احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:یک شنبه 12 میزان 1394 - ۱۱ میزان ۱۳۹۴
حملات پیهمِ طالبان در ولایتهای شمال و ساقط کردنِ شهر کندز برای چند روز، نشان داد که دولت افغانستان از درون، خود را با چالشی کلان مواجه کرده است.
کشاندن جنگ به شمال، استراتژییی بود که چند سال پیش از آن سخن گفته بودیم و امروز آن را عملیشده میبینیم. اکنون جنگ به شمالِ کشور به شکلِ ویژه انتقال یافته است و حالا طالبان در بدخشان، قندوز و بغلان پایگاههای سیاسی دارند. مسلماً اگر طالبان موفق میشدند فرودگاه قندوز را اشغال کنند، دیگر امکان نداشت این ولایت را بهسادهگی از دستِ آن گروه نجات داد و مطمیناً رهبری طالبان برای چند روزی در حمایتِ استخبارات نظامی پاکستان به این ولایت میآمد و یک آغازِ دیگر را شاهد میبودیم؛ چنانکه ملا اختر منصور رهبر طالبان، تصرف شهر قندوز را شکست دولتِ افغانستان خوانده بود و گفته بود که زمامداران کابل باید این شکست را بپذیرند.
بدون تردید، سقوط شهر قندوز برای دولت وحدت ملی افغانستان، یک شکستِ همراه با سرافکندهگی بود که در واقع اقتدار و صلابتِ دولت در دفاع از قلمروِ حاکمیتش در یکی از شهرهای مهمِ کشور را در هم شکست. به نوامیس مردم تجاوز شد، داراییهای شخصی و عامه را طالبان غارت کردند و دهها انسانِ این سرزمین را کشتند و برخی از دختران و زنان و حتا جوانان را با خود بردند.
این در واقع شکستی بود که توسط خود دولت بر حیثیتِ دولت و مردم وارد شد؛ یعنی آنانی که طالبان را به داخل قندوز رساندهاند، از ارگانهای دولتی فعالاند و کسانی هم که طالبان را جابهجا کرده بودند نیز در سمتهای بلندِ حکومتیِ این ولایت مسوولیت داشتهاند.
حالا دیگر باور و اعتماد مردم به مدیریتِ دولت در دفاع از مراکزِ ولایات و شهرهایی که نهادهای دولتی و غیردولتیِ آن با کمک هنگفت منابع خارجی شکل گرفت و قوام یافت، بهشدت آسیب دیده است.
اذیت مردم، غارت خانهها و مغازههای شخصی، کشتار وحشیانه و گزینشیِ عقدهمندانه و کینهتوزانه بر مبنای هویتهای اتنیکی و سیاسی، بخش دیگرِ عملکرد طالبان در شهر قندوز بود که ضعف و سرافکندهگیِ دولت را مضاعف میسازد و چالشهای دشوار و پیچیدهترِ سیاسی ـ اجتماعی را فرا راهِ دولت قرار میدهد.
اما حالا شهر قندوز دوباره از تصرفِ طالبان بیرون شده و مأمورین دولتی در ادارات و دفترهای به غارت رفتۀ خود حضور یافتهاند، اما به بهای خونِ دهها فرزندِ این سرزمین که توسط طالبان به شهادت رسیدند!
مسلماً ورود نیروهای دولتی به شهر کندز، از اهمیت پیروزی طالبان در تصرفِ این شهر نمیکاهد و شکستِ دولت را در سقوط هرچند موقتِ این شهر جبران نمیکند. طالبان شهر قندوز را برای ایجاد اداره و حکومتداریِ خوب و ارایۀ خدمات شهری تصرف نکردند تا در آنجا به هر قیمتی باقی بمانند. طالبان به اهدافِ خود که شکستنِ اعتبار و اقتدارِ دولت در انظار داخلی و خارجی بود، دست یافتند. ولی پرسش اصلی این است که دولت افغانستان چهگونه میتواند این شکستِ تحقیرآمیز را جبران کند، هیبت و صلابتِ به زمین خوردۀ خویش را در قندوز برگرداند و مهمتر از آن، خطر تکرارِ فاجعۀ حقارتبارِ شکست را برای خود در این ولایت از میان ببرد؟
پاسخ مثبت به این پرسش، به عملکرد قاطعانۀ دولت در جهت سرکوبِ طالبان و تصفیۀ کاملِ ولایت قندوز تا آخرین قریه و آخرین دشت و کوهِ این ولایت از وجود تروریستانِ داخلی و خارجی منوط است.
مسلماً ورود نیروهای دولتی به دفترهای حریق شده و به غارت رفته در شهر قندز، جبران شکست و سقوط این شهر و راهِ بازگردانیدنِ اعتمادِ خدشهدار شدۀ مردم نسبت به دولت نیست؛ بلکه تمام قلمرو قندوز باید از وجود تروریستانِ طالب پاک شود. اما اینکه آیا دولت افغانستان این عزم و اراده را در قنـدوز به نمایش خواهد گذاشت یا خیر، زمان به آن پاسخ خواهد داد!
۲ نظر
مردم شریف قندوز در مدت سه روز تحت حاکمیت وحشی هامزدوران و غلامان پنجابمردم شریف بیجا شده قندوز به نان شب و روز خود سخت احتیاج است به خاطرتعرض مزدوران پنجابی بدبختانه معین بی منطق وزارت مهاجرین در مصاحبه خود اظهار میدارد ما سروی را شروع میکنیم به چه ضررت است .
این کودن بی منطق همین قدر درک ندارد این سروی تا تکمیل شود شش ماه کار دارد. این مهاجرین خوراک شب روز خود را ندارد پیش ازین که سروی این جناب بی منطق تکمیل شود چاره نان شب و روزی شان را کند تا از مرگ نجات یابند در فضای باز بدون آب و نان دوا مریض زندگی میکنند این لولو اظهار میداردمشکل قندوز در چند روز بعد انشاالله حل میگردد این انشاالله در کمرت بزند از حال و درد مردم چه خبری هستی تو بی منطق را کدام بی منطق به صفت معین وزارت مهاجرین باین طرز تفکرت به صفت معین تعین کرده در حالیکه لیاقت کتابت را هم نداری. معلوم نیست کدام ارگان مسول است غم این بیجا شدگان را بخورد از سره میاشت خبری نیست وزارت مبارزه با حوادث لادرک ووزارت صحت عامه هیچ خبری نیست همه جنابان دست زیر الاشه مانند تماشاگر نشسته باید پارلمان دست بکار شود این وزیر های بیکاره سمبولیک را مورد پرسان قرار دهند دیگر گپ یاد ندارند عمل درک ندارد بغیر از سروی به گفتن کلمه مقدس انشاالله میخواهد خود را برات دهند باین طرز تفکر مشکل حل نمیشود خداوند گفته کار کن او بد بخت کار در کار است گپ مفت بی عمل را مردم چه کند چه درد مردم را دوا خواهد کرد. حاجی صبوری این طالبان کثیف خاک فروش به انواع واقسام جنایات وحشی گیری غیر انسانی مواجه شدند اموال شان این وحشی تاراج کردند جوانان شان را باخود بردن به ناموس بعضی شان تجاوز شد حتی بعضی شان را پیش روی فامیل شان تیر باران کردن بانک ها داراهی عامه چور شد بعدآ حریق کردید به شفاخانه مریضان را آزار و اذیت کردند نرس ها و داکتران را کشتن این وحشی صفت های مزدور های پنجابی خاک فروش ها
به همه ملت بار دیکر ثبوت شد این دسیسه از حلقات داخل ارگ و اجنیت های پنجابی دور اشرف غنی را حلقه کرده به استشاره استخبارات پاکستان صورت گرفته چرا زمانیکه وزیر داخله و رهیس امنیت ملی و اتمر اجینت پنجابی و وزیر سرپرست دفاع استجواب در پارلمان شدن وزیر داخله و رهیس امنیت ملی گفت ما از جریان و پلان دشمن خبر بودیم اما اتمر مانع عمل ما شد وقتیکه جنرال صاحب دوستم از طریق تلویزون اعلان کردهمه مردم خبر است بعداز تصفیه جوزجان گفت اگر رهیس جمهور موافقه کند قندوز را همراه نیرو های امنیتی از وجود خاک فروشان و غلام های پنجابی پاک میسازم رهیس جمهور به مشوره اتمر مانع اجرا عملیات به سر کردگی جنرال صاحب دوستم شدند
والی قندوز این بی ناموس پست فرومایه زمینه سازی کرد از طرف غنی تعین شده این مرده خاک فروش طالبان را در شهر جابجا کرده شخصی والی به استشاره اتمر و دیگر نوکران پنجابی دور حلقه غنی در ارگ است مهمات نظامی از قبل جابجا شده بود بدسترس طالبان قرار داده شده و خودش خارج فرار کرده بود بنام رخصتی
هاکذا سر پرست وزارت دفاع و اتمر به تقاضا وکلای پارلمان با تکبر جواب رد داده هیچ اعتنای نکرد در جلسه حاضر نشدن و دونفر دیگر بیکاره را به پارلمان روان کرد تا دل وکلا های شورا را خوش بسازد به بهانه دروغ خود را بسیار مصروف نشان دادند.
در کنفرانس مطبوعاتی رهیس جمهور دیروز در مقابل سوال خبر نگاران رهیس جمهوراز کارکرد وزیر سر پرست دفاع بیکاره غیر مسلکی در مقابل سوال خبر نگار بیشرمانه دفاع کرد گفت شخص فعال است من خوش هستم جناب رهیس جمهور خوش بودن شما چه مفهوم دارد شاید یگانه دلیل خوش بودن غنی از دست آورد وزیر دفاع مجهول الهویه همین باشد که شهر قندوز خراب شد به ناموس مردم تجاوز گروهی شد مال مردم تاراج شد جوانان قندوز سلاخی شد از طرف وحشی های طالبان پلان اجینت های فاشیست در ارگ نشسته مانند اتمر اجینت شناخته شده پنجابی تطبیق شد دیگر دلیلی مقنع نیست نزد مردم مهم اینست باید وزیر فعال غیر وابسته اجینت پنجابی نباشد باید اکثریت مردم خوش باشند در عمل مطلق ناکام است. برای رهیس جمهور همه سخنان واقعات روز توسط حلقات خاصی استخبارات پنجابی داخل ارگ قسمی دیگر دکتی میشود از احوال دقیق مردم هیچ خبر ندارد که بالای مردم مظلوم چه ظلم میشود. و هم چنان از مانع شدن اقدامات عملیات از طرف وزیر داخله و رهیس امنیت ملی غنی کاملا منکر شد گفت من و نه اتمر هیچ وقت مانع نشدیم سند بیاورید در حالیکه شخص خودش شفاهی امر کرده مانع اجرا عملیات به موقع شده بود حال منکر است مسولیت بالای وزیر داخله و رهیس امنیت ملی انداخت
در حالیکه واقیعت چنین نیست ملت خوب میداند گرداننده پروگرام های پنجابی اتمر فاشیست نفر خاص استخبارات پاکستان است غنی تحت قومانده وی است اشرف غنی را مانند اسپ گادی به هر طرف جلو وی را کش و رهبری میکند و از وی استفاده به نفع پنجابی ها و قومانده پنجابی ها میکند. واز یک وزیر دفاع غیر مسلکی پسیف بیشرمانه دفاع میکندواقعأ شرم آور است . باید این وزیر سر پرست از مردم شریف قندوز و کسانیکه عزیزان شان و مامورین دولتی که خانه هایشان تلاشی و تیر باران شدند واموال زیورات شان از طرف طالب ها مزدور دزدی کرده و جوانان که برده شدبه خاطریکه در دولت کار میکندکسی از حال شان اطلاع ندارد و یا محکمه صحرایی شدند این کودن سر پرست وزارت دفاع حد اقل به نسبت غفلت خود و نتوانی خوداز مردم شریف قندوز معذرت می خواست که نخواست زمانی قاضی وقاد بی ناموس و مولوی شاهد بی ناموس اجینت پنجابی ها از طالبان مزدور در تلویزون هادفاع میکرد جنرال دوستم را متهم به نسل کشی میکرد حال در برابر جنایت این وحشی ها چرا خاموش هستند.
وکلای محترم شریف با ناموس پارلمان مرگ حق است بغیرتی کار مرد نیست پیش وجدان تان و کسانیکه بشما رای داده و خدای تان خجالت نباشید حد اقل در مقابل ناموس مردم شریف قندوز معامله نکنید برای یک انسان با ناموس مسلمان واقعی بسیار سخت است باید بالای رهیس جمهور دروغ گو ماده شصت ونهم قانون اساسی کشور را تطبیق کنید این حق را قانون بشما داد و مردم از وکلای با شرف و باناموس چنین آرزو راهم دارد رهیس جمهور در برابر ملت دروغ میگوید در حالیکه دو وزیر برحال بالایش پیش روی شما وکلای ملت شهادت میدهد که مانع اجرای عملیات ما در قندوز شده حال رهیس جمهور منکر است خود قضاوت کنید گپ را چپ غلط می برد و از اصل جواب طفره میرود.حاجی صبور
احساس مسولیت پذیری در رهبران سیاسی افغانستان مرده است و پارلمان هم مطابق قانون اساسی ابتکار مطرح ساختن مسولیت سیاسی رهبران و ترتیب اتهام نامه خیانت ملی را گرفته نمی تواند. اشرف غنی با خنده های احمقانه در کنفرانی مطبوعاتی از قبول مسولیت خطای بزرگ در عدم حمایت و دفاع از مردمان ولایت کندز با ذلت وفرومایگی دوری میگزیند و خمی به ابرو نمی آورد. عبداله نیز با خونسردی بدون انگشت انتقاد گذاشتن به غفلت بزرگ اداری و امننیتی ، که به سطح جنایت می باشد صرف ذکر می کند که در کندز نارسایی هایی وجود داشته است . این نارسایی نه بود بلکه جنایت بود یعنی جنایت تسلیمی و سپردن بخشی از قلمرو کشور برای باند های جنایتکاران ، به شمول سپردن دند غوری و قرار داد ننگین سپردن بخشی از قلمرو کشور به خاینین ملی و متحدین افراطی خارجی شان. عبدالله عاجل با استفاده ازاوضاع فعلی سیاسی وانتقاد های شدید از ریاست جمهوری ابتکار عمل را بگیرد. درفضای پر تنش انتقاد از بی تفاوتی غنی در دفاع ازحیات ، آزادی و مصونیت مردم عبداله وارد میدان شود. طی کنفرانس مطبوعاتی از ضعف و ناتوانی جسمی، روانی و مدیریتی غنی بصورت مستدل و تاریخ وار ذکر و ازعدم مراعات قانون اساسی و سایر قوانین و مصوبات شورای ملی بالوسیله غنی ذکرنماید. با اتکا به توافق سیاسی از صلاحیت و مسولیت مشترک هر دو زعیم یعنی غنی و خودش ذکر نماید. وی می تواند با اتکا به توافق گذشته از اعمال صلاحیت های مندرجه ریاست جمهوری بالوسیله هر دو زعیم و یا از ایجاد شورای ریاست جمهوری” متشکل از دو رهبر و چهار معاون هر دو رهبر” با قوت کامل دفاع نماید. ازین فرصت خوب که ناتوانی غنی در مدیریت اوضاع ثابت شده حد اعظم استفاده صورت گیرد. خاموشی گناه است. اتمر و اداره وی غیر قانونی است باید لغو گردد. از لحاظ پروتوکولی و سیاسی یک فرد غیر انتخابی نباید چنین اهمیت سیاسی و اداری داشته باشد. به جای شورای امنیت ملی شورای ریاست جمهوری و یا شورای دفاعی متشکل از افراد و مقاماتی که نزد شورای ملی مسولیت سیاسی دارند و پاسخگو به پارلمان می باشند بوجود آید. اداره ارگان های محلی لغو و صلاحیت آن به وزارت داخله، با ایجاد اداره یی تحت نظر وزیر مسئول یعنی وزارت داخله انتقال داده شود. صلاحیت تعین والی ها تا زمان انتخابی شدن والی ها مربوط به وزارت داخله شده از طریق این اداره اجرا ء گردد. سکوت لازم نیست ریاست اجرائیه تیم تخنیکی خود را عاجل تشکیل و بعد از کنفرانس مطبوعاتی فرامین مستقل خود را صادر نماید. منتظر وعده های غنی مریض روانی و جسمی نباشند . ازین فرصت باید حد اعظم استفاده صورت گیرد.