احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:10 عقرب 1393 - ۰۹ عقرب ۱۳۹۳
بانوی اول افغانستان قانون منع استفاده از نقاب یا برقع را در اماکن عمومی که مجمع ملی فرانسه تصویب کرده است، تائید اما از پوششهای اسلامی رایج شامل روسری دفاع کرد.
رولا غنی همسر اشرف غنی رییس جمهور جدید افغانستان، تاکید کرد من با سیاست فرانسه که استفاده از نقاب یا برقع را در اماکن عمومی منع کرده است، کاملاً موافق هستم چرا که معتقدم این دو نوع پوشش شبیه چشم بند هستند.
نقاب و برقع که رسانههای غربی از آن به عنوان پوشش کامل یاد میکنند، صورت فرد را به طور کامل پنهان میکند. در قانون مصوب مجمع ملی فرانسه در سال ۲۰۱۰ تصریح شده است هیچ کس حق ندارد در اماکن عمومی چهره خود را بپوشاند و اگر این قانون را نقض کند به پرداخت جریمه ۱۵۰ یورویی محکوم خواهد و در مواردی نیز مجبور خواهد شد یک دوره آشنایی با حقوق و وظایف شهروندی را سپری کند. مجمع ملی فرانسه همچنین در سال ۲۰۱۴ قانونی تصویب کرد که به موجب آن استفاده از حجاب در مدارس و موسسات تحصیلی این کشور ممنوع است.
بانوی اول افغانستان با حجاب معمول که شامل روسری میشود و میلیونها زن افغانی نیز از آن برای پوشاندن موهای خود استفاده میکنند، مخالف نیست.
رولا غنی که لبنانی تبار و مسیحی است، در سالهای پایانی دهه ۶۰ در رشته علوم سیاسی تحصیل کرده است.
وی که به خوبی به زبان فرانسه صحبت میکند، افزود: یادم هست تمام دختران جوانی که در آن زمان در صنفهای درس دانشگاه امریکایی بیروت شرکت میکردند، روسری داشتند و این مسأله برای هیچکس تعجب آور نبود.
همسر رییس جمهور افغانستان افزود زمانی که بحث بر سر پوشش اسلامی در فرانسه شروع شد، کمی متعجب شدم. به نظر میرسد خیلیها حافظه قویی ندارند. در پاریس که غالب اوقات هوایی بارانی دارد، زنان از روسری استفاده میکردند و این نوع پوشش مد شده بود.
رولا غنی افزود اگر کسی میخواهد از روسری، لباسهای بلند که تا مچ دست و پا را میپوشاند، استفاده کند مسلماً انگیزههای مذهبی دارد و این به هیچ وجه زننده و آزاردهنده نیست.
اشرف غنی ۲۹ سپتمبر امسال به عنوان رییس جمهور جدید افغانستان و جانشین حامد کرزی زمام امور این کشور اسلامی بسیار سنتی را به دست گرفت.
Comments are closed.