احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:هارون مجیدی /دوشنبه 12 دلو 1394 - ۱۱ دلو ۱۳۹۴
سخنگوی وزارت دفاع با اشاره به گزارش بازرس ویژۀ امریکا در امور افغانستان که گفته بود دولت کابل بر ۳۰ درصد کشور کنترل ندارد، میگوید: برنامۀ در اختیارداشتن بخشی از جغرافیا توسط دشمنان ضرب صفر شده و ناکام گردیده است.
به گفتۀ سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، آنان برای جنگ در بهار پیشرو آمادهگی جدی دارند.
نامزد جدید رییسجمهور اوباما برای فرماندهی نیروهای امریکایی در افغانستان گفته است که اوضاع امنیتی در این کشورِ جنگزده در حال وخیمشدن است و به سناتوران آن کشور اطمینان داد که سطح لازم (حضور) نیروهای امریکایی را برای آوردن و تحکیم ثبات در افغانستان، به صورت کامل بازبینی و آن را تجدید نظر خواهد کرد.
جنرال نیکلسون، خطاب به کمیتۀ خدمات تسلیحاتی مجلس سنای امریکا گفت، در صورتیکه توسط این مجلس تأیید شود، فقط در ظرف چند ماه درک بهتری از شرایط افغانستان خواهد داشت.
همچنان، کاخ سفید گفته است که با وجود هفت سال از تلاشهای مستمر و مصرف میلیاردها دالر و از دست دادن صدها سرباز؛ ادارۀ اوباما هنوز هم افغانستان را یک کشور خطرناک میداند.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفته است: «روشن است که وضعیت در افغانستان در حال حاضر بسیار دشوار است. این یک کشور خطرناک است.»
او افزود که از اوضاع گذشته درس گرفته شده است و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان بیش از یکسال است که مسوول تأمین امنیت کشور خودشان هستند.
سخنگوی کاخ سفید همچنان گفته است، با در نظرداشت اوضاع افغانستان، نیروهای امریکایی در کنار آموزش نیروهای افغانستان عملیات ضد هراسافکنی را نیز به پیش میبرند.
دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در گفتوگو با روزنامۀ ماندگار میگوید که این وزارت روی سه موضوع مشخص کار میکند.
به گفتۀ آقای وزیری: ما در فصل زمستان نیز به نبردهای جدی در برابر طالبان ادامه و در هر جایی که مشکل وجود داشته باشد، عملیات محاربوی را انجام میدهیم.
تلاش برای حفظ دستآوردهای چهارده سال گذشته، یکی دیگر از برنامههای وزارت دفاع ملی است که به گفتۀ سخنگوی این وزارت، آنان به صورت قطعی میخواهند تا این دستآوردها حفظ شود.
از میان برداشتن مراکز تروریستان و شبکههای تروریستی، برنامۀ سومی است که به گفتۀ آقای وزیری، وزارت دفاع آن را تعقیب میکند.
سخنگوی وزارت دفاع همچنان میگوید: دربارۀ آموزش و پرورش، تجهیز و اکمال ارتش نیز کار جریان دارد.
آقای وزیری تصریح میکند: «کار میکنیم تا برای بهار آینده آمادهگی کامل داشته باشیم و اگر جنگ ادامه بیابد، قوای مسلح آمادهگی داشته باشد.»
وزیری تقویۀ قوای هوایی که تمام تجهیزات فرسودۀ آن تبدیل میشود و دولت امریکا وعدۀ همکاری را در این زمینه سپرده است را به عنوان نمونه یادآوری میکند، تا در بهار پیش رو این نیروها مجهز به چرخبالهای جدید نیز خواهد شد.
به تازهگی و همزمان با افزایش نگرانیها در کنگرۀ امریکا دربارۀ طرح باراک اوباما، رییسجمهور امریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان، ناظر ویژۀ دولتی امریکا در امور بازسازی افغانستان در گزارشی اعلام کرد، این کشور نسبت به سال گذشته با خطرات بیشتری مواجه است زیرا ناآرامیها افزایش یافته و اقتصاد افغانستان در اوضاع وخیمتری قرار گرفته است.
جان سپکو، رییس ادارۀ بازرسی امریکا برای بازسازی افغانستان موسوم به «سیگار»، با اشاره به اوضاع نگران کنندۀ ناشی از شورشها توسط طالبان و دیگر گروههای افراطی اعلام کرد: تقریباً یک چهارم افغانستان در خطر حملات قرار داشته و در حال حاضر، دولت تنها کنترل ۷۰ درصد از کشور را در دست دارد. اما سخنگوی وزارت دفاع افغانستان میگوید: «دشمنان مردم افغانستان برنامه داشتند تا در سی درصد خاک افغانستان که شامل شصت ولسوالی و یکی دو شاهراه را در اختیار داشته باشند که این اهداف به صفر ضرب شد و آنان ناکام ماندند.»
به گفتۀ آقای وزیری: «در سراسر افغانستان دو ولسوالی(دیشو و باغران) در هلمند و ولسوالی ناوه در غزنی در دست دشمن است که ترتیباتی در این زمینه گرفته شده و این ولسوالیها نیز آزاد میشود.»
هماکنون تقریباً ۹۸۰۰ نیروی امریکایی در افغانستان حضور دارند و در مأموریت قاطع با نیروهای امنیتی افغانستان همکاری میکنند. اوباما در ماه اکتبر گذشته به درخواست کمپبل از تصمیماش مبنی بر خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان تا آخر ۲۰۱۶، گذشت و گفت که تعداد این نیروها تا آخر سال به ۵۵۰۰ نیرو کاهش خواهد یافت. مشاوریناش بر اوباما فشار آوردند تا شمار فعلی این نیروها را (۹۸۰۰ نفر) تا زمان پایان ریاست جمهوریاش در جنوری ۲۰۱۷، حفظ کند.
با تماسهای پیهم با سخنگویان وزارت امور داخله، اما نتوانستیم دیدگاه و برنامههای این وزارت برای بهار پیشرو را نیز داشته باشیم.
Comments are closed.