احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





شبکۀ نهادهای جامعه مدنی: در فرمان ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی باید تجدید نظر شود

گزارشگر:سه شنبه 11 حمل 1394 - ۱۰ حمل ۱۳۹۴

با آن که اختلاف بر سر تعین رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی میان رهبران حکومت وحدت ملی وجود دارد، شبکه نهادهای جامعه مدنی یا اکسین نیز از ترکیب اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی ابراز نگرانی کرده و تاکید دارند که بر فرمان صادر شده از سوی رییس جمهور در خصوص ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی باید تجدید نظر صورت گیرد.
mnandegar-3مسوولان شبکه اکسین دیروز طی یک کنفرانس خبری، ترکیب اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی را سیاسی خواند و بیان داشتند که در گزینش اعضای این کمیسیون معیارهای تخصص و تجربه در بخش انتخابات آن طور که توقع می‌رفت توجه لازم صورت نگرفته است.
مسوولان در این شبکه تصریح کردند که سهم نهادهای تخصصی و ناظر انتخاباتی در کمیسیون ویژه انتخابات کاملاً نادیده گرفته شده و این موضوع باعث می‌شود که حمایت جامعه مدنی از کار این کمیسیون کاهش یابد.
آنان بیان داشتند که در فرمان صادر شده؛ موارد ضد و نقیصی وجود دارد، چنان که در ماده دوم این فرمان آمده است که لایحه وظایف این کمیسیون به طور کل بی طرفانه، دقیق، مسلکی و همه جانبه می باشد؛ اما در عمل دیده می شود که اکثریت اعضای تعین شده دارای شرایط تخصص و تجربه کاری در بخش انتخابات نمی باشند.
به گفته اعضای این شبکه، نحوۀ گزینش اعضای طوری صورت گرفته که اکثریت اعضا از دو تیم سیاسی موجود در حاکمیت نماینده‌گی می‌کنند و این مساله از اعتبار کمیسیون در انجام بی‌طرفانۀ وظایف آن می‌کاهد.
نعیم ایوب زاده، رییس دیده بان شفافیت افغانستان گفت: «فرمان ایجاد کمیسیون باید تجدیدنظر شود و تاکنون اراده راسخ برای آوردن اصلاحات در انتخابات شکل نگرفته است».
وی تصریح کرد که اعضای نهادهای جامعه مدنی از سیاسی بودن کمیسیون ویژه انتخاباتی، موجودیت اختلاف هر دو تیم در حال حاضر در مورد گزینش رییس این کمیسیون و همچنین نادیده گرفتن نقش اصلاحات بی طرفانه، به شدت نگران هستند.
آقای ایوب زاده افزود که شفافیت کار کمیسیون اصلاحات انتخابات خواست اساسی اعضای جامعه مدنی و نهادهای انتخاباتی می باشد.
همچنین شبکه اکسین از نبود یک نهاد حمایتی مالی از این کمیسیون ابراز نگرانی کرده و به منظور رفع نقایض موجود و تقویت بیشتر اعتبار کمیسیون چند مورد پیشنهاد کردند که بر اساس آن، کمیسیون باید نحوه کار خود را با همکاری نزدیک نهادهای جامعه مدنی تنظیم کند و بعد از آغاز به کار به منظور تقویت و جلب همکاری نهادهای ملی متخصص در بخش انتخابات، تفاهم نامه های را با نهادهای متخصص و مرتبط با انتخابات امضا نماید و برای جلب اعتماد مردم طرزالعمل های ویژه ای را به منظور علنی بودن جلسات خود وضع و عملی سازد.
این در حالی است که ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی یکی از موارد اصلی موافقت‌نامه حکومت وحدت ملی بود که در دور دوم انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال گذشته افغانستان تشکیل شد.
بر اساس فرمان رییس جمهوری افغانستان، صدیق‌الله توحیدی، به عنوان معاون و علی امیری، عبدالقدیر کریاب، بشیر فاروق، محمد امین احمدی، فیض‌الله ذکی، کاوون کاکر، صبرینا ثاقب، گل احمد مددزی، عزیزالله رفیعی، عبدالمجید غنی‌زاده، معاون وزارت عدلیه، تادامیچی یاموتو، نماینده سازمان ملل به عنوان اعضای این کمیسیون تعیین شده اند.
همچنین شاه سلطان عاکفی و وژمه فروغ به عنوان دبیران این کمیسیون تعیین شده اند.
قابل ذکر است که تشکیل این کمیسیون همچنین یکی از خواسته‌های اصلی متحدان بین‌المللی افغانستان نیز بود و کمیسیون اصلاحات انتخاباتی درست یک روز پیش از سفر محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله به امریکا ایجاد شد.

اشتراک گذاري با دوستان :

يک نظر

  • haji sabor گفت:

    محترم جنرال ظاهر ظاهر جنرال محبوب القلوب مردم روشن ضمیر و حق بین افغانستان. اینکه مردم به حرف شمااعتماد دارد دلیل اینست که این محبوبیت را با سر نوشت تمام فامیل تان بازی کردید واین افتخار را کسب کردی کاری ساده و آسان نیست خصوصآ گرفتاری دزدان بین المللی مانند استالفی و جانی ها پغمان. به واقیعت با وجدان پاک بیان میکنم من هیچ شناخت باشمااز هیچ نگاه ندارم برای من ارزش هم ندارم شخصیت پاک نفسی فعال بودن ووطن دوستی شخص معیار است .کی از کجای افغانستان است هیچ ارزش ندارد جز صداقت شجاعت افتخار همه است.

    اما اخبار افغانستان وطن عزیز خود را تعقیب میکنم باید گفت عمل کرد و جانبازی صداقت فعال بودن شما مایه افتخار اکثریت مطلق مردم افغانستان است کسی که طرف دار حق است ووجدان پاک دارد نمیتواند چشم پوشی کنداینکه معین اطلاعات کلتور را به دستگاه عدلی معرفی نمودید قابل قدر است باز هم افتخار بشما.کاش چند نفر صاحب منصب پلیس هم چو شما در وزارت داخله میداشتیم جنرال صاحب محترم در قسمت اقدام نکردن امرین پولیس ولایت کابل هم توجه کنید در وظیفه خود سهل انگاری کرده شما خوب یدانید که به سویه ملی و بین المللی جریان به شهادت رساندن فرخنده در جهان نشر شده کسی که وجدان دارد نمی تواند بواسطه تملق تحفه دادن جنایت خود را بپوشاند.

    عملکرد قوماندان امنیه موجوده کابل خود تان به حیث یک شخص مسلکی با وجدان قضاوت کنید. چرا قوماندان امنیه کابل وظیفه اصلی وی است از محل واقعه دو صد متر بیش قواندانی کابل فاصله نداردتمام تجهیزات مدرن در اختیار افراد وخودش حتی موتر زره قرار داد چه دلیل است اقدام نکرده. بغیر از پلان شوم و همدست بودن به توطه گران بیگانه که در شهر ارج و رج چور و چپاول رخ دهد دوکان حریق اموال مردم تاراج گردد دشمن از موقع استفاده کرده حملات انتحاری کند. باناکام شدن پلان شوم دست پاچه شده پدر فرخنده را تهدید کرد که میت راشب دفن کنید و خودت فرار کنید باید قوماندان امنیه مورد پیکرد تعقیب قانونی جدی همرای نیازی که مردم را تحریک میکردقرار گیرد اسناد موثق وانکار نا پذیر در مورداست حتی در سایت بی بی سی کس نمیتواند کتمان کند توجه شما را می خواهایم موفقیت تان آرزو میکنم چرا پولیس هاکه به دادگاه معرفی شده افرادعادی هستند کار خوب شد اما امرین شان مسولیت نهایت سنگین دارد بایدمحترم وزیر صاحب داخله و مقامات عالی کشورتوجه جدی کند در چشم مردم خاک پاش ندهیدو کسی هم نمی تواندحقایق را بپوشاندمطبوعات آزاد است بیک جرقه آتش صد ها نفر کشته میشد پلان شوم بوده خداوند به ملت رحم کرده و ملا نیازی فراموش نشود. عکس یاد گاری گرفته همرای وکیل لوده شورالی اقبال پوز خند هم میکنند خلاف عرف اسلامی و تمامی ادیان آیا کسی به محفل عذا داری میرود عکس یاگاری با خنده قهقه می گیرد نفرین بتو نیازی پلید.حاجی نظر