شماری زیادی از نیروهای امنیتی افغان برای عملیات در ولسوالی اجرستان غزنی رفته بودند مخالفان مسلح دولت از این فرصت استفاده نموده و دست به حملات تروریستی زده اند. او میافزاید در آن عملیات تاکنون ۱۰ تن ازشورشیان طالب گرفتار شده و این مشکل به زودی در این ولایت برطرف خواهد شد.
ناامنیهای اخیر در غزنی روی کار و زندهگی باشندگان غزنی نیز تاثیرات منفی داشته و باعث شده است که مهاجرتها از این ولایت افزایش یابد.
شماری ازباشندهگان غرنی ازنقاط مختلف این ولایت که به رسم اعتراض از نا امنیها به اداره ولایت غزنی آمده بودند از والی این ولایت خواستند تا برای رفع این مشکل هر چه زودتر اقدام کند.
معلم شریف یک تن از دکانداران شهر غزنی میگوید: «افزایش ناامنیها درغزنی روی کار مردم تاثیرات منفی گذاشته است و در این روزها معاملات تجاری و خرید و فروش اموال در بازار در مقایسه به دوماه قبل کاهش چشمگیری یافته است».
با این حال گمانه زنیهایی وجود دارد که پس از خیزشهای مردمی علیه طالبان در ولسوالیهای اندر و مقر این ولایت، بسیاری ازجنگجویان طالب که اکثرا اتباع خارجی هستند از آن ولسوالیها به مرکز غزنی آمده اند و دست به شورشگری میزنند.
موسی اکبرزاده والی غزنی این گمانه زنیها را تایید نموده و میگوید: «خیزشهای مردمی در ولسوالیهای اندر و مقر غزنی موفقانه به پیش میرود، جنگجویان طالب به هر جایی برای فعالیتهای تخریبی پناه ببرند مردم علیه آنان قیام میکنند، چنانچه باشندهگان اندر و سایر ولسوالیهای غزنی به خاطر رهایی از ظلم و فشارهای بیش از حد طالبان در مقابل آنان به مقابله پرداخته اند».
همزمان با شکایتها و نگرانیهای مردم، مقامات امنیتی این ولایت نیز از کمبود نیروهای امنیتی افغان برای تامین امنیت این ولایت سخن میگویند.
نگرانی از وخامت اوضاع امنیتی در غزنی در حالی افزایش یافته است که قرار است تا پایان سال ۲۰۱۴ نیروهای جنگی ناتو افغانستان را ترک کنند و مسئولیت های امنیتی را به نیروهای داخلی واگذار نمایند.
Comments are closed.