احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:شنبه 18 دلو 1393 - ۱۷ دلو ۱۳۹۳
دیوید اسپیگل، روانشناس و استاد دانشگاه استنفورد است. او سرپرستیِ گروه تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد را برعهده دارد و روی موضوعات روانشناسی تحقیق میکند. یکی از مهمترین عرصههای تحقیقاتی او، مبحث «خودمراقبتی» است. چکیدهیی از یادداشتِ او در تعریف «خودمراقبتی» را در ادامه میخوانید:
خودمراقبتی به هر کاری گفته میشود که فرد برای محافظت از جسم، روان و احساساتِ خود انجام میدهد. در بین مفاهیم روانشناسی، خودمراقبتی مفهومی کمتر شناختهشده است که در بسیاری مواقع با خودخواهی و خودپرستی اشتباه گرفته میشود. تا امروز این عمل بیشتر برای کسانی توصیه میشده که از یک بحران یا آسیب نجات یافتهاند؛ اما در واقع، همۀ آدمها نیازمند خودمراقبتی هستند و این کار برای هر فردی متفاوت است. تحقیقات ما روی ۸۶ زن مبتلا به سرطان نشان داد خودمراقبتی میتواند سرعت بهبود و درمان را تا ۲۰ درصد افزایش دهد. خودمراقبتی که دو بخش جسمی و روانی را شامل میشود، از ابتلا به بسیاری از مشکلات جسمی و روانی جلوگیری میکند.
هر فردی برای یک برنامۀ کامل خودمراقبتی، باید به دو گروه مسایل جسمی و روانی توجه کند. موضوعات جسمی عبارتاند از:
۱ـ غذا
انتخاب غذاهای فستفودی، اولین راهحلِ آدمهای امروزی برای حل مشکل کمبود وقت در زندهگی مدرن و پُردغدغۀ این روزهاست؛ اقدامی اشتباه که با کنار گذاشتن آن میتوانید خودمراقبتی را شروع کنید. اولین قدم در خودمراقبتی، خوردن ۳ وعده غذای سالم و سبک در طول روز، در کنار میانوعدههای سالم است.
۲ـ ورزش
این روزها، سکون و عدم تحرک بدنی، بزرگترین مسالۀ آدمهاست و مشکلات جانبی بسیاری ایجاد میکند. به توصیۀ پزشکان، هر فردی باید ۵ بار در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کند، اما این اتفاق برای اغلب ما نمیافتد. بهتر است زمان مشخصی در هفته را به ورزش اختصاص بدهید تا بیشتر از خودتان مراقبت کرده باشید.
۳ـ خواب
نیاز آدمها به خواب متفاوت است، اما بر اساس یک توصیۀ کلی، هر آدمی باید روزانه ۷ تا ۱۰ ساعت بخوابد.
۴ـ مراقبتهای پزشکی
وقتی احتیاج به پزشک و راهنمایی او دارید، به هیچ دلیل مثل تنبلی، این موضوع را از خودتان دریغ نکنید. مراقبت پزشکی بخشی مهمی از مراقبت است که ما اغلب به دیگران توصیه میکنیم یا برای دیگران انجام میدهیم اما دربارۀ خودمان سستی میکنیم.
خودمراقبتی به معنی مراقبت از روان هم هست. به همین دلیل بخشی از خودمراقبتی شامل کارهاییست که شما برای آرامش بخشیدن به خود و دور کردن استرسها و نگرانیها انجام میدهید. این مراقبتها عبارتاند از:
۱ـ مشاوره
وقتی خودتان را در توفان روانی میبینید، به جای تسلیم شدن به توفان و رها کردن خودتان در مشکلات پیش آمده، از رواندرمانگر کمک بگیرید. با کمک این افراد قطعاً توفان زودتر به پایان میرسد و عوارض جانبی کمتری برای شما دارد.
۲ـ یادداشتنویسی
باور کنید یا نه، اما نوشتن یادداشتهای روزانه شامل کارهایی که انجام دادهاید، احساساتی که دارید، یک راه سادۀ خودمراقبتی است. خودتان را مجبور به نوشتن عواطف و احساساتتان کنید.
۳ـ تمرکز و آرامش
اجازه ندهید هیاهوی زندهگیِ مدرن شما را با خود ببرد؛ حتماً زمانی را برای تمرکز و کسب آرامشِ از دست رفته اختصاص بدهید. برای این کار بد نیست تمرینهای تمرکزی را یاد بگیرید یا در صنفی مثل یوگا شرکت کنید.
منـبع: آفتاب
Comments are closed.