احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





جنجال بر سر «فرار از منزل»

- ۲۷ سنبله ۱۳۹۱

اظهارنظر وزیر عدلیه در رابطه به فرار از منزل، اعتراض‌هایی را در بین نماینده‌گان پارلمان برانگیخته است. شماری از نماینده‌گان در مجلس عمومی روز گذشته خواستار اسیتضاح وزیر عدلیه شدند.
براساس اظهارات مقام‌های دولتی ۶۰ تا ۷۰ درصد زندانیان زن کسانی اند که به دلیل فرار از منزل زندانی شده اند. در حالی‌که براساس قوانین افغانستان فرار از منزل جرم نیست.
حبیب الله غالب وزیر عدلیه روز یک‌شنبه در کمیسیون امور زنان و حقوق بشر مجلس نماینده‌گان گفت که هنوزهم زنان و دختران به دلیل فرار از منزل زندانی می‌شوند.
آقای غالب گفت: «موضوع فرار از منزل به حساب قانون جرم نیست. حتی ما سال گذشته با رییس ستره محکمه نشستیم و از طریق شورای عالی قضا تصویب کردند و به قضات خود روان کردند دوسیه‌یی که در پشتش نوشته باشد (فرار از منزل) این قسم دوسیه‌ها را در اجندای قضایی‌تان نگیرید.»
وزیر عدلیه افغانستان گفت با وجود دستور قوه قضاییه، هنوزهم دادستانی و پولیس دوسیه‌هایی را زیر این عنوان می‌سازند. او گفت: «به هیچ عنوانی نباید دوسیه‌یی بنام دوسیه فرار از منزل ساخته شود. یا دوسیه فرار از منزل را ما جرم بشناسیم.»
آقای غالب گفت بررسی دوسیه‌های زنان زندانی نشان می‌دهند که دلیل اصلی فرار از منزل، مسایل مربوط به غریزه جنسی بوده است؛ او گفت: «موضوع دوست داشتن پسر و دختر باهم دیگر، که نیت ازدواج دارند جرم نیست، بلکه خداوند آن را از نعمت‌های خود شمرده است.»
راه مشروع برای اشباع غریزه جنسی
وزیر عدلیه افغانستان گفت اخیراً شاهد چندین خودکشی بوده و دلایل این خودکشی‌ها نیز ممانعت از ازدواج و مصارف گزاف عروسی بوده است؛ او افزود: «ما باید سهولت‌های مشروع را با مصالح جامعه و مصالح مردم و مصلحت دینی باید جست‌وجو کنیم. تسهیلاتی را فراهم بسازیم تا این خواست و این اشباع غریضه را از راه مشروع فراهم بسازیم.»
اما این مساله با مخالفت‌هایی از سوی برخی از نماینده‌گان مجلس روبرو شد. مولوی شهزاده شاهد سخنان وزیر عدلیه را خلاف شریعت خواند و خواستار استیضاح او شد.
برخی دیگر از نماینده‌گان نیز خواستار استیضاح وزیر عدلیه افغانستان شدند. اما شماری از نماینده‌گان زن با این مساله مخالفت کردند.
فوزیه کوفی رییس کمیسیون امور زنان و حقوق بشر مجلس گفت باید سرنوشت زنانی‌که به دلیل فرار از منزل زندانی هستند مشخص شود.
او گفت: «به برداشت ما قضیه فرار از منزل براساس قوانین افغانستان جرم نیست ولی این که چرا به جرم تنها فرار از منزل در زندان هستند، می‌خواهیم روی آن بحث کنیم تا از لحاظ حقوقی جلوگیری کنیم.»
خانم کوفی گفت برداشت عرفی در محاکم نیز سبب می‌شود تا در چنین مواردی زنان به زندان فرستاده شوند.
پیشتر وزیر عدلیه در اظهاراتی خانه‌های امن را «فاحشه‌خانه‌ها» خوانده بود که واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.